איך אני מחליט מה ללמוד באוניברסיטה??

nyaron

New member
איך אני מחליט מה ללמוד באוניברסיטה??

שלום לכולם אני כבר מספר ימים שאני בודק אופציות לימוד נכנס לאתרים חורש על המידע שיש שם ועדין לא ממש מבין באוניברסיטה בתל אביב יש שם איזה 10 פקולטות שרק ניהול מדבר עלי כול השאר מה זה מדעי החיים מדעי הרוח? במה עובדים אחרי התואר? וראיתי גם לימוד הנדסת חמשל ואלקטרוניקה שזה כבר יותק ממוקד שלא כמו ניהול שזה משהו כללי אבל אני יצטרך להשלים בגרויות כי לא למדתי בכלל בתיכון כימה אז זה גם בעיה קיצור יש איזה הסבר למה יש ללמוד ואחרי הלימודים איך זה מתקשר למקצועה?

דנה1233

New member
מה למדת בתיכון? באיזו מגמה?

לאיזה כיוון אתה נמשך? ריאלי, הומאני? בוא נתחיל מזה.

nimrod990

New member
גם אני באותו מצב שלך

עדיין לא מצאתי מקצוע שידחוף אותי , ייתן לי מוטיבציה לחקור ויגרום ממש לרצות ולהתעניין בו. שלא כמו אנשים אחרים אולי , מה שלמדתי בתיכון לא ממש עניין אותי (חשמל ואלקטרוניקה) ואני לא יכול להגיד שאני רוצה לפתח או לפנות לכיוון מסויים שכבר התנסתי בו. נראה לי שחלק גדול מהאנשים פשוט "ממשיכים" דבר מסויים שחוו או אהבו לעשות בצעירותם ומחליטים להמשיך עם זה ללימודים גבוהים וכן לעסוק בזה בחייהם. בנוסף לכך , שמתי לב שהרבה פעמים הרבה אנשים ממש מחקים את אחד ההורים לדוגמא והולכים בעקבותתיהם... אצלי , לצערי , זה לא ככה ואני מוכרח להגיד שהנושא הזה מתסכל אותי. לאחרונה חשבתי להירשם לקורס מקצועי (שמקבלים בסופו תעודה) שהאמת דיי עניין אותי אבל החלטתי שלפחות לעת עתה אני מעדיף להתרכז בעוד נושאים - ללכת לימים פתוחים (שיתקיימו בעיקר בחודש הבא באונ' , לדבר עם בוגרים וסטודנטים) , לנסות ולחקור יותר ובעיקר לשאול. הקורס שדיברתי עליו לדוגמא היה קשור במחשבים בנושא רשתות ואבטחת מידע - נושא שבאמת עניין אותי ששמעתי עליו את ההרצה. לא יודע , לימודים אקדמיים (לפחות אצלי) מאוד חשובים לי וזה ממש עניין מהותי לכן ויתרתי בשלב זה על הקורס. אני מציע לך לשאול שאלות , להתעניין , ללכת לימים פתוחים ובעיקר להגיע עם ראש פתוח. ברגע שתמצא משהו שמעניין אותך או לפחות נראה כזה תמשיך לנסות לחקור עליו מעט... זה אכן עניין "בעייתי" - הרי אפשר לבוא ולהגיד - "איך אני אלך ללמוד משהו שמעולם לא התנסתי בו"? ובכן , ברגע שמצאת משהו שמעניין אותך ואחרי שחקרת והגעת למסקנה שזה זה - צריך לקחת את הסיכון ולנסות - אחרת לא תדע לעולם...

למעלה