איך אני אורז בזיפ תיקייה שלמה שנוצרה משמירת כתבה באתר?

• פותח הנושא 100W
  • פורסם בתאריך

100W

Member
מצאתי כתבה שחשובה לי באחד האתרים.
הצלחתי לשמור זאת כתיקייה, שמכילה קובצי html, ht,' jpg, gif' ועוד קבצים למיניהם.
אם אני רוצה להבטיח שיש לי אפפשרות לראות את הכתבה הזאת גם אם האתר יסיר אותה מהרשת, איך אני עושה זאת?
אפשר לארוז את כל קבצי התיקייה כקובץ זיפ?
או מה השיטה לשמור את הכתבה באופן שאוכל לקרוא אותה בלי קשר להימצאותה ברשת?
מקווה שהסברתי נכון את השאלה.
תודה!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
מקווה שהסברתי נכון את השאלה.
תודה!
לא בטוח שהסברת נכון את השאלה.

לדבריך הצלחת לשמור את החומר כתיקיה כלומר עשית גיבוי אצלך במחשב אז מה הקשר לזיפ ולמה השאלה איך לשמור אם האתר יוריד את החומר, הרי לדבריך הוא כבר מגובה אצלך.

לגבי איך לשמור בזיפ, לא ציינת מה מערכת ההפעלה שלך אבל אם מדובר בחלונות סמן את התיקיה, לחץ על הלחצן הימני של העכבר, בחר בשלח אל ובחר כיעד תיקיה דחוסה כמתואר בצילום המסך המצורף. לגבי מערכות הפעלה אחרות אני מניח שיש שיטות דומות ותמיד ניתן להשתמש בתוכנות צד ג' כמו WINZIP ודומיהן

זיפ.jpg

100W

Member
תודה רבה לך!!
אנסה להסביר: התיקייה שמורה אצלי. בהחלט. אבל אני לא יודע מה לעשות איתה. יש שם איזה 50 קבצים למיניהם, ואינני יודע על מה ללחוץ כדי שייפתח ככתבה, ולא איזו תמונה אחת או פרסומת וכו'.
זו הבעיה שלי.
בינתיים אנסה ללכת לפי ההנחיות שלך ולראות אם אני מסתדר.
תודה רבה!!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
תודה רבה לך!!
אנסה להסביר: התיקייה שמורה אצלי. בהחלט. אבל אני לא יודע מה לעשות איתה. יש שם איזה 50 קבצים למיניהם, ואינני יודע על מה ללחוץ כדי שייפתח ככתבה, ולא איזו תמונה אחת או פרסומת וכו'.
זו הבעיה שלי.
תודה רבה!!
עכשיו זה קצת יותר ברור.
זיפ יכול להפחית (במעט) את שטח הדיסק שהחומר תופס אבל לא יפתור לך את הבעייה שהעלית עכשיו.

ככלל כדי לראות את הכתבה חפש ופתח את הקבצים בעלי הסיומת HTM או HTML.

ב ה צ ל ח ה.

100W

Member
שוב מודה לך.
המערכת וינ 10.
אני עושה עכבר ימני על התיקיה. יש אופציה send to ואז נפתחת בין השאר האופציה compressed (zipped) folder
אז אני מקבל את כל התיקייה ארוזה כזיפ.
אז עכשיו אני יכול לארוז אותה. הבנתי. תודה רבה!!
אז עכשיו עולה השאלה הבאה: איך מתוך כל התיקייה הזאת שלימדת אותי איך לארוז, אחרי שאני פורש את הזיפ ומקבל תיקייה עם המון קבצים, איך אני מצליח לראות את הכתבה??
מודה לך מאד מראש!
תודה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
איך אני מצליח לראות את הכתבה??
ראה מה כתבתי לך קודם. הקלק על קבצי HTM או HTML. אגב האריזה בתוך זיפ רק תפריע לך כי כדי לראות את הדף המלא שכולל תמונות תצטרך להפעיל את הקבצים מתוך תיקיה ולא מתוך קובץ זיפ.

100W

Member
כתבתי לפני שראיתי את תגובתך הקודמת.
תודה רבה לך על הסבלנות.
התיקייה מכילה 3 קבצי HTML - לחיצה על כל אחד מהם פותחת טקסט HTML
ויש שם 25 קבצי HTM. - ניסיתי כמה (לא את כולם) ושום דבר לא קורה. :cry:

100W

Member
שוב - תודה רבה!!
באמת עירבבתי שני נושאים. רציתי לשלוח את הכתבה למישהו במייל, ככתבה ולא בקישור.
אז את הבעיה הראשונה פתרת לי. איך לארוז כדי לשלוח. תודה רבה !!

רוב הזמן נח

Well-known member
תודה רבה לך!!
זו הבעיה שלי.
תודה רבה!!
אם אתה שומר בפיירפוקס דף שלם, אז אתה מקבל תיקיה + קובץ htm הקבצים קשורים אחד לשני.
אם תעביר את הקובץ למקום אחר, התיקיה תעבור גם.

אתה צריך לעשות דבל קליק על קובץ ה- htm ולראות אם הדף נפתח תקין. זה תלוי באתר. יש אתרים שמספיק לשמור רק קובץ htm בודד בשביל לפתוח דרכו גיבוי של הדף. יש אתרים שרק קובץ htm זה לא טוב, כי הדף יפתח בהם לא בצורה שנראה באתר. ויש אתרים שגם אם תשמור דף שלם - תיקיה + htm זה לא יעבוד.

אם אתה שומר תיקיה + htm ובדבל קליק על קובץ ה- htm הדף נפתח תקין, תכניס את התיקיה והקובץ לתוך קובץ ארכיון. אם תרצה להפעיל, תצטרך לחלץ את הקבצים ולהפעיל את קובץ ה- htm.

