איך אני מפסיקה אהבות חד צדדיות?

רוונה

New member
איך אני מפסיקה אהבות חד צדדיות?

איך אני מתחילה לשדר לאנשים" אני אוהבת אותך אבל רק כידיד"? איך אני מפסיקה להביא אנשים למצב שבו הרגש הוא חד צדדי ואני לא יכולה לאהוב אותם חזרה? אני מתחילה לתהות אם משהו לא בסדר בי, שאני לא מסוגלת להרגיש כלום כלפיהם. זה כבר נהייה דפוס שחוזר על עצמו וכל פעם אני מאבדת עוד מישהו. איך אני עושה את זה? איך אני גורמת לאנשים לאהוב אותי כשאני כל כך מנסה שלא. כדי לקצר סיפור ארוך, אני על סף איבוד עוד בן אדם מקסים מהסיבה הפשוטה שאנחנו לא מרגישים אותו דבר אחד כלפי השני. וזה כואב לי נורא. אני לא יכולה לאלץ את עצמי לאהוב מישהו ואני לא יכולה שלא לתהות למה אני לא אוהבת אותו. אני מתחילה להרגיש מסרסת... משאירה אותו קרוב אלי אבל לא נותנת לו לגעת. לא רוצה שיתרחק ממני, מפחדת לאבד אותו, אבל לא מוכנה לתת לו להתקרב אלי. איך גורמים לאנשים להיות פשוט חברים שלך? ומה קרה לידידות האפלטונית? ואיך אני יכולה לקבוע אם הוא מחפש חברה או פשוט חברה טובה? מה אני עושה עכשיו? (מכתב מבולבל שנכתב מתוך סערת רגשות, בבקשה תתיחסו, אני צריכה עצה)

המממממ.....

אם הוא באמת חשוב לך... ואת באמת לא רוצה לאבד אותו.. ואם הוא התאהב בך... יש רק פיתרון אחד.. שתשבי ותקדישי לו קצת מזמנך ותדברי איתו.. ותסבירי לו שהוא באמת חשוב לך... ואת נורא לא רוצה לאבד את הידידות שלו.. רק זה שאת תדברי איתו ותגידי לו יכול קצת להקל את הכאב של זה שאת לא ממש רוצה אותו בתור זה שיחבק אותך בלילה.. בעוד שהוא נראה לי היה מת.. לגרד לך בגב.. הממ את צריכה להבין שהוא מסתכל עלייך ומת להיות איתך. זה קשה להיות ידיד של אחת שאתה מאוהב ולא ממש בא לה עליך.. זה גם תזכורת כואבת לאגו.. קיצר תדברי איתו.. ב4 עיניים ותנסי להכניס לו את זה בצורה יפה...

זכוכיות

New member
אני מבינה אותך.

ואגב, את לא יכולה לשפוט. גם הם לא יכולים לדעת. גם אנשים שמעולם לא חיפשו קשר רומנטי התאהבו בי, לעומת אנשים שהם הכי אובססיבים לחיפוש שלא. פשוט לוקחים צ'אנס, בדרך כלל כשקורה לי משהו כזה, אז כמו שרועי אמר- אני מתחילים בשיחה, מבהירים מה לא יקרה לעולם, זה מאוד חשוב להתגברות- לדעת בוודאות וללא שום ספקות- שלא מעוניינים בך, "מה אם" יכול לתקוע אותם במקום שנים, אחרי שמבהירים את הנקודה, זכות הבחירה היא בידיהם, אנשים בוגרים מסוגלים לעשות את ההחלטות שלהם בעצמם.

iritik

New member
מוכר

אבל מהצד השני. אין לך שליטה על רגשות של אנשים אחרים. אם הם בוחרים להתאהב בך, את לא יכולה להעלים את הרגשות שלהם כלפייך ומצד שני, את גם לא יכולה לכפות על עצמך להתאהב בהם. כנראה שיש בהם משהו שגורם לך בתת מודע לא לרצות אותם. אני מבינה שאת רוצה להשאיר את אותו אדם קרוב אלייך אבל את צריכה גם לחשוב על טובתו, האם הוא יפגע מכך? לדעתי את צריכה להבהיר לו שלעולם לא תרגישי כלפיו רגשות רומנטיים ולתת לו את הבחירה האם להישאר איתך בקשר או לא, ובו זמנית להבהיר לו שהוא מאוד חשוב לך וכן היית רוצה בקרבתו. וכנראה שידידות אפלטונית לא ממש קיימת. ניסיתי להאמין כל השנים שאכן דבר כזה קיים אך כל פעם אני מקבלת מכות כואבות בתחום הזה.

Dark Muse

New member
תשובה מידיד מבולבל

זה קרה לי, לצערי, ויכלתי להתרחק, אבל לא... נשארתי וסבלתי לכמה זמן, וזה עבר. את צריכה אולי להתעלם מזה. אם ידיד טוב שלך מתרחק ממך בגלל שאת לא רוצה אותו, אז הוא לא מספיק טוב. זה יעבור לו ואת לא בהכרח צריכה לתפוס מרחק, אלא איכשהו להעביר את המסר שאין סיכוי, שידידות זה מה שיצא, שיבין שיש רק דרך אחת. אהבה ראשונית זה משהו כימי, שזה עובר, מבינים כמה בן אדם מקסים ונפלא ושאפשר לאהוב אותו מבלי להרגיש את זה כואב... ומבלי לרצות כל כך. קשה לי להסביר, לי זה עבר מבלי שהתרחקתי אפילו מלימטר, זה כאב לי, אבל צריך לדעת ולצאת מזה. הפתרון אולי הוא הזמן, תנסי.

דנדוש20

New member
../images/Emo10.gif

גם לי קרה הרבה פעמים שידיד שלי פיתח אליי רגשות וגם ההפך
ובכל המקרים הקשר התנתק. לכן אני מציעה לך, להיות חברה אמיתית, ולנתק את הקשר ביניכם. כי אם תישארו כל כך קרובין הוא לא יצליח להתגבר על הרגש שלו וימשיך לסבול.

yoavs86

New member
בשבילו, את צריכה לנתק את הקשר...

בתור אחד שהיה נמצא באותה סיטואציה, כמו הרבה אחרים, אבל מהכיוון השני. הייתי בהחלט שמח עם הידידה שלי שידעה שאני רוצה שננסה להיות ביחד כחברים, הייתה לוקחת אחריות ומחליטה לגמור את זה. הבחור חושב שאת מחזיקה אותו באוויר, ושאת משחקת בו, גם אם זה לא ככה באמת. קשה להיות בקשר אינטנסבי עם המין השני , בלי שום משיכה מאחד הצדדים. אפילו שזה מוזר כי לכל אחד יש איזו ידידה אפלטונית, אבל לדעת קשרים כאלה נוצרים בגיל יותר צעיר והם ממשיכים איתך לגילאים בוגרים יותר.

למעלה