איך אני פותח תיק בהוצעה לפועל

נמרוד17

New member
איך אני פותח תיק בהוצעה לפועל

יש מעסיק שלא שילם לי משכורת בעבודה זמנית. תבעתי אותו לדין ויש פסיקה לטובתי, אבל הוא לא מוכן לשלם, ומנסה בכל דרך להתחמק. הבעיה שלי היא שאין לי את מספר תעודת הזהות של הבחור וכל הפרטים שיש לי אליו זה שם פרטי ושם משפחה. הוא גר בשכירות ועובר דירות לעיתים קרובות. איך אני פונה להוצעה לפועל אחרי התקופה של ה 40 יום שאני צריך לחקות? ומה אני יכול לעשות בלי מספר תעודת הזהות שלו? מה קורה אם אין לו כסף בבנק והוא גר בשכירות? תודה מראש. נמרוד

יוסי ח1

New member
שלום נמרוד

קודם כל אתה חייב להשיג ת"ז בלי זה לא יפתחו לו תיק הוצל"פ אם יש לך תלוש שכר יכול להיות שיש שם מס עוסק מורשה שזה בדרך כלל הת"ז כתובת פחות חשובה, תנסה שתהיה הכי עדכנית, במידה וכאשר פתחת לו תיק, ושלחו לו דרישה לתשלום זו מן מעטפה ירוקה, קודם הוא צריך לקבל אותה, במידה והוא קיבל אותה (תחילה זה נשלח בדואר) אז מחכים 30 יום אם הוא לא שילם אתה יכול לפעול נגדו מעיקולי חשבונות בבנקים קופות גמל, אל תיבהל מה שאתה צריך זה רק למלא טופס הבקשה, ולפי ת"ז זה ירוץ בכל המוסדות, אם אין תפיסה של כסף, אז אתה יכול להוציא צו עיקול מטלטלין, (זה עולה כסף לא זוכר כמה) אם זה לא הולך מוציאים צו פקודת מעצר, מנסיוני זה הכי יעיל, מוצאים כסף מהאדמה, בהצלחה

אלתור

New member
אבוד מראש !!!

אם מדובר בסכום כסף נמוך יחסית (עד ל 600 ש'ח) אני היתי מציעה לך לסגת מהעניין ולפרוש ב"שיא" שכן אם מראש אתה יודע שהבחור הוא אחד שמשנה תדיר את מקום מגוריו ושאין לו גרוש על הנשמה אתה עלול ל"התקע" מיד לאחר פתיחת התיק שכן לא תוכל לבצע מסירה של האזהרה , יתרה מכך אתה עלול למצוא את עצמך "מנפח" את העלויות וסיכויי הגבייה שלך נמוכים. וכל עוד אין לך מסירה כדין בתיק אתה לא רשאי לבצע הליכים כנגד החייב. וזמן ההמתנה במסגרת תיק ההוצל"פ לאחר ביצוע מסירה הינו 21 יום ולא 30 ! זאת ועוד , אני ממליצה לבצע עיקולי צד ג' אצל הנהלות הבנקים בעלות של 9 ש'ח חעיקול מאשר על עיקול מטלטלין אצל אדם שסביר להניח שעלות מטלטליו נמוכה לנוכח תדירות שינוי מגוריו. אבל שוב - עלות פתיחת תיק מינימלית בהוצל"פ הינה 95 ש'ח (פס"ד) 160 (שיק/שטר) וכל פעולה נוספת כרוכה בתשלומים נוספים - כדאי לבדוק כדאיות כלכלית קודם לכן..... בהצלחה !

למעלה