איך אני נכנס לכושר כדי לסחוב משחק כדורגל 90

GlassOfMilkPls

New member
איך אני נכנס לכושר כדי לסחוב משחק כדורגל 90

90 דקות. שלום כולם אני בן 24 183 ס"מ ושוקל 78 קילו. נרשמתי לליגה עם החבר'ה ומשחקים 11 על 11 90 דקות. כולם בערך בכושר שלי. אבל אני מרגיש שדברים שאני מנסה לעשות אני לא מצליח כי הרגליים שלי מרגישות כאילו הן עשויות מגומי אחרי המחצית הראשונה. אנחנו משחקים פעם בשבוע. השאלה שלי היא איך אני מתאמן בצורה חכמה ויעילה במשך השבוע כדי להכנס לכושר הדרוש בשביל לשחק כדורגל 90 דקות.

הר ניר29

New member
סבלנות

תתחיל עם תקופת אימונים אירוביים של 3 פעמים בשבוע ריצות נפח. תסיים חודש- חודש וחצי של אימונים שכאלו, ואז תצטרך עדכון.

נתן.ל

New member
ריצת נפח = ריצה ארוכה ואיטית

ריצה בקצב אירובי. דהיינו בקצב נוח בו אתה יכול לדבר. המאמץ מגיע מזמן האימון, לא מהמהירות. עשה זאת בהדרגה, לא לקפוץ ישר לריצה של שעתיים. תתחיל בכמה שנראה לך שזה הרבה וכל שבוע רוץ 10% יותר זמן מהשבוע הקודם.

thegate

New member
אשמח לטיפה הסבר

על ריצה איטית (נפח) לעומת ריצה יותר מהירה (שבה אין אפשרות לדבר..מאמץ גבוה) - מה כל אחת נותנת. אני מבין ממה שכתוב שריצת נפח משפרת סיבולת לב ריאה?

הר ניר29

New member
משחק הכדורגל

מערב יכולות אירוביות ואנאיירוביות. תשתית הכושר גופני שלך גם האנאיירובית נשענת על יכולות אירוביות טובות. בכדי לענות על הדרישות האנרגטיות של המשחק. עלייך להתחיל עם ריצות נפח. ריצות הנפח יתנו לך יכולות התאוששות טובות יותר, יכולות ריכוז טובות יותר כנגד עייפות, דחיית תהליכי עייפות, והספק אנרגטי טוב יותר. בעתיד (גם הלא רחוק) תוכל לזלוג לתחומי כושר נוספים.

thegate

New member
ואם אני רוצה להרחיב את זה...

אני מנסה לחזור לכושר אחרי שנים של חוסר תזוזה... בעיקר רוצה להיות מסוגל לעלות מדרגות בלי להתנשף, קצת לרדת במשקל וכד'.. הפעילות האירובית שלי צריכה להיות איטית/מהירה?

למעלה