איך אני יכול לדעת אם אני צריך ציפרלקס?

KFIRB

New member
לא אמרתי שלא

אמרתי שזה לא נכון , וזה פתרון עלוב ,

כמו שבשביל סתימה בצנרת תזמיני כל בוייניק ולא שרבב.

הכלבוייניק יפתור לך את הבעיה, אבל מה אם הוא יפוצץ לך צינור ?

לך זה עזר, אבל יש הרבה מקרים שרק אחרי שהדברים מסתבכים מערבים פסיכיאטר שיכל לחסוך את ההתסבכות הזו מלכתחילה לולא היה מעורב בזמן.

הבעיה העיקרית היא שרופאי המשפחה מתוגמלים על הציפרלקס הזה, (למה הם לא מספקים למשל סרוקסט, פריזמה, רמרון וכו'), ובעתיד הלא רחוק, בנושא הרפורמה, הם אפילו יפוקחו מי שיכתוב הפנייה למרפאות בריאות הנפש או לזכייני ברה"ן מבלי לתת טיפול ראשוני ניסיוני (ציפרלקס כדוגמא), יחטוף וייקנס.

הפסיכיאטרים מצד אחד מכירים בציפרלקס כתרופה שמסייעת רבות למטופלים הזקוקים לה, אך מנגד זו הפכה לבדיחה שכל מי שקצת קשה לו מקבל ציפרלקס או וויאפקס בלי מחשבה סדורה לטווח הארוך מבחינה טיפולית פסיכותרפוייטית.

Dudu196

New member
איך אני יכול לדעת אם אני צריך ציפרלקס?

להרבה אנשים יש דברים שמפריעים להם בחיים ועלולים לפגוע במצב רוחם .
(שחיקה בעבודה,חוסר בזוגיות...)
עקב כך והשיגרה היום-יומית לי אישית לפעמים אין מצב רוח לעשות כלום.אין כח לצאת מהבית..אין כח לעבודה אבל עושים אותה בלית ברירה..
אצלי זה בא והולך יש ימים שזה יותר גרוע ויש ימים שזה פחות.
איך אפשר לדעת אם הטיפול בציפרלקס נחוץ או לא?
אם אני כן מצליח לתפקד,הולך לעבודה,עושה ספורט,פוגש חברים מדי פעם, מנסה לצאת לדייטים ..אבל הרבה פעמים אני מרגיש שאני "מכריח" את עצמי לעשות את כל הדברים האלה. האם אני צריך ציפרלקס?

Lady Stark

New member
היי דודו

דבר ראשון, ברוך הבא לפורום.
מכיוון שהפורום לא יכול להיות תחליף לייעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי, זה פורום תמיכה בלבד, אז אני לא יכולה לומר לך דבר כזה.
אני כן יכולה להמליץ לך להתחיל טיפול פסיכולוגי על מנת שתתחיל להבין את עצמך יותר. המון אנשים התגברו על מצבי דכדוך עם פסיכולוג ללא תרופות. אני אישית גם חושבת שהתהליך הפסיכולוגי חשוב כי המצב שלנו קשור מאוד בתהליכי חשיבה ועיוותי תפישה שטיפול קוגנטיבי יכול מאוד לעזור להם. תרופות יעילות במצבים בהם ברור למטפל שהמצב של המטופל הוא קשור בחוסר איזון ביולוגי.
במקרה האידיאלי גם תעשה בדיקות דם לפני האבחון כדי לוודא שהמצב שלך לא נגרם מבעיה פיזית כלשהי.
לגבי ציפרלקס. יש מגוון גדול של תרופות בשוק אז ממליצה לך לא להינעל על אחת.
אם וכשתתחיל טיפול תשאל את המטפל שלך, גם אם פסיכולוג וגם אם פסיכיאטר, את כל השאלות שמטרידות אותך.

בהצלחה ותמשיך לבקר אותנו.

Dudu196

New member
היי Lady Stark

הסיבה העקרית שחשבתי לקחת את הכדורים היא
שהמשפחה שלי טוענת מהיכרות איתי שהכדורים יכולים לעשות לי טוב. ונהייתי קצת כבד ולא נעים להיות בסביבתי בתקופות שיש לי מצב רוח ירוד,מלנכוליה,חוסר חשק וקרה לי שהתעצבנתי /התבאסתי יתר על המידה מדברים קטנים (למשל בעיה ברכב). וקיבלתי מרשם לכדורים מרופא המשפחה.
לא הלכתי לפסיכולוג..גם בגלל שזה הרבה כסף (450 ש"ח לשעה) וגם בגלל שאני קצת סקפטי לגבי טיפול פסיכולוגי...
אני לא חושב שזה בעיה פיזית.
אז השאלה אם לסמוך על המשפחה ורופא המשפחה או בכל זאת ללכת לחוות דעת נוספת.