100W

Member
תודה רבה. הבהרת לי את המצבים. תודה.
נראה לי שוואי נט נוהגים בדרך הקשה וכנראה שאין דרך אלא להסתמך על הלינק, ולקוות שהכתבה לא תוסר מהאתר בשנים הקרובות.
תודה רבה על ההבהרה

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
כתבתי לפני שראיתי את תגובתך הקודמת.
תודה רבה לך על הסבלנות.
התיקייה מכילה 3 קבצי HTML - לחיצה על כל אחד מהם פותחת טקסט HTML
ויש שם 25 קבצי HTM. - ניסיתי כמה (לא את כולם) ושום דבר לא קורה. :cry:
קבצי HTML וקבצי HTM חד הם.
אם הדפדפן שלך פותח אחד מהם ואת השני לא יש ללמד אותו.
הקלק קליק ימני על הקובץ הסרבן ובתפריט שיפתח בחר פתח באמצעות ובתפריט האפשרויות שיפתח בחר את הדפדפן שלך.
אחר כך סמן לו להשתמש תמיד בבחירה הזו בקבצים דומים ובא לציון גואל.

רוב הזמן נח

Well-known member
קבצי HTML וקבצי HTM חד הם.
אם הדפדפן שלך פותח אחד מהם ואת השני לא יש ללמד אותו.
הקלק קליק ימני על הקובץ הסרבן ובתפריט שיפתח בחר פתח באמצעות ובתפריט האפשרויות שיפתח בחר את הדפדפן שלך.
אחר כך סמן לו להשתמש תמיד בבחירה הזו בקבצים דומים ובא לציון גואל.
אם שומרים בדפדפן, אז או שיש קובץ HTM אחד, או שיש קובץ HTM עם תיקיה לידו. אם יש קובץ HTM אחד, צריך להפעיל אותו. ואז הדף יפתח , או שיפתח לא טוב, או שלא יפתח. זה תלוי באתר.

אם מקבלים קובץ HTM ותיקיה, אז לא ניכנסים לתיקיה. מפעילים רק את הקובץ HTM. ואז או שהדף יפתח, או שיפתח לא טוב, או שלא יפתח. זה תלוי באתר.

אם האתר לא נפתח ככה בצורה טובה, או לא נפתח בכלל, אפשר לשמור את הכתבה דרך צילום מסך.

100W

Member
שוב תודה רבה!
אכן, למרות כל מאמציי לא הצלחתי לפתוח זאת.
תודה רבה על כל ההסברים והמאמץ שקיבלתי כאן.

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
שוב תודה רבה!
אכן, למרות כל מאמציי לא הצלחתי לפתוח זאת.
תודה רבה על כל ההסברים והמאמץ שקיבלתי כאן.
יש פתרון יותר טוב לבעייה שלך והוא נקרא קובץ MHTML.
כאשר אתה רוצה לשמור באוף ליין דף אינטרנט עם כל התמונות שלו כנס לדפדפן למצב של שמירת הדף (מנסיון זה הולך משום מה יותר טוב באייג' מאשר בכרום) אבל בחר את פורמט השמירה לMHTML במקום HTML רגיל כמתואר בצילומי המסך המצורפים. תקבל בסופו של דבר קובץ אחד הכולל הכל שאותו תוכל להפעיל אפילו מתוך קובץ זיפ אם זה מה שתרצה.

שמירת דף

שמור 1.jpg

בחירת פורמט השמירה

שמור 2.jpg

100W

Member
כאשר אתה רוצה לשמור באוף ליין דף אינטרנט עם כל התמונות שלו כנס לדפדפן למצב של שמירת הדף (מנסיון זה הולך משום מה יותר טוב באייג' מאשר בכרום) אבל בחר את פורמט השמירה לMHTML במקום HTML רגיל כמתואר בצילומי המסך המצורפים. תקבל בסופו של דבר קובץ אחד הכולל הכל שאותו תוכל להפעיל אפילו מתוך קובץ זיפ אם זה מה שתרצה.

שמירת דף

צפה בקובץ המצורף 1148

בחירת פורמט השמירה

צפה בקובץ המצורף 1149
תודה רבה. אנסה ואדווח.
תודה

100W

Member

שמירת דף

צפה בקובץ המצורף 1148

בחירת פורמט השמירה

צפה בקובץ המצורף 1149
תודה רבה על המאצים הרבים והסובלנות.
לי זה לא מצליח.
אני יורד לעת עתה מהנושא.
תודה רבה על הכל!!

100W

Member
אגב, סתם כקוריוז: הכתבה שניסיתי לשמור היא:

כאמור, בשלב זה אני יורד מהעניין.
ותודה רבה!!

HelpSupport

Active member
אגב, סתם כקוריוז: הכתבה שניסיתי לשמור היא
לא מובן למה ההתעקשות לקובץ זיפ או לשמור את הדף כ- HTML כאפשר פשוט ב- PDF.

קבצים מצורפים

• המורה לחתן פרס נובל_ חולם להיות מדען_ מגוחך!.pdf
    KB 410 · צפיות: 3

HelpSupport

Active member
מעולה!! אבל איזה דפדפן פותח אפשרות לשמור כקובץ זיפ?
אם אבין זאת, הסיפור נסגר.
תודה רבה!!
משלושת הדפדפנים המותקנים במחשב - כרום, אופרה, Edge ניתן לבצע ישירות רק מאופרה.
ניתן גם ל"הדפיס" ולבחור מדפסת PDF בשני הדפדפנים האחרים - כמעט אותה תוצאה. תפוז.jpg תפוז1.jpg

למעלה