לצערי אני חושב שדווקא כן הבנתי
לצערי אני חושב שדווקא כן הבנתי,
אז דבר ראשון, ובמקרה- אחד החתולים בחצר שלי עושה קולות שמישהו מטעם עמותה מקומית פירש כקולות ייחום, אך הוא מסורס. אז או שקשה לזהות קולות ייחום- או שגם חתולים מסורסים עושים קולות דומים.
בכל מקרה, גם אם החתול אינו מסורס, וגם אם הקולות הם אכן קולות של ייחום, וגם אם הסירוס תטיב עם החתול הספציפי הזה, זה בלתי אחראי לתת לגיטימציה לעשות שימוש בכלי שכזה, כדי לפתור בעיה של רעש.
יכולתי למנות מספר דרכים 'חוקיות' כדי 'לטפל' בחתולי רחוב, ויכולתי גם למנות מספר דרכים נפוצות, אך שאינן חוקיות כדי 'לטפל' בחתולי רחוב, שלפי דעתי- אין שום הבדל מוסרי בין השימוש בכלי העיקור/סירוס כדי לפתור מטרד רעש, לבין השימוש בדרכים ה-"לא מוסריות" כדי לפתור מטרדים אחרים.
כמובן שאני לא אפרט את הדרכים הללו מאחר שאני חושב שזה לא אחראי לתת במה לדרכים הללו, בדיוק כפי שאני חושב שזה לא לגיטימי להציע שימוש בעיקור/סירוס ככלי להשתקת חתולים.
אנחנו יכולים ללמוד על הרוח שעומדת מאחורי תקנון הפורום- איסור על עצות כיצד ללכוד חתולים, לא בגלל שעצם הלכידה הוא דבר שלילי- לכידת חתול פצוע היא דבר חיובי. אותו דבר לגבי ציון מיקומים של חתולים, ציון מיקומים של פינות האכלה, עצות העלולות לפגוע בחתולים, מספרי טלפונים של לוכדים, וכו'.
ועל כן טרחתי לציין שאני חושב שזה לא אחראי לתת לגיטימציה לעשות שימוש בכלים כגון עיקור/סירוס, כדי להשתיק חתולים. אני אפילו לא חושב שזה עניין של "מדרון חלקלק"... מבחינתי השימוש בכלי הזה למטרה הזו- אינו מוסרי, לא פחות משימוש בכלים לא-מוסריים אחרים.