איך אני יכול להתגייס רגיל

benjer

New member
איך אני יכול להתגייס רגיל

שלום אני בן 17
יש לי קרוהן ושלחו לי צו ראשון והרופאה שלי גם שאלה על זה ופתאום היא אומרת לי אתה יודע שלא מגייסים אותך נכון? לא הבנתי בכלל מה היא רוצה אני הולך פעם ב4 חודשים לרופא גסט משהו כזה אין לי בעיות ולא כלום ..
התחלתי ממש לריב איתה כי הייתי מורעל ואף אחד לא טרח להגיד לי בכלל שמביאים לי פטור ועל כלום !! ביררתי והפכתי עולמות ופשוט הבנתי שאין סיכוי להגיע לקרבי למרות ש5 שנים אני כבר חולם על גולני ...........
ביררתי על מה עושים כדי להתגייס וראיתי שאפשר להתנדב קראתי מה זה וישר וויתרתי .. אני לא רוצה להתנדב כי אני לא רוצה לעשות "טירונות" מתנדבים שאפילו לא יוצאים לא רצים לא כלום אפילו נשק לא נותנים לך להחזיק מטווחים או משהו אני לא רוצה פאקינג לשלוח בקשה "שיסכימו" לקבל אותי לצה"ל ובקיצור לא רוצה שיתייחסו אליי כמו נכה ..
איך אני יכול להתגייס רגיל ,לא להיחשב מתנדב ,פשוט רגיל , שלוש שנים , טירונות 02 מצידי ,תפקיד ג'וב , אבל להתגייס רגיל?

Run for a Fall

New member
היי

אני מבין את ההלם והתסכול אבל קודם כל בוא נשמור על פרופורציות. אף אחד לא מתייחס למתנדבים בתור "נכים" או אפילו קרוב. חשוב שתבין שגם אם המחלה שלך לא מורגשת כרגע, היא בהחלט לא מחלה שאפשר להתעלם ממנה כי יש לה פוטנציאל להחמיר ולהיות מאוד מסוכנת - והצבא לא נוהג לקחת סיכון במקרים כאלה, ובצדק יש לציין.

עוד דבר שחשוב שתבין - התנדבות זה גיוס רגיל לכל דבר. פשוט במקום פרופיל 97/72/64 וכו' יש לך פרופיל 25. למתנדבים יש אפשרות לעבור טירונות רגילה (02) שבה תוכל להחזיק נשק, לעבור מטווחים וכו' ולהשתבץ בתפקיד ככל חייל אחר. אפשר כמובן לשרת שלוש שנים מלאות (יש אפילו תפקידים שמחייבים את זה), לחתום קבע, לצאת לקצונה - הכל תלוי בבעיה הרפואית.

חבל לקחת את המקרה למקום של "צריך להתחנן שיקבלו אותי"... אתה הולך להלחם על הזכות לשרת בצה"ל למרות כל הסיכויים - בעיניי זה דבר אמיץ שראוי להמון הערכה. הכל תלוי באיך מסתכלים על הנושא.

שוב, אני מבין את ההלם והתסכול - להרגיש פתאום שונה מהחברים, להבין שהתפקיד שתמיד חלמת עליו אולי לא יהיה פתוח בשבילך (יש מתנדבים גם בקרבי אגב...), אבל כדאי להכנס לפרופורציות ופשוט להפיק מהמצב את המיטב ולא להתייאש. החיים לא תמיד הולכים כמו שתכננו, אבל פשוט צריך ללמוד איך בכל זאת להשיג את מה שאתה רוצה בדרכים אחרות.

אם אתה רק בן 17, תגיש בקשה מיד כשתקבל את הפטור ורוב הסיכויים שתתגייס באותו זמן כמו שאר השכבה שלך ותוכל כמובן להתמיין לתפקידים כמו כולם, להגיע לתפקיד בו תשרת 3 שנים, לעבור טירונות ככלל החיילים וכו'. באמת שאין שוני בין מתנדב לחייל רגיל (חוץ מזה שהמתנדב היה צריך להתעקש על הגיוס).

המון בהצלחה ותאמין לי שזה לא סוף העולם!

benjer

New member
בשבילי זה כן סוף העולם

כמה שאלות
1.איך בדיוק מתנדב מגיע לקרבי?
2.איך מתנדב יכול לעשות טירונות 02?מה הדרישות ואיפה מבקשים?(לא שטירונות 02 זה מי ישמע משהו..)

נ ו ע ה 12

New member
אני לא רוצה להשלות אותך...

מעטים המתנדבים שמגיעים לטירונות 02 ובטח שלקרבי. הכל תלוי בבעיה הרפואית, במגבלות ובפטורים כפי שרואה לנכון רופא מדור מתנדבים. אני יכולה רק להצטרף למה שכבר אמרו לך ולומר שזה ממש ממש ממש לא סוף העולם והשירות שלך יכול להיות סופר משמעותי ומספק גם בלי נשק ושמירות. כתבת "מצידי תפקיד ג'ובניק" - אז מה הבעיה? מה ההבדל בעצם? (אם התשובה היא זמן השירות, אז תדע שבמידה וזה יתאפשר מבחינה רפואית תוכל להאריך את השירות שלך משנתיים לשלוש (נקרא שס"ן - שירות סדיר נוסף).

Run for a Fall

New member
כמו שכבר אמרו

מדובר בדרך בכלל לא קלה, הכל תלוי בבעיה הרפואית.
מתנדבים בודדים ביותר מגיעים לקרבי (כך שזה אפשרי בתיאוריה, אבל זה מאוד קשה בפועל)... על מתנדבים שעשו טירונות 02 וכו' דווקא כן שמעתי, אבל שוב - הכל נתון לשיקולו של רופא תא מתנדבים.

רק תזכור שיש המון תפקידים חשובים מאוד בצבא שעושים "רק" טירונות 02 ולא מחזיקים נשק במהלך השירות וכו'.

בהצלחה.

בר דותן

New member
גם אני חלמתי קרבי ,

גם אני רציתילהיות לוחם ולהרגיש שאני עושה משהו מועיל ורציני בצבא , ולא נתנו לי את האופציה הזאת ..
אחרי שהתגייסתי בתור מתנדב , גילתי על דרך שלא ידעתי אעליה קודם , אבל זה כבר היה מאוחד מידי כי כבר היה לי תפקיד

אתה ריך לבקש בתור התחלה לעשות טירונות 02 מההתחלה ולא לעשות טירונות מתנדבים, יאשרו לך את זה ואז תהיה מוכשר נשק מה שמתנדבים לא מוכשרים , אחרי זה תוכל לבקש חריגים להיות לוחם , יש את האופציה הזאת .. קראתי פה םפעםם על מישהו שהיה כזהוהנישתחרר אני לא זוכר את השם שלו אבל אולי תיסתכלאיזה 10 דפים אחורה משהו כזה ואתה תירא

למעלה