איך אני מעודדת אותה!!!!!!!!!!!

ettyav11

New member
איך אני מעודדת אותה!!!!!!!!!!!

כפי שציינתי בעבר, יש לי אחיינית בת 6 שחלתה בלוקמיה. בשבוע האחרון חל שינוי קיצוני וכמעט לא נשאר לה שיער. אני מאמינה שעד שבוע הבא היא תהיה כבר קרחת. רואים שזה מאוד מאוד משפיע עליה, היא מתסכלת במראה ופשוט מעקמת פנים (היא גם מאוד התנפחה כך ששמעתי אותה אומרת על עצמה שהיא מכוערת ושמנה). אני ממש מנסה לעודד אותה ולומר לה שהיא מתוקה, חכמה ויפה, אבל נראה לי שהיא רק מתעצבנת מזה. אני אובדת עצות.. איך מעודדים? מה אומרים?

סביר להניח

שהיא באמת מתעצבנת מזה. גם כי היא יודעת שזה לא נכון כרגע, וגם בגלל הסטרואידים שגורמים לשינויים קיצוניים במצבי הרוח. נראה לי שהכי טוב זה לעזוב את העניין הזה בשקט, היא תתרגל למראה החדש שלה כי לא תהיה לה ברירה, וכשיסתיימו הטיפולים והגוף יתחיל להתנקות מהסטרואידים והשיער ישוב לצמוח יהיה לה קל יותר. מנסיון, לא קל למצוא מילים שיכולות לנחם על אובדן שיער ועל שלל תופעות הלוואי של הטיפולים, במיוחד כשקיימת התחושה שכל העולם נועץ מבטים, אפילו אם זה לא נכון. את יכולה להציע לה ללכת יחד איתה ולבחור כובעים יפים או מטפחות לקייץ, ואולי זה יעודד אותה.
גלי

yaldasukar

New member
כנסי ../images/Emo26.gif

בס"ד אין לי כל כך נסיון עם ילדים בני 6, אבל אני מקווה שתשובתי בכל זאת תעזור לך.. אולי יעזור אם תגידי לה שהמצב הוא זמני, שאחרי שהטיפולים יסתיימו- השיער (והפנים) יחזרו להיות כמו שהיו קודם- ואפילו יהיה לה שיער יותר יפה וחזק.
שהיא ילדה הרבה יותר חזקה, מיוחדת ואמיצה מכל שאר הילדות האחרות בכך שהיא עוברת את כל הטיפולים האלה. שאת גאה בה מאוד ויודעת שקטן עליה שהשיער נשר כי היא עברה דברים יותר קשים מזה, וזה בסך הכל דבר חיצוני שלא משנה לאף אחד ושכולם אוהבים אותה בכל מצב. אין לי מושג כמה באמת אפשר להסביר דברים כאלה לילדים וכמה זה באמת עוזר.. אבל אולי אפשר לנסות..
חוצמזה שכמו שגלי אמרה- באמת יכול להיות נחמד ללכת יחד לקנות מטפחות יפות
- זה יוסיף לה הרבה יופי, מה גם שאולי זה יקרב אתכן אחת לשנייה ואז היא תסמוך עליך יותר בדברים שתגידי לה. תעדכני אותנו...
מאחלת לה ולכולם רפואה שלמה וחיים מאושרים

למעלה