איך אני יכול להודות לקב"ה על משהו שהוא לא נס?

itay zac

New member
איך אני יכול להודות לקב"ה על משהו שהוא לא נס?

יש איזו תפילה מסויימת שאפשר לאמר לבד, מבלי ללכת לבית כנסת? כי אני יודע שבירכת הגומל זה לניסים וצריך לאמר את זה לפני מיניין אנשים.

arriy80

New member
"נשמת כל חי"

חפש בתפילת שחרית לשבת ויו"ט, לפני קריאת שמע. תתחיל לומר מהמילים "נשמת כל חי..." עד לאחר "ישתבח" אך ללא הזכרת השם בברכת ישתבח: "ברוך אתה קל מלך גדול ומהולל בתשבחות". אמירת "נשמת כל חי" היא סגולה ידועה להצלחה ולישועה. היא לא עולה כסף, והיא כולה שבח לבורא עולם. כמובן שאמירתה עם מנין מוסיפה, שהרי "ברוב עם הדרת מלך", אך גם אמירה לבד מהווה שבח גדול.

טלי1960

New member
לאיתי,

תפילות מוכנות מראש ובנוסח לוט בערפל ולא בעברית הברורה לך,היא אכן אופציה,אך לא האופציה היחידה. אתה תמיד יכול לפנות לאלוהים במילים שלך שיוצאות מהלב.הערך שלהם לא שווה פחות מאשר תפילה שמישהו אחר כתב.

arriy80

New member
מענין...

את כל זה כתבת בנימה של בטחון מוחלט, עם כל זה שאת מסופקת אם האלוקים אכן קיים, ואם הוא בכלל מתענין בנו. עם כל זה, את ממציאה הערכה על תפילה מהלב לעומת תפילה מחוברת. אני מקווה שאדם שפוי והגיוני יתייחס לדברים שלך בהתאם.

טלי1960

New member
גם אני מקווה שאדם שפוי והגיוני

ייתיחס לדברים שלי בהתאם.

Shira Esther

New member
אני מסכימה,

ואפילו בשיעורי מחשבת מלמדים את זה. אפשר גם לפנות לאלוקים במילים שלך, בנוסף לתפילה הכתובה. זה לגמרי לפי היהדות.

הגומל

זה גם לניסים יומיומיים כמו אשה שיולדת בשלום (הנס המופלא מכולם..הזכות לברוא..) לאכול לחם ולשתות מיים להריח פרח התודה היא לא רק לניסים... וניסים קורים כל יום..כל הזמן

למעלה