איך אני אוכל להיות מהנדס בדיקות ?

sammermoon

New member
איך אני אוכל להיות מהנדס בדיקות ?

שלום..אני סטודנט למדעי מחשב...שנה ב' איך אני אוכל להיות מהנדס בדיקות ? לקחת קורס של WINRUNNER LOADRUNNER? ואיך אשתלב בעבודה אם רוב החברות מבקשות לפחות שנה ניסיון? אנא לעזור לי תודה

erandd

New member
כמה רעיונות

קודם כל הכיוון של קורס אוטומציה הוא נכון, למרות שעדיין הנסיון והעובדה שאתה סטודנט קצת מפריעה. כיוון אחר שדיברנו עליו קצת בפורום הוא לעשות QA עבור פרוייקט קוד פתוח. הכוונה היא לחבור לאחד הפרוייקטים הללו ולהציע עזרה במציאת באגים. כך וודאי תוכל לקבל נסיון ואף להראות אחר כך למעסיק פוטנציאלי באגים שבגללך נפתרו. לפרטים נוספים פנה ללינק קישורים כאן בפורום

sammermoon

New member
תודה...אבל מאיפה להתחיל

קודים כאלה ממש מסובכים...ולך תבין קוד שמישהו אחר כתב..למרות שאני מודע לזה שזהו בדיוק עבודתו של בודק תוכנה...

sammermoon

New member
עבדתי כמה חודשים בבדיקות ידניות

עבדתי כמה חודשים בבדיקות ידניות של אפלקציות WEB.. אני מתכנת אינטרנט מזה שנתיים..אני מחבב את המקצוע הזה..

נו, נשמע לי שיש לך נסיון כלשהו

למה שלא תשלח קורות חיים - שנה נסיון זו הצהרת כוונות שאומרת, "לא בא לי ללמד אותך מראש את מה שאצטרך ללמד אותך ממילא".

sammermoon

New member
אתה חושב שכמה חודשים זה מספיק !!

הבדיקות היו בסיסיות..אתה יודע..למלא טופס מלא בדיקות קפדניות, ולחזור על פעולה כלשהו כמה פעמים.. אני לא יודע אם בכלל אם זה בדיקות ידניות נטו למערכות WEB...פשוט ככה נאמר לי. אמת עבדתי בכלי הבדיקות WIRUNNER ויש לי ספר לימוד די נחמד..בתחלתי ללמוד והגעתי לבדיקות GUI..אך לא המשכתי כי לא מרגישים את הניסיון באוויר..אני מנסה להשכיל את עצמי בחברה מחברות הבדיקות..(TESCOM,TESNET,TACT,AMDOCS ועוד)..לללללא הצלחה האם קורות החיים שלי יעזרו לך !! ואיך ?? אתה עובד בחברת בדיקות ??

יותר טוב מכלום, בהרבה.

מה אתה רוצה מעצמך? אתה סטודנט בשנה ב', וכבר יש לך נסיון רלוונטי! תמיד מתחילים מהדברים הכי פשוטים, שבהם למעסיק שלך יש הכי הרבה שליטה עליך, ולך יש הכי פחות שליטה בחומר, אבל אז מתקדמים, ולומדים, וקוראים בפורומים עצות ו-templates וגדלים. קח צעד אחורה ונסה להבין מה למדת בקונטקסט קצת יותר רחב: למדת כיצד נראית מערכת בדיקות אפשרית למוצר תוכנה? איך נראה צוות בדיקות? באילו כלים משתמשים? אתה יודע מה זה WR? ואתה בסך הכל סטודנט בשנה ב'!

sammermoon

New member
אתה צודק...אבל !

