איך אני לא אדאג?

נצחיה1

New member
איך אני לא אדאג?

הבן שלי גוייס לתובלה והוא לא מעונין. ביקש קב"ן לא קיבל עשה ניפקדות, באו אלינו הרס"פ וסמ"פ. הסמ"פ הבטיח שהוא לא יעלה להגה עד שיראה קב"ן ההבטחות נעשו גם מולי ומול בעלי. הסכים הילד וחזר לבסיס אולם הוכרח לעלות להגה והוא אמר שהוא לא יכול. הוא לא אמר לא רוצה ועלה למשפט על סרוב פקודה.במשפט הוא אמר למג"ד שהובטח לו .... אולם הרס"פ הכחיש ובנוסף כשהבן שלי אמר שיש לו דפיקות לב מהירות כשהוא על ההגה והידיים מאוד מזיעות לו המג"ד אמר לו כל עוד הלב דופק בפנים אתה עולה להגה כשידפוק בחוץ נדבר.כשיצא מהכלא לאחר 21 יום סופח חזרה לתובלה הילד ניקלט ויום למחרת יצא הביתה והחל בניפקדות כשאמרתי לו לחזור לבסיס העדיף הילד לעשות עריקות כי אז הוא כבר לא שייך ליחידה אלה למ"צ וכשהגיע לעריקות שלשום הסגיר את עצמו לכלא.הילד מיואש ומפוחד לאור העובדה שמשקרים לו ושמיתיחסים בזילזול מוחלט וחוסר אכפטיות. דרך אגב יש לבני הקלטה שבה הסמ"פ אומר שהרס"פ נזכר שהבטיח לו לא לעלות על ההגה עד שיראה קב"ן ושהוא מתבייש ממנו ומאיתנו ההורים ולכן לא בא אלינו בניפקדות השניה. לפני שהבן שלי הסגיר עצמו לכלא נסע ליחידה דיבר עם המג"ד ששפט אותו השמיע לו את ההקלטה ומה שהוא אמר רק שזה לא קביל.ושאחרי הכלא הוא יחזור ליחידה. הילד אמר שאם יקבל צו סיפוח חזרה לאותה יחידה הוא לא מתפנה מהכלא ושהוא יעלה למשאית רק בשקית של גופה.הילד מפחד לחזור לבסיס עם מפקדים כאלה. אני לא שלחתי את הבן שלי לצה"ל כדי שיקבל דכאון או שיושפל.אני אובדת עצות ומאוד מאוד דואגת.הילד אמר למג"ד לא אכפת לי להישאר בתובלה אבל לא משאית אם יש תפקיד סבבה אם לא אז תשחרר אותי לשיבוץ מחדש. אני לא מבינה ריבון העולמים למה לעשות בכוונה למה להקשות על החיילים המסכנים האלה שרוצים לשרת והמערכת הצהלית היא זו שדואגת שהם ישתחררו למה? ורק חומר למחשבה איך רוצים אחר כך שלא יהיו משתמטים מצה"ל? איך קורה שכל חייל רביעי משתחרר מצה"ל מסיבות אלה ואחרות העיקר לא לשרת. אני אישית כאימא כמה שזה עצוב הגעתי למסקנה שלא אכפת לי שהילד ישתחרר העיקר שיהיה בריא בנפשו ובגופו. אשמח לקבל חוות דעת והמלצות תודה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
דאגה של אימא

נצחיה, אנחנו מבינים שאת דואגת לבן, מרגישה שהמסגרת לא נותנת לא את התנאים המתאימים. ונראה שאת מחפשת כל דרך לסייע לו. נראה שהיית רוצה למצוא דרך שבה ימצא את המקום המתאים לו, בצבא או מחוצה לו, אולי תוכלי לנסות להתייעץ עם אחרים מניסיונם בפורום הורים לחיילים. אנחנו מקוים איתך שהבן ימצא את מקומו, ואת תוכלי לשחרר קצת מהדאגה...

נצחיה1

New member
לסהר - תמיכה

תשובתך אלי שאני דואגת כאם זה ברור הרי כתבתי.למרות שמהכתוב הבנתי שאתה חושב שאני דואגת מידי וזה נכון.וזה שאתה מקווה שהבן ימצא את מקומו זה ברור כולנו מקווים אולם לא ענית לי כפורום שאמור לתמוך נפשית מה אני אמורה לעשות כשהמפקדים שאמורים לשמש דוגמא משמשקרים לבן ובמקרה זה שיקרו גם לנו? ואיך אתה יכול לשלוח את הילד שלך לבסיס שמפקדו אומר לבן שלך במפורש שעד שמצבך לא יהיה גרוע(בריאותית כן) לא נדבר. כמו שאמר לו במשפט.והאמירה הקשה של הבן שהוא יעלה למשאית רק עם שקית שחורה של גופה זה כבר מדליק נורה אדומה בהתחשב בעובדות שהם לא מוכנים להוציא אותו מהתובלה.אז אני חושבת שתשובתך היא ממש מתומצתת. אני מבקשת מימך לחשוב רגע כאילו אתה נמצא במצב הזה ומדובר בבן שלך.שיקרו לך ולבן שלך האם היית שותק? האם היית שולח את הבן שלך לבסיס עם מפקד שאומר לבן שלך (שמשדר מצוקה ובעיה רפואית באומרו שיש לו פעימות לב מואצות והזעה בידיים)כל עוד הלב דופק בפנים אתה עולה להגה כשידפוק בחוץ נדבר. מה היית עושה במקומי? תכלס מול המערכת לא בפטפטת בפורום זה או אחר. תודה

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
../images/Emo5.gif

לניצחיה.. הפורום שלנו מכוון להיות מקום בטוח לחיילים ותפקידו לנסות לאפשר לקבוצת תמיכה של המשתתפים בו לסייע אחד לשני ואולי להיות מקום תומך ביחוד באותם מצבים שלשמם אנחנו כאן... מאחר ואנחנו לא שייכים לצבא וגם לא מטפלים אלא מתנדבים .. אנחנו משתדלים לתת קישורים ותמיכה למי שזקוק.. ברוב המיקרים הפורום עצמו עונה כמו שקרה גם בפניה שלך ... אנחנו יכולים רק לשאר את רמת החרדה הדאגה, התיסכול ואולי גם הכעס שלך כאמא במצב הענינים הזה.. ועוד יותר את בליל הרגשות של בנך..... מצרפים לך שוב את הקישור למערכת הצבאית ומוסיפים קישור למערכת משפטית שאולי יכולה לסייע. כולנו תקווה שימצא פתרון הולם במהרה.. ואנחנו כאן גם בשביל בנך...

תנסי

לפנות לקצינת פניות הציבור-בערוץ הזה את יכולה להעלות את מצוקתך ואת חוסר האונים שלך מול בנך/ מול המערכת הצבאית. אני פניתי ,בעבר, ונעניתי מיידית וביעילות.( דרך האתר של הצבא) הבן שלך יכול לפנות לקצין קבילות חיילים-ערוץ בו הוא מעלה את טענותיו נגד מפקדים ו/או טענות לעוול.עליו למצוא את הדרך המקובלת לקבול: דרך משקי"ת ת"ש או ערוץ שלישות. אני לא בקיאה בנוהל. מקווה שיעזרו לכם. תחושת אוזלת היד מול המצוקה של הבן , היא נוראית! אני לא הייתי בוחלת בשום אמצעי ע"מ לסייע בעדו. בהצלחה

למעלה