שאלה של בחירה
האם חשבת פעם שאולי את בוחרת להשאר במצב? ולמעשה אומרת:למרות שאתם לא רואים אותי, מרגיזים אותי, גורמים לי להרגיש שקופה, אני לא אעזוב אתכם? האם יכול להיות שאת בוחרת למעשה :" מה שלא תעשו לי אני כמובן מאליו נשארת אתכם"? האם קבוצת האנשים שאת מדברת עליהם, הם כאלו שנבחרו על ידך? האם בחרת להיות איתם? אם כן? מדוע, מה מביא אותך להשאר איתם? האם יש לך אפשרות לבחור קבוצה אחרת? האם תבחרי אחרת אם תוכלי? מה יקרה לך אז? מה המקום שאת רוצה לעצמך? מהם הדברים החיוביים שאת מקבלת מהקבוצה הזו? מהם הרגשות הטובים שעולים לך, שגורמים לך לרצות להשאר איתם? לגבי הרגשות, לא התכוונתי לרגש של שמחה דוקא, יש הרבה רגשות אחרים שיכולים לעלות במקום כעס ועלבון, אתן לך כמה דוגמאות: קנאה,אומץ,אכזבה,רחמים,ציפייה,קבלה, שלוה, סלחנות,אשמה, בוז, בושה,גועל, גאווה,השפלה,געגוע, פחד, צער, שינאה, שיעמום, תקוה, אדישות,תדהמה ויש עוד.... קשה לשנות אנשים אחרים, אני למדתי על עצמי, שהשינוי צריך להגיע מאיתנו ואז זה מהדהד לסביבה, אני יכולה לבחור לעצמי, את מה שיקרה לי, ואיך אני רואה את הדברים, הרבה מהכעסים שלנו הם למעשה תוצאה של פערים בציפיות שלנו, אנשים מצפים מאחרים להתנהג כמו שהם היו מתנהגים, שופטים אחרים כמו שהם היו שופטים את עצמם.... העוצמה שלך, היא בך: בבחירות שאת עושה. שלך אקא