אני עשיתי הסבה ממקצוע אחר(הייתי אדריכל לפני 3 שנים)..אני בסך הכל בן 26.כבר 3 שנים לא עבדתי עבודה שבאמת אוכל להגיד בסוף היום..אני באמת רכשתי היום עוד טיפת נסיון (אתה מבין אותי !!), אני מרגשי שהזמן עובר ואני לא מספיק מהיר..למרות שרציתי להמשיך בחברה האחרונה אך למרבה הצער..פשטו רגל..אז אני מת כבר להשתלב בחברה כלשהי...אפילו לכמה שעות בשבוע..כי מה שלומדים מאחרים נקלט די מהר וטוב מחומר שנקרא בספרים או בפורמים (תקו אותי אם אני טועה).. בקשר לשאות שלך...אני יודע באיזה כלים משתמשים..ואני יכול לספור לך כמה ממה שאני יודע: WINNRUNNER - בדיקות כללי(GUI)--למדתי קצת בעזרת ספרים + תוכנה. LOADRUNNER - עומסים..למערכות WEB בעיקרון.. TESTDIRECTOR - גם בדיקות.. QTP - שמעתי על זהץ.... זה בעיקרון מה שאני יודע לגבי תוכנות בדיקה... בקשר מה זה WR..אין לי מושג... תוכל לכנס לתיק עבודות וקורות חיים בכתובת: http://bb.1asphost.com/jopa אני ממש מודה לך שאתה עוזר לי שיהיה לך יום טוב....

sammermoon

New member
בגיל 18 הייתי כבר בטכניון..

לא שירתתי בצבא...סיימתי את התיכון עבדתי כמה חודשים..ואז התחלתי ללמוד ישר בטכניון..

ido100

Member
גבר, כנס רגע

WR = WinRunner. TD - Test Director - וזה לא כלי בדיקה אלא לניהול תצורה, משמע ניהול הבדיקות, הדרישות והבאגים. QTP = Quick Test Proffesinal וזה בעצם הדור הבא של הWR. לקחת קורס של WR או LR יהיה טעות חמורה כי חארם לשלם 1000 דולר על 5 ימים שכל מי שמגיע לשם זה עובדי חברה שמחפשים איך להעביר את הזמן ולצאת הביתה מוקדם (ותאמין לי מנסיון). במקום עבודה שתתקבל אליו תצא כבר דרכו לקורס. רוצה עוד עזרה בQA, תגיד ואני אתן לך קישורים לאתרים עם חומר רב. בהצלחה

sammermoon

New member
תודה רבה על ההסבר..

אני יודע..היה לי שותף...עובד NESS שהלך לקורס כזה...סתם לשתות קפה בהפסקות. אתה עובד בבדיקות ??

ido100

Member
בעיקרון כן

אני הרבה שנים בתחום, היום אני בצד הניהולי ולא מבצע בדיקות. אך עד שהגעתי לתפקיד הזה עסקתי גם בפיתוח בדיקות אוטומטיות בWR וגם בבדיקות ידניות ובדרך גם הייתי רש"צ ועוד כמה דברים מגניבים שקשורים לQA.

sammermoon

New member
כל הכבוד...

כל הכבוד לך...כנראה אני הולך בדרכך..אבל היום מאוד קשה למתחיל כמוני (ועוד היותי סטודנט)..כמעט בלתי אפשרי להשתלב בחברת בדיקות..עבדתי בחברה כמה חודשים בבדיקות ידניות למערכות WEB אך לצערי החברה הפסיקה לעבוד ופיטרה את כל עובדיה..התחלתי ללמוד WR והגעתי לרמת בדיקת GUL (FLIGHT1 -אתה בטח מכיר)..אך נמאס לי כי לי ראיתי משהו באופק, ועם העובדה שחייבים נסיון של שנה לפחות... יש לך משהו להציע לי !! תודה רבה

ido100

Member
היי

תראה, בעיקרון יש עבודות גם במשרות סטודנטים.... השאלה איזה רקע יש לך. שלח לי קו"ח דרך הודעה פרטית ונראה משם הלאה... אבל אני לא מבטיח כלום כל שחבל שתפתח ציפיות. בלי קשר הייתי ממליץ לך לשלוח קו"ח לטסקום, טסטנט וכ"ו וגם לחברות הגיוס דן ונישה... עכשיו השוק חם ויש גיוסים כמעט בכל החברות. בהצלחה בכל מקרה.

sammermoon

New member
כנס..עידו !!

http://bb.1asphost.com/jopa/QA.doc

למעלה