איך אני יכול לדבר עם אלוהים?

orensany

New member
נילס היקר

הקשב לפי ואומר את האמת ישנם דכים מסועפות ורבות לבלי די בכדי לדבר עם אלוהים אתה יכול להתבונן בפסל או לקרוא בגמרא אתה יכול להתבונן בים בשקט או לבכות בכל אל מול מדבר אני ממךיץ לך לקחת חבר שהוא גם נשמה קרובה אלייך ולדבר איתו לשוחח עימו כמו היה אלוהים כי הוא אלוהים בעצמו חלק ממנו לפחות ועכשיו בנימה יותר קולקטיבית ולא אלייך בפרט אני יודע שזה נשמע מטומטם לאוזן הבלתי מזויינת אבל....אלוהים נמצא בכל פינה הוא לידך עכשיו מראה לך תשובה בכל צורה פשוט כל מה שאתה צריך לעשות זה חוץ מלשאול גם להקשיב אך אל תצפה ממנו לענות לך כמו בן אדם מכיוון שהוא לא ולכן חפש את התשובות מעבר לא במילים פשוטות חפש בתמונות ברגשות במחשבות שלך ושל אחרים בנפילה מקרית של אבל על פלח תפוז על כל דבר כזה רק תפקח עיניים אוזניים ידיים ראש ותחפש

orensany

New member
תיקון קטנטן

לבכות בקול וגם נפילה מקרית של אבן על פלח תפוז

נילס22

New member
אם אלוהים הוא אכן בכל מקום ופינה

הרי איך זה שהוא לא מראה לי תמיד את דרכי ונוצרים מצבים שאני אף מסתבך בהם וזקוק לעזרה ואלוהים לא שם בשביל להראות לי את דרך הישר ואת הדרך שעליי לפנות.מדוע הוא רוצה שאני יטעה?

orensany

New member
לפני שאתה שואל את זה

אתה צריך להבין שאין כזה דבר טעות הכל עניין סוביקטיבי לעיניי המתבונן הרי מה הוא לבן בשביל עם יהודי עם לא מסמל אושר והרי ליפני לבן הוא בגדי אבלים לאחר שתבין את זה תבין שהוא לא רוצה שתטעה וגם שלא תצדק הוא רק רוצה שתעשה את מה טו בשבילך וכל דבר בעצם טוב בשבילך גם התנסות טראומטית באה כדי להעשיר את ההתנסות שלך...אלוהים תמיד שם ותמיד מקשיב הוא גם תמיד עוזר אתה רק צריך לההבין איך לשוח עימו ואיך להקשיב לו

נילס22

New member
ואיך אני עושה את זה?

איך אני יכול לשוחח עימו?איך שאני חושב ורואה את זה כל החיים שלי סובבים דרך הדברים שאלוהים מראה לי ומכוון אותי,אני תוהה אם הבחירה של מה לעשות בחיים שלי היא גם נמצאת בידיי ואלוהים לא בוחר לי אותה ומראה לי אותה

orensany

New member
הבחירה בחיים שלך

נמצאת אך ורק בידייך אלוהים לא בוחר או עושה משהו מיוחד בשבילך הוא לא לולין שיקפוץ כי תבקש הוא יצור נפלא שאתה צריך להבין להעריך אותו וזה קשה לפחות בהתחלה קשה להבין את הפשטות והמורכבות הבו זמנית אבל כן הכל נילס ידיד שאוהב להתחיל עם בחורות ולרקוד הכל בידיים שלך אלוהים מאחורה מחזק לך את הידיים אתה פשוט צריך להכיר בזה

נילס22

New member
אם אני מסתכל עליך

הבחורה שסיפרת פה שנפרדת ממנה.איך אלוהים קשור בכל זה? הוא הראה לך את הכל בצורה אחרת דבר שגרם לפרידה ביניכם?הוא הראה לך את דרכך?

