איך אני יכולה לשכנע חולת אלצהיימר להיכנס

בפיתויים.

סבון עם ריח חדש, מגבת מפנקת, בועות סבון, כל מה שניתן בדיוק כמו תינוק.

ענתי44

New member
אחת הבעיות הקשות

אנשים שבהיותם בריאים היו נקיים פתאום מסרבים להתקלח. כשאומרים להם להתקלח עונים " כבר התקלחתי", וכשכבר אי אפשר יותר ולוחצים עליהם להכנס למקלחת מסרבים, צועקים כאילו עושים להם פוגרום ומה לא..... אז קודם בודקים את סביבת המקלחת. האם משהו שם מפחיד אותם? האם למשל קשה להם פיזית להכנס לאמבטיה או אין כוח לעמוד? האם שכחו לכוון את זרם המים והמים חמים או קרים מידי? יש מחקר ( לצערי אין לי הפנייה אליו) שטוען שחולי אלצהיימר מפחדים ממים, ותגובתם דומה לתגובת אדם בריא לו פרצה מולו אש לפתע. אז קודם כל בודקים את תנאי הרחצה. קונים כסא רחצה, שמים מעקה ביטחון או כל מה שצריך. ואז. לא אומרים לו ללכת להתקלח אלא שואלים אותו האם הוא רוצה להתקלח עם סבון בריח תות או שמפו של כיף ( וכן כבר קניתי מכל מה שיצא בשוק) בקיצור משכנעים אותם בנועם אבל בתקיפות ללכת למקלחת. אם מדובר במי שלא מסוגל לקלח עצמו אז לעזור לו, ואם מישהו עצמאי עדיין, לבדוק שהוא לא שוטף ידיים ויוצא. " אם יש התנגדות אז אפשר לפתות ולשחד. כשתצא מהמקלחת תקבל קפה עם עוגת הגבינה שאתה אוהב..." אם יש התנגדות עצומה. של השתוללות לעזוב את המקלחת עד שמצב הרוח ישתפר. עוד טיפ שעור לאמא שלי זה שכשהיא צועקת כבר במקלחת למשל " לא לחפוף ראש" אני מסבנת את גבה עם קצף וזה נעים לה ומרגיע, ואני שרה לה. היא אוהבת מוסיקה. במידה ויש מרכז יום ניתן להעזר בהם. כשהמטפלות שם מקלחות אותם, הם לא מתנגדים..

למעלה