איך אני מכינה חמוצים מתבלינים שקניתי?

tuttifrutti

New member
איך אני מכינה חמוצים מתבלינים שקניתי?

חדשה פה.
קניתי תערובת תבלינים מוכנה להכנת חמוצים כשביקרתי בארץ.
התערובת היא להכנת חמוצים בסיגנון עירקי (תרשי).
שכחתי איך המוכר בשוק הסביר שאני צריכה לעשות, ועכשיו כשאני רוצה להשתמש בהם אני ממש לא יודעת מה המינון ואיך עושים.
מישהו יכול להציל את המצב?
 
שלום לך.הבנתי שאת רוצה להכין מירקוןת

שלום לך
הבנתי שאת רוצה להכין מירקות והיקרותץ הם:
קולורבי.גזר.כרובית.גבעולי סלרי.ועוד.
קודם עליך להרתיח את החומץ פלוס המים ביחס אחד על אחד,לפני כן מדדי את כמות החמוץ בעזרת כוס תספרי כמה כוסות ,כמובן תכפילי בשתים בגלל המים ,לכל כוס מים הוסיפי כפית מלח.
לאחר שהחומץ והמים רתוח הוסיפי את כל הירקות עם שלוש ארבע כפות לתוך סיר וערבבי ותני לזה להתקרר ואז הכניסי לצנצנות.
לבריאות.
מאיר כרמיאל
 

tuttifrutti

New member
לא ממש הבנתי

כמה שאלות:
מה הריכוז של חומץ בארץ?
לקנות חומץ בין יין? או חומץ 6% או 3%?
האם להביא את התערובת לידי רתיחה לאחר שמכניסים את הירקות פנימה או שרק לשפוך את התערובת על הירקות?
קניתי בעיקר מלפפונים אבל גם עוד ירקות, להכין את המלפפונים בניפרד ואם כן איך?
והכי חשוב: כתבתה להוסיף 3 עד 4 כפות של תערובת התבלינים. לאיזו כמות של נוזלים?
תודה מארש.
 
טוב החלטתי לטובתך לחזור

ערב טוב.
קודם ירקות:
כרובית
גזר
מלפופנים.
קולרבי.
סלרי
50 גרם גינגיר טרי
ועוד מה שאפשר ושאת אוהבת.
כפי שנכתב בארצנו החומץ הוא באיכות 5% .
עדיף חומץ עסיס אבל עם תרצי חמוץ בין יין , מה שאתה אוהבת.
מלח היחס לכבישת חמוצים הוא כוס + כפית מלח (לא משנה עם גס או שולחני)
בכללי התיבול מורכבת : חילבה,פפריקה,כורכום,פלפל אנגלי,אגוז מוסקט וכמובן פלפל אדום חריף לפי הטעם(אפשר פלפל ירוק חריף).
החילבה מסמיך שהוא מעיג למגע עם מים וייש לקחת בחשבון.
עם למשל יצא לך תעורבת של 1.5 ק:ג אזי מספיק בקבוק חומץ +בקובק מים.
(לא לשכוח למדוד את הכמות בכוסות)
מבאים את שניהם לרתיחה בסיר ואז מורידים מוסיפים שלוש כפות מתערובת התבלינים ומערבבים אחר כך להוסיף את הירקות לסיר ולערבב לכסות את הסיר עוד שהכל יתקרר ולטעום .
בכל שלב תוכלי להוסיף תיבול .
מאיר
 

פוקסי99

New member
כמו במסעדות

תחתכי את כל הירקות לקוביות בינוניות
שימי בסיר
חומץ עד חצי גובה הירקות
לפי כמות הירקות ככף מלח
כף תבלין אמבה
לבשל עד אשר הירקות הירוקים מקבלים גוון מט
להוריד מהאש כאשר הנוזלים התקררו מעט להוסיף שיני שום
ולהמתין עד אשר קר
ויש לך חמוצים לדעתי נהדרים
בתאבון
פוקסי

 

אילנית12

New member
חמוצים עיראקים מהבלוג שלי

חמוצים עיראקים/אילנית12(דליה)
חומרים:

ירקות שונים כגון:
כרוב,כרובית גזר,פלפל חריף,גמבה,פלפל ירוק מתוק וחריף
קולרבי,שום,לפת.(או כול ירק שאוהבים)

על כל 1 ק"ג ירקות יש לשים 1 ליטר חומץ ו1 ליטר מים.

כ 2 כפות מלח
מים
חומץ
קורט סוכר
תבלין :אבקת תבלין עמבה-(1 כף גדושה על כל 1 ק"ג ירקות)

הכנה:

להרתיח חומץ ומים באותו יחס,להוסיף מלח (אם אוהבים מאוד מאוד חמוץ,להשתמש בחצי מכמות המים)
קורט סוכר ואת התבלין.
אם החלטתם להוסיף גזר , להוסיף אותו קודם ( מכיוון שהוא קצת קשה) להרתיח אותו קודם כ-5 דקות.
להוסיף את שאר הירקות חוץ מהשום,להרתיח בערך עוד שתיים או שלוש דקות
את השום מוסיפים כמה שניות לפני שמכבים את הגז.
(ברתיחה הירקות צריכים להיות מכוסים ברוטב)
מקררים,טועמים מתקנים תיבול אם צריך.
מעבירים לצנצנות /קופסאות עם הרוטב למקרר.(נישאר חודשים במקרר.)
לא להוציא את החמוצים בידיים ,רק במזלג נקי.

בהצלחה למכינים!/אילנית12(דליה)
קישור לכל התמונות שהכנתי:
http://www.tapuz.co.il/blogs/viewEntry/1579368

 
למעלה