איך אפשר לדבר עם אלוהים?

orene11

New member
איזו שאלה ועוד איזו תשובה...

אתמול בלילה ישבתי לי מול המחשב ודפדפתי לי בין האתרים השונים, לפתע עלתה מחשבה במוחי, מחשבה שאמרה "אלוהים, מדוע אתה לא מדבר איתנו בשפתינו כך שנבין, ממש כמו שאני מדבר עם חבר או סתם מכר", ולרגע הרגשתי שיש מי שמקשיב לי אך לא ברור לי למה הוא לא מוכן לדבר איתנו בדרכים הרגילות שכל העולם ישמע אותו, באמת שהייתי רוצה לשמוע את מי שכולם אומרים שברא את היקום הנפלא הזה ואם לרגע חושבים על זה קצת אז חייב להיות מישהו שעשה את כל הדבר העצום הזה בדייקנות כל כך נפלאה ובלתי ניתנת לתיאור מילולי אבל עדיין מקננת בי השאלה למה שלא ידבר עם ברואיו, למה שלא ידבר איתנו בדרך פשוטה ורגילה כדי שנדע. הוא הרי כל יכול והוא בטוח יכול לדבר אל כולנו אם ירצה בכך ובלי שנרגיש מאוימים או מפוחדים, פשוט לדעת שיש בורא לעולם או מנהיג או ממציא או כל דבר העיקר שישמיע קול ויגיד לנו את מטרתינו כאן. יש אנשים שיגידו שאני ואתה וכל האנושות ביחד נקראים אלוהים. יש שיגידו שיש קבוצת חייזרים שמנהלת את העולם ונקראת "אלוהים". יש שיגידו שאני ואתה כל אחד מאיתנו הוא אלוהים בפני עצמו. יש שיגידו שאלוהים לא יכול להתגלות מפאת העוצמה שלו. יש שיגידו שאלוהים לא מתגלה בגלל שהוא רוצה שנגלה אותו בעצמנו. יש שיגידו שצריך להאמין בו בצורה עיוורת ללא משוא פנים. יש שיגידו שהוא מתגלה כאשר אנו מתאחדים (גבר ואישה במשגל) יש שיגידו שהוא מתגלה בכל פרט ופרט שיש ביקום הזה אם רק נתבונן כל אחד ושגיונותיו... בינתיים הוא לא דיבר אלי ולא הראה סימנים לקיומו חוץ מההשערות שרשומות למעלה. אני אומר, חייה את חייך בפשטות וביעילות והשאר את החידה לאחרי שתצא מהגוף או במילים אחרות אחרי שתמות תבין.

orene11

New member
תמסור להם...

שיגידו לו שעדיף שידבר בקול וכולנו נשמע אותו מאשר שרק "יחידי סגולה" יוכלו לשמוע אותו בדמיונם ולא בטוח אם זה הוא או איזו הזיה ישנה.

The Warrior

New member
ו...

לדבר כל אחד יכול. שאלה מי מוכן להקשיב. אבל כיון שגבר שאלת, אז מן הסתם את רוצה להקשיב. אתן כאן הסבר קצר על איך הוא מדבר, ומאחל לך בהצלחה
אלהים לא מדבר כמו מתוך
, מצד שני זה לא נכון שהוא לא מדבר. אלהים מדבר בכל חלש , משהו שבקשי שמים לב אליו מי שלא נפתח לזה. מי שרגיל להקשיב לו, שומע כל הזמן. קיימים לנו בראש 3 סוגי מחשבות. הסוג הראשון זה קולו של אלהים (מדבר ברוח הקדש ולא אחרחיב מי היא או מה היא, זה אלהים על כל פנים) הסוג השני זה אנחנו. אנחנו איך שהורגלנו להסביר את המציאות. אנחנו נותנים לעצמנו הסברים ותאורים על מה שאנו מרגישים ורואים, ההגיון שלנו. הסוג השלישה הוא האוייב. ישויות רוחניות שנכנסות לנו למחשבה. הן נמצאות או מחוצה לנו או בתוכנו (המיקום לא משנה כי מדובר בישות רוחנית שהיא מעבר למימד של מקום). סוג זה של מחשבה משתמש בהגיון בכדי להסביר לנו שמה שאנו שומעים מאלהים הוא דמיון. כל מחשבה אלהית, קולו של אלהים, תותקף ע"י אותו "אוייב" שינסה לסתור את אמיתותה. מכאן את רואה שזה לא פשוט להקשיב, כי יש מספיק אוייבים לדבר. האוייב הראשון הוא אנחנו והאוייב הנוסף הן אותן ישויות. עצה: להקשיב מיד לקול הראשוני ולפעול עוד טרם יבוא ההגיון וינסה לתקוף את זה. כאשר את ממשיכה בדרך, את כבר לומדת להבדיל, כי יש הבדל בצורת הדיבור של הקולות. ככה אלהים משמש לך כמדריך האישי שלך בכל מה שאת עושה. בהצלחה לך

אם זה נכון...

אז אולי תעזור לי ותסביר לי מי מהקולות הם של אלוהים????? חח סתם לא שומעת קולות באמת אבל אני מנסה להקשיב כל הזמן לקבל מסר בכל מיני דרכים וכלום ... וגם תמיד התייחסתי לכל מיני הארות ותובנות ומחשבות בצורה שאתה מתאר.... אבל מרב מחשבות לא מזהה את אלוהים.. לא מזהה כבר מה נכון ומה לא נכון... חצי מהזמן אני חושבת בצורה אחת ... והקול השני מבטל את הראשון ואני בטוחה שאני יודעת מה נכון וחצי מהזמן אני חושבת בצורה הפוכה .. והקול הראשון מבטל את השני... ללא ספק שני צורות החשיבה סותרות אחת את השנייה (הכל מטפורה לבליל של מחשבות ובלבול טוטלי בגלל זה אני חייבת איזשהו מסר מאלוהים ולדעת שזה הוא) כבר לא יודעת מה נכון ומה לא נכון ורק אל תגידו לי שאין נכון ולא נכון.. קשה לי להסביר למה אני מתכוונת מקווה שאתה מבין איך אתה בדיוק מזהה את אלוהים?????

