איך אחותי מסבירה לבן שלה על הדודה?

I M NUNI

New member
איך אחותי מסבירה לבן שלה על הדודה?

שאלה מאוד שאלתית כי הילד שואל NUNI זו אחות של אמא ואז אחותי אומרת כן אוקיי אז החברה של נוני זו גם אחות של אמא ואחותי אומרת לא זו בת זוג של נוני ,התגובה של הילד היתה אוקיי I SEE כולו אמור חשיבות הם כרגע בארה"ב והילד גדל להיות אמריקאי (תארו לכם אחותו נולדה ב-4/7) מה אומרים לילד אחרי תגובה כזו ?מישהי יכולה ליעץ לי כיצד להסביר לילד כדי שבאמת יבין ? תודה וביי NUNI

הי

האמת, לא נראה לי שבשלב זה יש צורך להוסיף ולדחוף את העניין מעבר למה שנאמר (ואכן נאמר- הוא אמר o.k. I see שבשביל ילד בגילו זה המון). יהיו לו עוד הרבה שנים טובות לנסות ולפתור את התעלומה ואם אחותך פתוחה לעניין, הכל יהיה בסדר.

../images/Emo45.gif מסכימה לחלוטין.

הדברים הוגשו לילד כפשוטם, והתקבלו כפשוטם. מצוין. מה עושה מהן מוחו של ילד בן 3.5, זה לא ודאי, אך הוא עוד יגדל וישאל שוב ושוב, עד שבסוף תתעצב לו המציאות כפי שמבוגרים מבינים אותה. המתוקיק שלנו, נולד לסיטואציה בה יש לו שתי אמהות. זה ברור. בגיל 4 (ואולי עוד קודם) שמע מאיתנו את ההסבר על בנק הזרע, מותאם לגילו ככל האפשר. ועיבד את הנתונים, וקצת דיסקסנו אותם, ודי. השבוע, כשהוא בן-5, אמרתי לו שבטח כבר לא אלד עוד ילדים, אבל בכל זאת, אם הייתי רוצה, זה היה עוד אפשרי (נאמר בתגובה לשיחה בינינו, שאין צורך להלאות בפרטיה). "נכון!"- הכריז המתוקיק. "אם תפגשי בחור נחמד, ואת תאהבי אותו, והוא יאהב אותך...."
בקיצור, אולי כבר אז לא הבין על מה מדובר, אלא רק שינן בקול את מה ששמע, אולי הבין ושכח, אולי הבין אך לא עושה השלכה ממה שהיה למה שיהיה, אולי שמע כבר הסבר 'הטרואי' מאז, והוא זה ששקע... ...אין לדעת. מה שבטוח הוא, שאם הסברנו לילדים את עובדות החיים בגיל 3 וחצי, נמצא את עצמנו ממילא מסבירים אותן שוב ושוב בהמשך חייהם, בהתאם להתפתחותם.

אבא גאה

New member
אבל.... אבל..... אבל

הילד צודק! אם תכירי בחור נחמד והוא יאהב אותך ואת תאהבי אותו והוא ישים את ה....... וכו'...וכו'.... הוא צודק, ככה באים ילדים לעולם, יש עוד דרכים, זה נכון. האם אנחנו מסבירים לילדים שלנו על "נטיות מיניות"??? זהו, שלא... אנחנו נותנים להם מצב קיים "יש לך שתי אמהות" "בנק הזרע"..... אבל האם הילדים מבינים שמדובר בנטייה מינית לסבית, שאמא לא נמשכת לגברים / לא רוצה לחיות עם גבר? במציאות שלו זה לגמרי נורמאלי שיש לו שתי אמהות ואני מניח אם אמא תחליט ממחר לחיות עם אשה אחת או עם גבר לילד זה יהיה הגיוני בדיוק באותה מידה, לא?

../images/Emo62.gif מסכימה גם איתך לחלוטין../images/Emo42.gif

הילד צודק, ואתה צודק! לא חשבתי על זה ככה!

אחרי התשובה של טוסבר...

נשאר מעט מאד להוסיף, אז, אני אחזור על מה שהיא כתבה! (סתם... אבל האמת - דווקא מפתה
) אני מבינה שאתם לא ממש נפגשים הרבה... אז מה שחשוב בינתיים, לדעתי, זה שילמד לאהוב את דודה שלו, (וזו ממש משימה קלה במקרה הזה), ושילמד לראות את החברה של נוני כחלק אינטגרלי מהנוני. בגילו זה ממש מספיק. אם יש לו זוג הורים, גם לגביהם הוא לא בדיוק מתמצא איזה סוג קשר יש להם... הוא וודאי רואה אותם כמקשה אחת, ומתעניין בעיקר בשייכות שלהם - אליו. אז גם כאן, טוב שיפנים שיש לו דודה ודודה, שהן לא אחיות, אלא אשה ואשה. כל היתר כבר יבוא... ("אם לא משקרים, אחר כך לא קשה לספר את האמת". פ.נוקיו)

I M NUNI

New member
תודה על העצות והתגובות ../images/Emo140.gif

המון תודה על כל העצות והתגובות אכן אנחנו לא רואות את הילד הרבה כי אחותח חייה עם משפחתה באטלנטה , אך כיום באמצעים האלקטרונים אנחנו שותות כוס קפה ורטואלי יחד די הרבה , מצלמה מיקרופון והמום דיבורים , בכל אופן תודה על צרור העצות ומכוון שאין לנו את הספר "איך להיות דודות " אז נשתדל לעשות את המיטב האמת SO FAR SO GOOD ביי ביי נוני

מה שדוביבת מסבירה לילדים

בגן (שהם צעירים יותר) כשהם שואלים אותה עליי - היא עונה "פיגי היא האישה שלי" וכשהם מקשים, היא מפרטת בערך ככה: "כמו שיש חתן וכלה, אני ופיגי כלה וכלה ויש לנו גם חברים שהם חתן וחתן". יש ילדים ששואלים איך זה יכול להיות והיא מסבירה שככה זה הכי כיף - שכל אחד יכול לבחור לעצמו את מי שהוא הכי אוהב ולא משנה אם זה בן או בת ולהתחתן איתו ולעשות איתו משפחה.

למעלה