איך אני מקרב..

ocean boy 22

New member
איך אני מקרב..

איך אני מעמיק קשרים? למשל מקום עבודה חדש, התחלתי לפני 3 שבועות לעבוד שם. איתי בחדר נמצאים עוד 2-3 אנשים. מדובר במשרה מלאה, לא תמיד יש מה לעשות ככה שהזמן עובר לי מאוד לאט ואני משתגע משעמום. איך אני מתקרב לאנשים כדי להעביר את הזמן?

pippin80

New member
ocean boy

הם מדברים ביניהם, או בכלל לא? תמיד עוזר להבין מה הדברים "שמדליקים" אותם בשיחה. כיוון שאתה לא מכיר אותם, אז הכי נוח (לדעתי) לפתוח עם נושאים שמרבית האנשים אמורים להכיר ולהגיב אליהם. ידיעה כלשהי בעיתון, כותרת שמצאת שהיא מצחיקה, חיקויים (או לפחות אזכורים) של תוכנית פופולרית. הרבה אנשים למשל מתחילים בחיקויים מ"ארץ נהדרת". אם אתה כן מכיר תחומי עניין שלהם, אז אולי אתה יכול לנסות להתחבר אליהם אפילו יותר. צורת התקשורת הראשונית יכולה להיות סתם הערה שאתה זורק לאוויר על משהו שקראת, לא מכוונת למישהו ספציפי, או משהו כמו "תגידו, מה אתם אומרים על..". לפעמים אחרי כמה דקות שיחה תגלה ימבה של נושאים אחרים שיכולים לשמש בעת צרה
אם הם בשלנים, אתה תמיד יכול לספר על המתכון האחרון שגילית (אם אתה מבשל, כמובן), ואם לא, בד"כ אנשים אוהבים לאכול, אז תמיד אפשר לספר על מסעדה ממש טובה ולהמליץ עליה. פיפין.

בטח אפשר ../images/Emo13.gif

שלום לך נער האוקינוס וברוך הבא, אני מוצאת שהתקרבות לאנשים היא דבר שהוא מאוד תלוי בהרכב האנשים שאיתם אנחנו רוצים בקשר, ובעוד הרבה גורמים לדוגמא המקום, הסיטואציה, מידת הזמן העומד לרשותכם, הנכונות של הצד השני להיפתח ועוד. הייתי אומרת שככלל, יש כמה וכמה פעולות שאפשר לעשות ליצירת התקרבות - לדוגמא, למצוא נושא משותף וליצור דיבור סביבו, לעשות פעולות ביחד (לדוגמא ללכת לאכול ביחד) וסביב הפעולות האלו לפתח הווי קטן שיוצר קירבה, לעבוד בשיתוף פעולה ובצוות על נושא משותף - שזה מאוד יוצר קירבה. ויש בטח עוד, זה מה שעולה לי כרגע. עכשיו, אם חסרה לך ההתקרבות הזאת והיית רוצה ליצור אותה, לדעתי אין ברירה אלא לקחת את היוזמה לכך לידיים שלך. האם תהיה מוכן לעשות זאת? אם כן, אז אפשר להעלות רעיונות ביחד לאיך אתה עושה את זה. לדוגמא - אמרת שאקטואליה וספורט לא מעניינים אותך. מה כן? האם יש דברים שכן מעניינים אותך? מתוך מה שכן מדבר אליך אפשר ליצור דברים חדשים. אני אתן לך דוגמאות להתקרבות שקרו אצלי - פעם הגעתי למקום עבודה חדש, והרגשתי נורא לא שייכת. היה נדמה לי שכל הצוות כבר נורא מגובש ושאני לא אצליח להתקרב אליהם רק מתוך שיחה, כי ניסיתי וזה לא הלך. הייתי די מבואסת מהמצב, עד שיום אחד החלטתי לעשות לעצמי קצת נחמד בקוביה שלי והבאתי כמה דברים - תמונה קטנה שקניתי, ומובייל, ומן סנאי קטן לשים על המחשב. ואז הייתי צריכה עזרה לתלות את התמונה, ומישהו התנדב לעזור לי, ומישהי באה לראות את התמונה כי היא עושה כאלו תמונות דומות בעצמה וזה עניין אותה, ואז פתאום התחלנו לדבר על זה, והשיחה גלשה לעוד דברים, ופתאום ככה כאילו מהדלת האחורית נכנסתי לתוך החבורה שלהם. הדבר הבא היה שהם הציעו לי לבוא איתם לאנשהו, וככה התקרבנו. היתה גם עוד פעם אחת שנכנסתי לחדר של מישהו שהיה בו אקווריום וסתם התחלתי לדבר איתו על האקווריום ועל הדגים, ושאלתי אותו אם יש לו גם בבית כזה, ובמה כרוך הטיפול בדגים - וגם זה יצר שיחה ידידותית של התקרבות. הייתי אומרת לנסות לחפש משהו מושך תשומת לב אצל האנשים שאתה רוצה ליצור איתם קירבה כלשהי, או להביא/ליזום משהו מחוץ לשגרת העבודה שייצור תשומת לב אצל הצד השני. הייתי גם אומרת לנסות להתעניין באמת בצד השני - אם יש תמונה לידם היא בטח חשובה להם, או חפץ כלשהו שמושך תשומת לב, אולי לבוש מיוחד או דיבור על משהו ביניהם - כל דבר שתוכל למצוא כדי לפתוח בשיחה מתעניינת. ואם קצת משעמם לך, אולי אם תיזום איזה פרויקט במקום העבודה שלך גם יספק לך עניין וגם חיבור לאנשים אחרים. בקיצור, הרבה אפשרויות. אולי אם תרצה לספר קצת יותר על מקום העבודה שלך, על עצמך, על האנשים שאיתם אתה עובד, על אופי העבודה, ועל הדברים שמעניינים אותך - יהיה קל יותר לעזור לך להעלות רעיונות התקרבות נוספים. מה אתה אומר?

הללויה3

New member
סיפור שאמא שלי סיפרה

סיפור של מקרה אמיתי - יושבות תשע מורות (ביניהן אמי) בחדר מורים, איכשהו יש שתיקה ואין שיחה. פתאום זו שיושבת ליד אמא שלי שואלת, "איך אתן מכינות אורז?" בבת אחת תשע נשים מתחילות לדבר ולספר איך הן מכינות אורז. ואז זאת ששאלה את השאלה אומרת בשקט לאמא שלי, "את רואה? ככה מתחילים שיחה..." נכון שזה לא מאוד עמוק, אבל זו יכולה להיות התחלה...

המונשרי

New member
נושאי שיחה כלליים...............

החל מספורט, אקוטאליה, מזג אויר ,סרטים, רכילות. כל מה שמעניין אנשים.

niva99

New member
אבל בשאר הנושאים כן......./images/Emo13.gif

תמיד עדיף לראות את חצי הכוס המלאה.

למעלה