איך אני מעבירה דיסקים לאייטונז

עלעל1

New member
איך אני מעבירה דיסקים לאייטונז

אבל אני באמת צריכה שיסבירו לי לאט. מה ז"א להעביר אותם לmp3 זה לא עובר לבד? ( ז"א איך אני יכולה לבחור אופציה למה להפוך את הקובץ? הבנתי שיש כמה נפחים...) אני מכניסה את הדיסק ואז איך אני מעבירה ממנו את השירים שאני רוצה לאייטונז? תודה על כל עזרה

טוב אז ככה

את פותחת את האיטונז הולכת לpreference (אני על מק אז לא יודע בדיוק איפה זה) ושם בimporting את בוחרת את הקידוד המעודף עליך ברירת המחדל היא AAC של אפל אופציה הגיונית לרוב המשתמשים היא mp3 שמומלץ 192 kbps שזה איכות טובה מספיק בשבילך אחרי זה תאשרי עכשיו תכניסי את הדיסק המיועד והאיטונז יראה אותו ברשימה בצד שמאל כשאת בוחרת את הדיסק באיטונז יופיעו לך רשימת השירים בדרך כלל כtrack 1 וכו' כדי לשנות לשמות של השיר את ניגשת לתפריט advance ובוחרת get cd track name ואז השמות ישתנו אם את רוצה את יכולה לשנות לבד מה שבא לך עכשיו לעניין ההמרה את מסמן את כל השירים בדיסק אני חושב ctrl+a או alt+a ואז את לוחצת כפתור ימיני ועושה convert file to mp3\AAC בהתאם לבחירה שלך וזה יקח כמה דקות והשירים יוספו לליבררי שלך בהצלחה

weird dust

New member
כמה דברים

לגבי קיצורים: קונטרול+ת (ctrl+,) = פתיחה מהירה של preference קונטרול+ש (ctrl+a) = סימון כל השירים ואני עובד עם 160 וזה מתאים לי גם מבחינת נפח וגם מבחינת איכות אני לא בטוח שאת צריכה 192 אבל לכל אחד יש העדפה אחרת, כבר דנו על זה בעבר. כאן אני די בטוח, אבל לא בטוח ב100%: בשביל לבחור בידיוק לאן יגיע השיר ול לתיקיה של האי טונז: ניכנסים ל-preference -> Advanced שם ללחוץ על change ושם כבר פשוט לבחור את התייה שלשם ישמור האי טונז את השירים

weird dust

New member
תודה רבה ../images/Emo45.gif

את מוזמנת להישאר איתנו וגםלספר אם הצלחת הכל כראוי

עלעל1

New member
הצלחתי. אני מתרגשת כי

אני לא כמוכם מבינה בכל ענייני קבצי המוזיקה.... ירוקה לחלוטין בעסק. עוד כמה שאלות: איך אני מסדרת את המוזיקה? ז"א העברתי דיסק שלם של ברי אבל אני לא רוצה שכל הדיסק יופיע אלא רק כשאפתח את שם האומן- בקיצור לתת ספריות וכו'? 2- איך אפשר לסווג את המוזיקה לסגנון בלי לעבור שיר, שיר (לסמן על כל הדיסק?) תודה על הסבלנות

weird dust

New member
טוב אז ככה

דבר ראשוןלכל מי שלא יודע: מותר להפוך דיסק מוזיקה חוקי למחשב פעם אחת, או לחלופין מותר לצרוב לעצמך פעם אחת (זה החוק בארץ). כשאת הופכת את השיר לאם פי 3 או כל קובץ אחר הוא נימצא בתיקיה עם שם האומן בדרך כלל, במקרה ולא פשוט מסמנים את כולם עם העכבר ואז מכניסים את זה לתיקיה שאת רוצה (מקש ימני ב"סייר" או ב"מחשב שלי" ואז בחירת "חדש" ושם תיקיה חדשה). באי טונז יש לך אפשרות לקבוע מאפיינים לכל השירים בבת אחת. את מסמנת את כל השירים שאת רוצה -> לוחצת מקש ימני עליהם -> בחורת GET INFO -> ואז הוא ישאל שאלה את עונה לו בחיוב ואז את מקבלת חלון שכל מה שתשני בו ישתנה לכל השירים במסומנים (לא לשכוח לאשר בסוף).

עלעל1

New member
אוקי רק לבדוק שאנחנו מדברים על אותו

דבר, ושאני מבינה.... 1- כשאני פותחת את האייטונז מופיעה לי הספריה ואז רשיצת השירים שיש לי בה. כרגע לדוג' יש לי 30 שירים- מתוכם 15 של אותו אמן וכל השאר שונים. אז כדי ליצור לי רשימה מסודרת שלהם- כל אמן והשירים שלו בנפרד וכו' אני עושה מה שאמרת (כלומר כל פעם לכל אמן פותחת רשימת השמעה או ספריה נפרדת?) 2- כמו-כן אפשר לסדר את זה בצורה אלפא ביתית- כמו באייפוד? (אגב, גם אם באייטונז זה מפוזר ומבולגן ברגע שמסכקנים את זה לאייפוד זה נשאר מסודר לפי האייפוד?) 3- אני מבינה שאני צריכה לכתוב באנגלית את שמות השירים כדי שזה יעבור לאייפוד? תודה על הסבלנות וסליחה על האורך....

weird dust

New member
כמה דברים

את יכולה בליברי לסדר את זה ככה שתיראי רק את השירים של האומן או שם האלבום ואם את מסדרת לפי סגנון גם לפי סגנון: את תיראי בליברי בצד שמאל למעלה כתור שמצוייר עליו עיין, תלחצי עליו ויפתח לך אפשרויות סידור כאלו. דרך שם את יכולה בצורה הכי פשוטה לעשות את זה. אם לא כמו שאמרת לפתוח רשימה חדשה ושם לעשות את זה דרך שם. אם את רוצה לסדר לפי א-ב פשוט תלחצי על הSONG NAME או ARTIST ברשימה (אפשר לעשות את זה על כל אופציה) וכשתחברי את האי פוד והוא ירגיש בשינוי הוא "ידרוס" את השירים שכבר יש אצלך באי פוד והם ישתנו.

עלעל1

New member
AAC לעומת MP3

כתבת שדנתם בנושא האיכות ולא הצלחתי למצוא תשובה ברורה. מה יותר איכותי מבחינת הסאונד ולמה לא ללכת לפי ברירת המחדל של אפל? (הMP3 פחות איכותי?) תודה.

נצל"ש

איך עושים ריסט לאייפוד? מה זה בעצם עושה לו? והאם המוסיקה שנמצאת עליו תישאר? ובמקרה שלא אני יוכל לחבר אותו לאייטונז על אוטומט והשירים ישר יחזרו? כי יש לי בעיה עם הבטריה שלפעמים מופיעה ולפעמים לא, אז אולי זה יעזור

למעלה