orensany

New member
יפה

שאתה שם לב אני לא אלעה אותך בפרטים על הסיפור כי זה לא הנושא חוץ מזה שיש לי הרגשה שאתה מבין עניין אלוהים קשור בזה באותה דרך שהוא קשור לכל דבר אחר שקורה בחיים שלי הא שם מאחוריי תומך בי וללא ספק ניתן לומר כי גדלתי בזכות המקרה הזה עם הנערה הזו תחשוב על זה חוויתי חוויה שלעולם לא הייתי חווה עם לא היית קיימת...אתה מבין אין טוב ואין רע כאב לב הוא אך ורק עניין של בחירה הרגשת בדידות היא עניין של בחירה עניין של חולשה אישית של רחמים עצמיים שגואים בי כי אני בוחר בכך אם אבחר אהיה מוקף אנשים אם אבחר היא הייתה יכולה להיות שלי אם רק הייתי בוחר אבל זו לא באמת משאלת הלב שלי ועל כן לא באמת בחרתי בזה בחרתי בשברון לב והוא בה...אמרתי לחבר שלי ביום שראתי אותה שזה לא יעבוד ושזה יכאיב לי וראה איזה פלא הדבר הזה בדיוק קרה כל הזמן שלי איתה הרגשתי כמו רוכב על גל שלא באמת משתלט עליו אבל בכל זאת רוצה לרכב רק לראות מה ייקרה

נכון אבל..

אם אנשים יעשו בחירות שליליות שפוגעות בחברה ולפי דעתם הם צודקים, מה תגיד שאלוהים מחזק אותם גם? זה מסוכן להגיד שכל בחירה היא לגיטימית.

אתה בלונה פארק

והחיים הם רכבת הרים. וזה כיף אחד גדול. רק תירגע ותהנה מהנסיעה, סמוך על בעל הפארק שהוא יודע לתפעל אותו בצורה הטובה ביותר. נ.ב מה שוקע אותך זה השיפוטיות שלך, שאתה קובע מה טוב ומה רע ואז שאתה קובע משהו כ-רע אז אתה לא מבין איך אלוהים מאפשר את זה. בעוד שאם היית שואל אותו.. הוא לא היה מבין מה רע בזה, הרי הוא לא ברא שום דבר רע בעולם, הוא יצר סקאלה שלמה מההתחלה עד הסוף של הכל כדי שתוכל להתנסות במה שתרצה ללא הגבלה. והבחירה בידיים שלך, ולא שלו.

גריני

New member
נקודת מבט נוספת, על אותו הדבר

כל מה שקורה סביבנו בחיים - זה אנרגיה, ואנרגיה היא לא טובה או רעה - היא פשוט קיימת! ברור שכולנו מעדיפים להרגיש שמחים ומאושרים ומנסים להימנע מתסכולים ושאר חוויות שהן לא נחמדות, בלשוננו. אבל - בעולם הדואלי שלנו - איך נדע כשטוב לנו - אם לא היה רע? איך נדע שמישהו הוא יפה/חכם/גבוה וכו' - אם לא פגשנו במישהו אחר מכוער/טיפש/נמוך.... העולם שלנו הוא יחסי ועל כן יש בו הכל - כדי שנוכל לחוות את הכל! אם נדע להתייחס בשלווה (יחסית) לרגעים הלא נעימים שלנו, נבין שהעולם הוא כמו גלגל - פעם אתה למעלה ופעם למטה... הדברים יזרמו יותר בקלות, ולא נבוא בטענות לאלוהים.... אלא, נשמח על כך שאנחנו נמצאים במקום דינאמי מאוד, ושניתנה לנו זכות הבחירה.

תגובה..

נכון שכדי לדעת שאנחנו שמחים אנחנו צריכים לדעת על קיום העצב. אבל אני חולק על העניין שאנחנו צריכים לחוות עצב לעיתים קרובות כדי להרגיש שמחים.

למעלה