איך אני כותב בעברית(כותב.. לא קורא)

asdasdsadhg

New member
שאלה טובה

אז ככה, מה שאתה עושה זה פשוט להרים עיפרוןולקחת דף, ואז כשאתה כותב, אתה כותב בעיברית. ועכשיו ברצינות גם לי ישנה את אותה תהיה אבל שלי יותר מחודדת. והנה החידוד אני מישתמש בREDHAT 7.2 ובסביבת עבודה KDE. שמעתי שהיא תומכת עיברית ואכן בהתקנה ניתבקשתי לציין שפות ומה נימלא ליבי בחום כאשר ראו עיני את המילה HEBREW כאחד השפות הניתנות לבחירה אך אבוי כאשר קינפגתי את KDE בפעם הראשונה שהישתמשתי בו ובסביבה גרפית וידידותית נישאלתי מהי השפה המישנית שבה אני מעוניין להישתמש ניתנה לי האופציה C (אלוהים יודע מה זה אומר....) אז אנא חברים , הושיענה.....

nirdagan

New member
זה לא בעיה בכלל

בגלל שלינוקס זה קוד פתוח אתה יכול לתכנת בעצמך את אפשרות הכתיבה בעברית! ניר

coolel

New member
אז ככה....

א. אני כן מתכנת(c וVB) פשוט אני לא מכיר את לינוקס ובטח שלא איך לתכנת לה דברים... ב. הצלחתי להתקין עברית בסופו של דבר... ג. הבעיה היא שאם אני יכתוב ש-ל-ו-ם זה יכתוב םולש הוא מתייחס לזה כאילו זה אנגלית... מה אני עושה כדי שהוא יידע לכתוב את זה בסדר הנכון? בתודה...

אם ממש בא לך, אז

תתקשר למיקרוסופט. יש להם API הכי מסובך בעולם בשביל כתיבת שפות שמאל לימין. ניסיתי פעם להשתמש (אפילו לא להבין לעומק), וזה בשביל לכתוב את זה ללינוקס, צריך צוות של מיליון אנשים, וימבה כסף. וזה בדיוק מה שIBM עושים כרגע. וגם כשהם יגמרו אף אחד לא יודע איך זה ישתלב ברמת הסיסטם, כמו שזה עובד על WINDOWS אז אם בהול לך לכתוב עברית בלינוקס, או שתקרא את הסורס קוד של מוזילה (וזה לא יעזור לך מי יודע מה) או שתחבר את עצמך לCVS של כל מני פרוייקטים כמו KDE או שתצטרף לצוות של IBM. עד אז, תקנה מק או חלונות.

Rul3R

New member
או..

אני זוכר שראיתי פעם הודעה בפורמים פה שאומרת שהמנהל של פורום "האקרים והתגוננות" כותב עברית מסודר מהלינוקס שלו (redhat, slackware) אתם מוזמנים לשאול אותו להוראות והסברים ואפילו לפרסם פה תשובות בשביל שאר חברי הפורום.

ezaton

New member
אני ממש לא מתעסק בזה

אבל כמה אנשים בארץ עובדים על פרוייקט שנקרא BIDI או משהו כזה. חפשו באתר הלינוקס הישראלי. עבד אצלי פעם, נורא מזמן, אבל מאז חלפו הרבה מיים בירקון. Ez

Rul3R

New member
בשאלה הקודמת

שלו בקשר לעברית הבאתי לו קישור בדיוק לפינה של העברית באתר הלינוקס הישראלי, ויש שם גם פרטים על keyboard layout ככה שאני בספק אם הוא קרא את זה, אני אישית לא ניסיתי את זה עדיין, אבל אין שום סיבה שזה לא יעבוד (אני חושב..).

coolel

New member
קראתי

ועשיתי את זה ולכן זה כותב עברית... אבל לא כמו שצריך...

דקל צור

New member
עברית בלינוקס

אתה צריך להשתמש בתוכנה שתומכת בעברית. כיום התוכנות העקריות שתומכות בעברית הן א. Mozillaב. LyX למידע על LyX ראה http://www.math.tau.ac.il/~dekelts/lyx כמו כן כל התוכנות של KDE3 (כולל Koffice) יתמכו בעברית. KDE3 אמור לצאת תוך מספר חודשים (יש כבר גרסאת בטא)

למעלה