הטרדה מאיימת = Stalking
מה שאת מתארת הוא די מורכב, ככל הנראה יש יותר ממטריד אחד, יתכן שהם פועלים בתאום או לא.
לא ברור מהודעתך איך המטרידים הצליחו לזהותך, כלומר לזהות בין כתיבתך בפורום, כמשתמשת לא מזוהה, לפרופילים או אתרים בהם מופיעה זהותך האמיתית. יתכן שאת יודעת, יתכן שלא.
יתכן שאת יכולה לאתר ולזהות את המטרידים, לפחות בפייסבוק, ויתכן שלא.
אם לא, יש שלוש דרכים לאתר אותם:
1. משטרת ישראל
2. ביצוע חקירה פרטית (לפעמים אפשר לעשות את זה לבד, כשהמקרה לא מסובך)
3. דרישה לחשיפת פרטים - כתובת IP מבעלי האתרים ודרישת זיהוי מספקי האינטרנט. בד"כ דרישות כאלה נדחות וצריך לפנות לבתי המשפט בתביעות לחשיפת הזהות.
חלק מהפתרון הוא טיפול במרחב הדיגיטלי. תקפו אותך בפורום? מתלוננים אצל מנהל הפורום. לא עזר או שמנהל הפורום שותף לתקיפות, או נותן גיבוי, פונים להנהלת האתר בתלונה. זה כבר עוזר כי חלק מההתקפות נמחקות ולכן, מי שתוקף, מתחיל להירתע כשרואה שלא מצליח לו.
כמובן, בודקים אם בתגובות הכתובו יש עבירה על החוק, למשל לשון הרע, פגיעה בפרטיות, הסטה לאלימות וכד' ומגישים תלונה למשטרה. גם אם לא, מגישים תלונה על הטרדות.
כאן נכנס לתמונה גם חוק מניעת הטרדה מאיימת, התשס"ב-2001.
מטרת החוק מופיעה גם בסעיף 1 שלו: "מטרת חוק זה היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו".
החוק מגדיר הטרדה מאיימת: "הטרדתו של אדם בידי אחר בכל דרך שהיא או נקיטת איומים כלפיו, בנסיבות הנותנות בסיס סביר להניח כי המטריד או המאיים עלול לשוב ולפגוע בשלוות חייו, בפרטיותו או בחירותו של האדם או כי הוא עלול לפגוע בגופו".
החוק מאפשר לבית המשפט להוציא צו מניעת הטרדה מאיימת, האוסר על הפוגע:
(1) להטריד את הנפגע, בכל דרך ובכל מקום;
(2) לאיים על הנפגע;
(3) לבלוש אחר הנפגע, לארוב לו, להתחקות אחר תנועותיו או מעשיו, או לפגוע בפרטיותו בכל דרך אחרת;
(4) ליצור עם הנפגע כל קשר בעל פה, בכתב, או בכל אמצעי אחר;
(5) להימצא במרחק מסוים מדירת מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או ממקום לימודיו של הנפגע או ממקום אחר שהנפגע נוהג להימצא בו בקביעות;
(6) לשאת או להחזיק נשק, לרבות נשק שניתן לו מטעם רשות ביטחון או רשות אחרת מרשויות המדינה;
והכל בין כלפי הנפגע ובין כלפי אדם אחר הקרוב לו, בין במפורש ובין במשתמע, בין במישרין ובין בעקיפין.
הפרת הצו מאפשרת את מעצרו של המפר.
המושג "הטרדה מאיימת", או במקורו בשפה האנגלית "Stalking", מתייחס לדפוסי התנהגות הכוללים הטרדות ואיומים מסוגים שונים, אשר פוגעים בשלוות חייו, בפרטיותו או בגופו של אדם, ועל פי ניסיון החיים המצטבר, מקימים גם חשש לפגיעה בגופו או בחייו של האדם המוטרד. מרבית המעשים המצטרפים יחד לכדי הטרדה מאיימת מהווים, כל אחד בפני עצמו, עבירה פלילית. העבירות האופייניות בהקשר זה הן:
פגיעה בפרטיות לפי חוק הגנת הפרטיות, התשמ"א-1981;
איומים, סחיטה באיומים והסגת גבול לפי חוק העונשין, התשל"ז-1977;
הטרדה לפי חוק הבזק, התשמ"ב-1982.
עם זאת, גם הטרדות ואיומים מרומזים, משתמעים ועקיפים, שאינם עולים כדי עבירות פליליות, עלולים ליצור, כמכלול, הטרדה מאיימת. הטרדה מאיימת גורמת לאדם שכלפיו היא מופנית למתח, לחרדה ולתחושת איום, לעתים עד כדי אי יכולת לקיים שגרת חיים תקינה. במקרים רבים תלך ההתנהגות המטרידה ותחמיר מהטרדות פעוטות, דרך איומים ועד למעשי אלימות, אונס ורצח.
מטרת החוק מופיעה גם בסעיף 1 שלו: "מטרת חוק זה היא להגן על אדם מפני פגיעה בשלוות חייו, בפרטיותו, בחירותו או בגופו, בידי אדם אחר שנקט נגדו הטרדה מאיימת או שפגע בגופו".
אני מעריך שחלק מהפעולות לא תוכלי לבצע ללא יעוץ וייצוג משפטי של עו"ד.