ואחת שאני מאד אוהבת...מעולה!!
מרגלית טל-גן, בעלת רשת הקונדיטוריות "פלור-אסת" ברמת אביב ובירושלים, מתמחה בעוגות, עוגיות וקינוחים מדליקים, כמו הטירמיסו הבא: החומרים: 3 מכלים שמנת מתוקה 300 גרם בישקוטים 1/4 כוס קפה צונן 1/4 כוס רום מחוקה/ברנדי/גרפה/ג'ין/וודקה 1 גביע גבינה לבנה 5% 150 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לחתיכות 2 כפיות שטוחות אבקת קפה נמס 4 כפות סוכר 1 כפית תמצית וניל אבקת קקאו אופן ההכנה: יום לפני: שמים מכל אחד של שמנת מתוקה בסיר קטן ומביאים לסף רתיחה מעל להבה בינונית. מסירים מהאש, מוסיפים את השוקולד ובוחשים עד שנמס. מצננים לפושר, בוחשים היטב ומקררים לילה. ביום ההכנה: מערבבים את רבע כוס הקפה עם רבע כוס הרום. שמים בצד. משטחים שליש מהבישקוטים על גבי תחתית של תבנית עגולה מס' 26. מקציפים מכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת יציבה, מערבבים היטב (ידנית) את הגבינה הלבנה עם 3 כפות סוכר ותמצית הווניל עד שהסוכר נמס, ומקפלים לתוך הקצפת. בוזקים מעל הבישקוטים כשליש מהסירופ ומשטחים מעליהם את תערובת הגבינה. מניחים מעל הגבינה שכבה נוספת של בישקוטים, בוזקים מעליה עוד שליש מהסירופ. מקציפים את קרם השוקולד רק עד שמתקבלת תערובת, משטחים מעל הבישקוטים. מניחים מעל את יתרת הבישקוטים ובוזקים מעליהם את יתרת הסירופ. מקציפים את מכל השמנת האחרון עם הקפה וכף הסוכר שנותרת, עד שמתקבלת קצפת יציבה. משטחים מעל הבישקוטים. לקישוט: זורים מלמעלה בעזרת מסננת עדינה, שכבה דקיקה של אבקת קקאו. מכסים ברדיד אלומיניום ושולחים למקרר. מתאפקים לפחות 6 שעות. בתיאבון!!