איך אני נפטר מהדברים האלה?

nickname4

New member
איך אני נפטר מהדברים האלה?

היי, אני עיצבתי חייל בשחמט והתחתית של המודל עגולה ובמרכז העיגול יש קווים כאלה שחורי (ראו תמונה) יש גם אותו דבר בראש המודל (תמונה בהודעה הבאה) איך אני נפטר מזה? תודה!

nickname4

New member
ואני עובד עם 3DS MAX 7

חבל שאין עריכה בתפוז היה חוסך הרבה הודעות...

nickname4

New member
אוקיי תודה ועוד משהו

לפעמים שאני עושה MOVE לאחד מהפוליגונים ואז כאילו משחרר את זה שאני אראה את זה ברגיל אז יש פתאום כתם שחור,איך אני פותר את זה? ולמה זה קורה? תודה!

nickname4

New member
הנה:

הוורטקסים המסומנים הם אלה שהזזתי לאחור והדברים האלה שהקפתי באדום זה השחורים שנוצרים מהזזה, למה זה קורה?

מיכאל ג

New member
זה תוצאה של ורטקסים קרובים מדי

שמצויים בזוויות לא טובות. תקרא כאן על איך מתבצעת הצללה בחלון התוכנה: http://en.wikipedia.org/wiki/Gouraud_shading שים לב שהשיטה הזו בעייתית כשאתה מגיע לזוויות מוגזמות, נאמר יותר מ-45 מעלות, בין פוליגונים. וזה מה שקרה לך - הפתרון הוא לבדוק את הגאומטריהף לתת SMOOTHING GROUPS שונים לפייסים שאתה לא רוצה שיוחלקו ביחד, ולעשות WELD לורטקסים קרובים.

nickname4

New member
לפי מה שהבנתי

השיטה הזאתי היא לא הכי מדוייקת בעולם אבל היא צורכת כמות חישובים נמוכה... בשיטה הזאתי משתמשים במקס? ולמה אתה מתכוון לפייסים שאני לא רוצה שיחולקו ביחד? לא ממש הבנתי (אני יודע מה זה פייס אבל לא הבנתי את הכוונה שיחולקו ביחד) ואיך עושים WELD? ומה WELD עושה?

למעלה