איך אני רותחת.

tonti

New member
איך אני רותחת.

אחותי ילדה לפני שבוע תינוקת רביעית. 3.300. התינוקת לא יכולה להזיז את אחת הזרועות שלה בגלל פגיעה בעצב בכתף.( מה שנקרא erb's palsy). אחותי לא ממש בעניין לידה טבעית אבל אחרי שילדה פעם אחת בלי להתכוון בלי אפידורל וגילתה שהיא יכולה, היא מעדיפה להמנע מזה. למזלה היא יולדת בצ'יק. מגיעה עם פתיחה 7-8 ויולדת תוך שעה. היא סיפרה לי שהמיילדת אמרה לה שהיא לא לוחצת טוב והתינוקת הוציאה רק את הראש ונתקעה (ממש כליאת כתפיים. תינוקת עצומה לאמא פצפונת שיולדת פעם ראשונה). והמיילדת עזרה לה לצאת. ממש משכה אותה. רק היום, אחרי ששוטטתי וחיפשתי מה בדיוק היה שם הבנתי איזה מנוולת המיילדת. לא רק שהיא אשמה, היא גם גרמה לאחותי (עדינת הנפש, שלא פוצה פה בלידה כדי שלא תפריע ושוכבת על הגב כי ככה הכי נח למיילדת) להבין שזאת אשמתה. (ואם כבר נשפכתי אז עד הסוף. היא לא מניקה
)

../images/Emo201.gif קודם כל מזלטוב לאחותך

וגם לך, דודה טונטי
. זה באמת מרתיח. איך אני שונאת שאומרים לאמהות "את לא לוחצת טוב". מי בכלל שאל אותך??? תני ללחוץ כמו שהגוף אומר! אם כי בשכיבה על הגב, הגיוני שתהיה בעיה
איך אחותך רואה את זה? היא מבינה שזו לא היתה באמת אשמתה? גם היא מרגישה שנעשה לה עוול, או שמבחינתה הכל סבבה? מבינה אותך גם לגבי ההנקה - הבת של אחותי עבורי היא כמו בתי, ואם היא לא היתה מיניקה זה היה מאוד כואב לי. למה בעצם היא בחרה לא להיניק?

צימעס

New member
סיפרת לאחותך מה גילית?

שהמילדת פגעה בילדה, וברור שהלחיצות שלה היו מצוינות?

tonti

New member
בטח שסיפרתי,

וכשהיא סיפרה לבעלה הוא אמר שראה איך היא מושכת את התינוקת ממש באגרסיביות ורק עכשיו מבין כמה זה לא הגיוני.

nishnash

New member
../images/Emo24.gif ועצה

להגיד לאחותך (או לבעלה, לה בטח אין כח) לאסוף ולשמור עותקים של כל מכתב/טיפול/ייעוץ הקשור לERBS . כדי שאם אח"כ ירצו לתבוע, כל הניירות יהיו ברשותם. (לא מדובר בסכומים עצומים, אבל זוכרת שכבר שמעתי על מקרים שתבעו וזכו). * ממש חוצפה של המיילדת להטיל את האשמה על אחותך. זו דרך מצויינת להשתיק את אחותך ואולי גם את המצפון של המיילדת.

mise

New member
מעצבן, ממש מעצבן!

ואני מנצלת את ההזדמנות לספר שאשתו של גיסי, כשילדה לפני שנה וחצי (או קצת יותר) - משהו עם מפרק הירך השתבש שם והילדה היתה צריכה להיות תקועה עם ברזלים, שאלתי את האמא איך זה קרה ואיך גילו את זה אז היא אמרה שהם משכו את התינוקת לא טוב (ככה אמרו לה!) וזה היה נראה לה ברור וטבעי שדבר כזה צריך לקרות והיא קיבלה את זה, איך לומר? באהבה. אני הייתי המומה. שאלתי אותה למה בכלל צריך למשוך את התינוק? היא אמרה: מה זאת אומרת, תמיד מושכים אותו, ככה זה (לידה חמישית שלה, היום היא כבר אחרי השישית). למה היא לא מניקה, אם אפשר לשאול?

tonti

New member
לא מניקה כי

ב-2 הראשונות לא היתה שום תמיכה (מלבד שלילית "בשביל מה זה טוב? תראי איך גדלתם מצויין בלי הנקה" וכו'). הניקה שבוע-שבועיים. בילד השלישי כבר הייתי מדריכתנקה אבל ידעתי שלא אוכל באמת לעזור לה כי המעורבות הרגשית שלי אז היתה מוגזמת עם כל מקרה שהיה לי, אז ודאי עם אחותי. הניקה חודשיים ואז הפסיקה כי לא דיבר אליה. לא התחברה. הפעם עזרתי לה אבל היא היתה בחרדות, במתח, בסרטים (בגלל היד של התינוקת) ומהר מאוד עברתי לשלב "אל תניקי בשבילי. אני לא שיקול פה". היא ממש התייסרה וזה מאוד הקל עליה שאמרתי את זה. התינוקת לדעתי עם לשון קשורה, לא הצליחה לינוק ממנה. ממני כן (עם פטמותי המעוצבות להפליא שבתפקיד כבר 5.4 שנים).

mise

New member
באמת קשה.

לא מקנאה בך. מעצבן מאוד, בפרט שזה בשר מבשרך. אגב ההנקה - אם היא ינקהממך, היא ודאי יכולה לינוק גם מאמא שלה, רק שזה דו כיווני וכנראה בגלל שהאמא לא מתחברת, עם הילדה לא. אולי תוכלי להניק אותה כשאת פוגשת את אחותך מפעם לפעם, וכך הילדה תזכה לפחות בחלב אם. ושאלה - הפטמות באמת מתעצבות ומתארכות לאחר זמן ממושך של הנקה? (בודקת עכשיו את שלי ומנסה להזכר איך הן נראו לפני הלידה הראשונה..)

tonti

New member
היא לא אהבה שהנקתי אותה.

כלומר הסכימה שננסה אבל רצתה שאנתק אותה אחרי רבע שלוק. "מה, את רוצה לגנוב לי אותה?" (האמת שכן). לא מאמינה שאניק אותה יותר. הפטמות שלי התארכו לאללה.

אום נטע

New member
חבל, כי זה יעשה לקטנה טוב לקבל

אפילו קצת חלב אם ממך בנוסף לתמ"ל, והיא הרי מכירה אותך ואת אורח חייך, ויודעת בטח שאת לא נשאית של כלמיני מחלות.

גם שלי כן.

לא הרבה, אבל כן. ויש נשים שהפטמות שלהן גם גדלות (מתרחבות, לא רק מתארכות) עם כל הריון, בגלל שינויים הורמונליים, כמו שהעטרות מתרחבות לפעמים, רק שהפטמות לא קטנות מחדש. יצא לי לטפל כבר בכמה וכמה נשים שהיניקו בלי בעיה ילד אחד או שניים ופתאום עם השלישי היו בעיות כי הפטמות היו גדולות מידי... או שפתאום המשאבה כבר לא התאימה להן יותר.

למעלה