איך אפשר לאמוד ערך של תקליט?

inbalim

New member
איך אפשר לאמוד ערך של תקליט?

יש לי המון תקליטים ישנים שאני רוצה למכור, יש למישהו מושג איך אני יכולה לדעת מה כמה הם שווים? אני יודעת שיש אספנים שישמחו לקנות את התקליטים האלה. ואיפה אני יכולה למכור אותם?

moe7

New member
זה עניין טריקי

כמובן שיש משקל למצבו הגשמי של הדיסק (למשל, ערכו מירבי כשהוא נטול שריטות ושלם). בחנויות בוחנים כל תקליט לפי היצע וביקוש (ובודאי שאם מדובר בתקליט נדיר, כזה שכבר לא מדפיסים יותר או מהדורה יוצאת דופן, סביר להניח שערכו יעלה). רוב התקליטים נמכרים במכירים שווים לכל כיס בחנויות היד השנייה (אך פירוש הדבר שנקנים במחיר נמוך יותר, לעתים נמוך מאוד, מחיר של שקלים בודדים). חנויות במרכז שמתעסקות בתקליטים יד-שנייה: בת"א ב'חור בשחור', ב'חוד המחט' וב'אוזן ה-3'. בירושלים, נדמה לי שבמקום בשם ה'באלאנס' (באוזן הירושלמית מעולם לא הייתי, מספרים שהיא קטנה) ובודאי במקומות נוספים שאיני מכירה. בקהילות מסוימות באינטרנט תוכלי גם להרשים גיקים עם תקליטים פגומים, כאלה שדבר מה הלך לא כשורה בתהליך יצירתם וגרם למשל, לסדר שונה ברשימת השירים (מה שישדרג את המחיר פלאים, בקהילות מסוימות, אבל תקלות מהסוג הזה לא מאוד נפוצות). נפוצים לא יותר הם תקליטים שניתנו בהוקרה למפיקים, לחברי הרכבים או לאנשי עסקים של חברות תקליטים, מדי פעם עותקים כאלה צצים באי-ביי. אבל זה קצת כמו לאסוף חתימות של ידוענים, שאריות של גלאם.

inbalim

New member
וואו! זה באמת טריקי!

אולי באמת אחפש מקום כמו האוזן השלישית שיקנו את הכל ממני, כי יש לי המווווןןןן תקליטים! כולל תקליטים ישראלים עתיקים מאוד. תודה רבה!!

אם יש באוסף תקליטים עבריים עתיקים,

אני ממליץ לפנות לערן, יש לו בלוג שעוסק בעניין הזה בדיוק, והתרשמתי שהוא מתמצא היטב בתחום. אם יש לך משהו נדיר, אולי הוא אפילו יירצה לקנות ממך..

והאוזן ישלמו לך 1.7 ש"ח+מע"מ על

כל תקליט. תפנה לשוק הפרטי, אפילו הקיבוצים התפרקו.

delikat

New member
לגבי חנות

יש בראשון חנות שמוכרת וקונה תקליטים,דיסקים וספרים יד שנייה הבחור שם ( ידוע בתור "ההיפי" של חנות התקליטים-בחור חביב ) הוא ממש בסדר. רק לפני כמה ימים אחות של חבר שלי קנתה אצלו שלושה תקליטים של הביטלס במחירים ממש טובים (משהו כמו 30 שקל לתקליט). הוא נמצא בראשון, ליד היכל התרבות, צמוד לקולנוע. קוראים לחנות שלו גריפון.

יש הבדל בין קניה ומכירה.

אם אתה קונה במחירים "ממש טובים", אז אתה מוכר בזול. ואגב, כדאי לברר אם התקליטים שנקנו הם לא מתוצרת PAX ודומיו, כלומר הדפסה מקומית

למעלה