Lady Stark

New member
ממליצה לך

לקבוע תור אצל פסיכיאטר שיכוון אותך. הוא גם יוכל להגיד לך מה בגדר הנורמה ומה לא וגם לתת כדור במידה וימליץ לך.
אני מעדיפה תמיד לתת למומחה של ממש לומר לי איזה כדור אני צריכה או לא, ולא לרופא משפחה או בני משפחה.
אגב, פסיכולוג לא עולה בהכרח 450 שח. הם יכולים לעלות גם 200 ו 300. ואתה יכול להשיג מספר פגישות מסובסדות על ידי קופת החולים במחירים נמוכים בהרבה. אל תפסול לחלוטין את הרעיון.

KFIRB

New member
כמה זמן בדק אותך רופא המשפחה?

5 דקות? 7 דקות? 10 דקות? שחצי מזה הוקדש למחשב, ועוד רבע מהקשב שלו הוקדש למטופל הקשה מלפניך, למרשמים שצריך להוציא לחולת הסרטן, ולהפניה שצריך להוציא לאדון ישראלוב לבדיקת הMRI שלו, וכמובן לאלו שמחכים בחדר ההמתנה.... יש גם רופאים שעונים לשיחות טלפון תוך כדי בדיקת מטופל שמבחינתי זו חוצפה לשמה!!! שכן הקופה משלמת לו שעות לשיחות טלפון.

בתוך הזמן הקצר שהוא כן הספיק לשוחח איתך, הוא נתן אבחנה ותרופות מתאימות?

אבחון נפשי לוקח לכל הפחות בין רבע שעה לחצי שעה בשיחה רק על הבעיה הנפשית, לעתים אפילו יותר ומדובר בשירותים ציבורים חסרי משאבים.

אני אישית הכרתי פסיכיאטרית בסורוקה, שכל הממתינים ידעו שהם מחכים אליה, אבל כל אחד אצלה קיבל את מלוא הטיפול השיחתי, הבירור הטיפולי ולבסוף ההחלטה אם יש צורך בשינוי תרופתי. וכן לפעמים הייתי אצלה 45 דקות וזה שירות ציבורי לכל דבר. וכן גם לה היה מחשב, אבל את הסיכומים במחשב היא עשתה בתום השיחה, יחד איתי.

לבדיקה ארוכה ושיחה רק על הקשיים יש משמעות הן אבחנתית- "מה יש לי?" והן טיפולית "מה הכי טוב בשבילי?" לעתים טיפול פסיכולוגי הוא יעיל, לעתים אימון הוא יעי, לעתים טיפול קוגניטיבי התנהגותי מתאים, לעתים טיפול מבוסס קשיבות מתאים וכך הלאה, הטיפול התרופתי ניתן לרוב כקביים לטיפול הפסיכותרפי. במקרים חריגים שהאדם זקוק להגנה רחבה יותר יינתן טיפול תרופתי לזמן ארוך יותר.

3מרגו

New member
שאלות

מי אמר שדווקא ציפרלקס?
למה אתה חושב שזה יועיל?
ניסיתי כל מיני תרופות לכל מיני בעיות.רק,אבל רק תופעות לוואי קשות.מאוד.
אושר גדול רק ממחשבה שאין יותר נסיונות.כמה אפשר לסבול.

Lady Stark

New member
הי מרגו

מצטערת שהיה לך ניסיון רע עם כדורים. גם לי לא היה פיקניק.
אבל חשוב לזכור שכל אחד מגיב אחרת. אני מכירה אישית כמה אנשים שהכדור הראשון שלקחו שינה להם מאוד מהר את החיים לטובה והם לא ראו מאז אף פסיכיאטר.

3מרגו

New member
במיוחד ששניים מגלים שנוטלים ציפרלקס ומאוד

מרוצים.ורופא מוצא "פתרון חכם" להפרעות קשב וריכוז שזה אותו ציפרלקס.רק עם הרבה פחות מזל.הוא לא היה רחוק מהבנת המצב כי הק"ר שלא מושפעות משום תרופה+תופעות לוואי מוסיפות בסוף גם דכאון.שכמובן גם הוא לא מושפע מכלום.
אין צדק.

למעלה