איך אני אדע על איזה סכום לתבוע את המעביד?

leon65m

New member

שלום וברכה! תודה על עזרתכם הגדולה והידע שהנכם מענים לנו.זהו פורום מעולה! אבקש לדעת על איזה סכום אני אמור לתבוע את הבעל הבית או/ו חברת ביטוח או/ו צד ג' על נכות לצמיתה, אם נניח שבחוות דעת המומחה קבע לי 90% נחות לצמיתה על פגיעה ביד ימין - הדומיננטית. עסקתי בעבודתי האחרונה שבו ניפגעתי, כטכנאי מע' מיגון, ולצערי לא אוכל לחזור לעבודתי עוד לעולם. האם יש טבלה אומדן כספי כל שהיא שקבוע מראש ע"י בית המישפט גובה הפיצוי שמגיע לניפגע בהתחשב בנזק הגופני, ברמת הפגיעה, הסבל, ובהשלכות העתידיות על הנפגע ומישפחתו? האם כל עו"ד תובע לפי ראות עיניו? מה שלא כל כך ניראה לי, אך שמעתי לצערי שמועות שעלולים לעבוד עלי או לשחק עם הסכום? אודה לכם אם תיעצו לי בעניין.

שלום רב, היות ומדובר בנכות צמיתה, אין סכום קבוע לפיצוי אלא יש נוסחאות לפיצוי שבה משולב שיעור הנכות , במקרה שלך 90%, , סך השכר לפני התאונה, במכפלת השנים שנותרו לך עד לפרישתך לפנסיה. סכום זה כמובן כולל היוון. וזה רק רכיב הפיצוי עבור כושר ההשתכרות לעתיד, בנוסף תוכל לתבוע סכום גלובלי עבור אובדן מקצוע, כאב וסבל, הוצאות בפועל הפסדי שכר לעבר, ניידות, עזרה ועוד'. לכל מקצוע יש כללים, ובטח בדיני הנזיקין , יש כללים מובנים לפיהם מחשבים את הפיצוי, הנתונים שכן משתנים מתיק לתיק, הם הנתונים הסובייקטיבים של כל נפגע, גיל שכר, מצב אישי, השכלה ועוד. היות ואתה רק בתחילת הדרך, נקבעה לך נכות מטעם ביטוח לאומי היא לא מחייבת בכלל בהליך מול המעביד, אני מציעה שלאחר שתקבע לך נכות מחייבת, ויעשה בתיק שלך תחשיב נזקים, אז תוכל להתייעץ קונקרטית עם עו"ד נוסף, אם הנתונים סבירים, כעת זה מוקדם מידי, ובוודאי שלא ניתן לעשות זאת במסגרת יעוץ אינטרנט. בברכה,

למעלה