איך אני מברר מה dpi של תמונה

shshlomy

New member
איך אני מברר מה dpi של תמונה

שלום לכולם. רציתי לדעת איך אני יכול לדעת מה-DPI של תמונה, האם ניתן לדעת נתון זה מwindows או שמא עליי להתקין תוכנה מיוחדת? חודה מראש, שיןשין

dark spy

New member
בתמונה אין מידע של DPI

הDPI הוא תכונה של מדיית הפלט (מסך/מדפסת...)

izackv

New member
אין שום משמעות למספר שמופיע בתמונה

בתור DPI. תריץ על זה חיפוש, כתבתי על זה כאן בפורום יותר מפעם. למרות שאין למספר הזה שום משמעות, משום מה הוא מופיע בתמונה ב HEADER של ה JPG למשל. הערך שמופיע שם הוא ערך ברירת מחדל. בדרך כלל משהו כמו 72. ואין לו שום משמעות כי ה DPI האמיתי תלוי בין היתר בציוד שמציג את התמונה. (אין לך שום דרך לשנות את ה DPI שהתמונה מוצגת במסך, כי זאת תכונה של המסך ולא של התמונה) חוץ מזה כשאתה שולח להדפסה, ה DPI מחושב לפי היחס בין גודל התמונה בפיקסלים לבין הגודל הפיסי של ההדפסה שאתה מבקש. כל תוכנות ההדפסה נותנות לך שליטה על הגודל הפיסי המבוקש. כמה פיקסלים יש בתמונה זה נתון קשיח. החלוקה של כמות הפיקסלים בגודל הפיסי נותנת את ה DPI. ולכן, שוב, אין שום משמעות ל DPI! כל מה שיש בתמונה זה פיקסלים. תוכנת ההדפסה יודעת לטפל בהתאמה. (דרך אגב, בהדפסה חשוב להתיחס גם ל PPI שזאת למעשה הצפיפות הדפסה של המדפסת עצמה)

ran refael

New member
לגבי DPI - כיצד לבדוק בפוטושופ

במידה ויש לך פוטושופ כנס לתפריט IMAGE - IMAGE SIZE בשורה בה רשום רזולוציה תוכל למצוא כמה DPI מכילה התמונה חשוב לוודא שמדידת ה DPI היא ב PIXELS/INCH דוגמא מצורפת - 72 DPI - רזולוצית מסך לאנטרנט בלבד 180 DPI - רזולוציה לפרסום ברוב העיתונים בארץ 300 DPI - רזולוצית הדפסת תמונות במעבדות ובבתי דפוס

למעלה