איך, איך בדיוק כשמשכיבים אותם לישון

שירי ל

New member
איך, איך בדיוק כשמשכיבים אותם לישון

איך שמכניסים את אופירי למיטה היא הופכת למכונת שיווק משומנת היטב של קונצים וטריקים שנועדו לגרום לי לצחוק איתה לשחק איתה: היא עושה בי בי וגם אומרת היא עושה את הצחוק המתגלגל שלה שאני מתה עליו פתאום היא קוראת לי אמא פתאום היא הולכת מקצה אחד של המיטה לקצה השני כל מיני דברים שאם אני ארצה שהיא תעשה ליד סבא וסבתא בשבת, למשל, אני יכולה רק לחלום. לא ולא- שם היא תינוקת קטנה מדי. אבל כאן? גאון הדור...

../images/Emo104.gif אז זה מה שמחכה לי?../images/Emo3.gif

נשמעת ילדה מאוד חכמה, אם כן... יודעת בדיוק מה אמא אוהבת, ונותנת לה את זה מתי שאמא לא רוצה
.

כנ"ל.

אבל שמתי לב שברגע שאני יוצאת מהחדר ומתעלמת ממנה נהיה פתאום שקט מוזר. הצצה קטנה והילדה שוכבת על הכרית שלה ומתכוננת לישון. אם אני אעשה טעות עכשיו ואכנס לחדר השינה תעוף דרך החלון ולכן אני עושה צעדים הכי שקטים שאני יכולה ובורחת מהאזור. מזהירה את כל הנוכחים בבית לשמור על פרופיל נמוך כדי שהנסיכה תרדם. וזה עובד. היא הולכת לישון.

../images/Emo104.gifשירי זה בדיוק המצב אצלנו ../images/Emo24.gif

עכשיו ואין שום דבר לעשות בנידון וליפעמים אני ממש כבר לא יכולה להיתאפק וצוחקת ממה שאוראל עושה ~~~~~~~~מאיה~~~~~~~~

הכל עניין של הרגל !!!!

שלי מגיל שבועיים ידעה שאחרי ארוחת ערב הולכים לישון כל הלילה כן כן ילדה בת שבועיים שישנה עד 05:30 בבוקר כל לילה (טפו...טפו..טפו) וגם עכשיו שהיא בת שנה, היא עדיין יודעת שבמיטה יושנים. היא יודעת שאם אני שמה אותה במיטה זה סימן שעכשיו היא צריכה לישון, נכון שלא תמיד היא עייפה , אבל גם אם היא לא, היא נשארת לשבת במיטה ולקשקש עם עצמה ואח"כ נרדמת. כך ששוב אני חוזרת הכל עניין של הרגל !!!

הכל עניין של הרגל

שלי מגיל שבועיים ידעה שאחרי ארוחת ערב הולכים לישון כל הלילה כן כן ילדה בת שבועיים שישנה עד 05:30 בבוקר כל לילה (טפו...טפו..טפו) וגם עכשיו שהיא בת שנה, היא עדיין יודעת שבמיטה יושנים. היא יודעת שאם אני שמה אותה במיטה זה סימן שעכשיו היא צריכה לישון, נכון שלא תמיד היא עייפה , אבל גם אם היא לא, היא נשארת לשבת במיטה ולקשקש עם עצמה ואח"כ נרדמת. כך ששוב אני חוזרת הכל עניין של הרגל !!!

זה לא רק הרגל, זה גם אופי ../images/Emo68.gif

איה מהיום הראשון בבית ישנה במיטה שלה ומהיום הראשון (טוב, לא ממש אבל מטאפורית) יש הפרדה בין יום ולילה. והיו חודשים ארוכים שהיא הלכה לישון בלי בעיות. ויום בהיר אחד, היא התחילה לעשות בעיות בללכת לישון ולקח לנו שבועות ללמד אותה מחדש להרדם לבד. גם עכשיו יש לילות שהיא הולכת לישון בלי בעיוו, ויש לילות שאנחנו יושבים איתה עד שהיא נרדמת. כך שחינוך זה כוונות טובות אבל לפעמים גם לילד יש מה לאמר בנידון. ואני מאחלת לך שהיא תמשיך לישון נפלא, זה מה-זה כיף!

מאיה10

New member
מה הכוונה ב"יודעת"?

אם היא ישנה מרצונה כל הלילה אז מה טוב ומה נעים אבל אם היא היתה מתמרדת, מה אז? יש ילדים כמו תומר שלי למשל, שממש קשה להם עם זה ואם הייתי מנסה לכפות עליו לישון לבד/כל הלילה זה היה גורר שעות ארוכות של בכי. נכון שאפשר להשתדל להקנות הרגלים אבל לדעתי מה שבעיקר צריך זה סבלנות. אני החלטתי פשוט להשלים עם זה שתומר קם בלילה, נכון זה קשה מאוד ומפריע לחיים אבל אחרי כל מיני שלבים שעברתי החלטתי לא להלחם בו אלא לזרום ולקוות שיהיה שיפור הדרגתי עם הזמן. מה שאני מנסה להגיד שזה שילוב של הרגלים ואופי של הילד (אבל זה כבר נאמר לא?)

למעלה