ועוד משהו......

כשאני חושבת על זה אז כנראה אני יודעת איזה מחשבות באות ממקום טהור ויש מחשבות שפשוט הם לא אני בכלל פשוט תחושה של רוע צרוף...... ופתאום הם נראות לי הגיוניות ואני מתחילה להתבלבל ולהקרע בין ניגודים של מה בכלל אני רוצה בחיים...ולשוב מחשבות שלא מתאימות לי בכלל ולעשות דברים שאני לא אוהבת והם לא אני....כמה מבלבל בכלל לנסות להשיג מסר מאלוהים למה הוא לא יכול להיות ברור???

אני חושב שהתשובה נעוצה בשאלה...

מה התכלית שבישבילה ברא הקב"ה את העולם ?? למה אנחנו חיים בכלל? ומאיזה שורש קוראים לעולם - "עולם"?

גריני

New member
אלוהים מדבר עם כולנו! הבעיה היא...

שאנחנו לא יודעים להקשיב.... הוא מדבר עם כולנו - בדרך שלו - בדרך של סמלים, רמזים וכו', כל מה שנחוץ לנו זה להיפתח לתקשורת הזאת, ללמוד אותה, לשים אליה לב. יש, למשל, נושא מסויים שמסקרן אותי, או מטריד אותי וממש "במקרה" אני מתגלגלת לאתר באינטרנט שעוסק בדיוק בעניין הזה... או שמתפתחת באוטובוס - במושב שמאחורי, שיחה על העניין... מישהו ממליץ לי לקרוא ספר בנושא... וכו' וכו' - זו הדרך בה אלוהים (או שליחיו: המלאך השומר שלנו, המדריכים הרוחניים שלנו וכו') - מדבר אלינו. דרך נוספת - הרבה יותר אישית וישירה - היא כמובן החלומות שלנו! כאן מגיעים מסרים ישירות אלינו. שימו לב לחלומות שלכם, רישמו אותם - מייד עם ההתעוררות, חיזרו ועיינו בהם מידי פעם... תופתעו לראות כמה הדרכה והכוונה יש בהם!

orene11

New member
אני מסכים חלקית כי...

אני מסכים שדרך התבוננות בטבע הסובב אותנו וזה כולל את כל המציאות אנו מגיעים לתובנות ואף מגיעים לרמה של הרגשת פאזל שמרכיב עצמו ואנו נוכחים בהשלמתו אך מאין לך שזהו דווקא אלוהים? לא חשבת שזהו פשוט הטבע בשלמותו הקוסמית קיים בהרמוניה מלאה ללא טעויות ואנו בתוך המרקם של התמונה משלימים עוד חלק ביצירה? לדעתי המדויקת כאשר יודעים להקשיב באמת נוכחים במין שלמות קיומית שמנחה אותנו אך האם זה לא היה קיים גם לפני? ברור שכן פשוט לא היינו פתוחים לזה אך מכאן ועד להגיד שאלוהים מדבר אלינו דרך השלמות הזו זוהי השערה נחמדה אך לא יותר מזה לצערי ואני אומר לצערי כי אני באמת הייתי רוצה להכיר את היוצר הנפלא של היקום הזה. חומר למחשבה - תאמין/ני רק במה שהוא ממשי עבורך.

orene11

New member
תוספת קטנה...

שלא תביני אותי שלא כהלכה, אני מאוד חושב ורואה שיש בורא מאחורי הבריאה אך הייתי רוצה להרגיש אותו ולשמוע אותו בפיזיות שלנו ושלא ימכרו לי שהוא קיים במימדים רוחניים ואי אפשר, הרי הוא כל יכול ואם רק ירצה יתגשם בדמות כלשהי על מנת לבוא במגע איתנו וכמובן אם הוא כל יכול הרי שיוכל לבוא באיזה צורה שרק ירצה ולא יכול להיווצר שום מצב מאיים כתוצאה מכך כי הרי הוא הבורא ויוכל לבצע את יצירת הקשר באוירה מרוממת וכ"ו.

גריני

New member
טוב, זה מוביל לשאלה: מהו אלוהים?

הדוגמאות שנתתי למעלה, מדברות על אלוהים שמדבר איתנו בפיזי!!! ובשפה שלנו, כל אחד מאיתנו בשפה שהוא מבין! ומניין לי שזהו קולו של אלוהים??? שאלה טובה.... עבורי "אלוהים" הוא כל דבר שהוא בעולם... כולל אותך ואותי... גם אנחנו "פיסת אלוהים", או אולי "אלוהים קטן" (ולכן אני מפרשת, למשל, את: "ברא אותנו בצלמו ובדמותו" - ביכולת היצירה והבריאה שיש לכל אחד ואחת מאיתנו!). אז אם אלוהים נמצא בכל, ודאי וודאי שהוא נמצא בשליחיו הישירים: המלאכים והמדריכים הרוחניים. אני לא כ"כ "מתעסקת" בשאלה האם המסר מגיע ישירות מאלוהים, למען האמת - לי אישית נוח יותר לייחס אותו למלאך השומר שלי. אבל זה ממש לא חשוב.... מה שחשוב זה תוכן המסר, והידיעה שאלוהים, או היקום מדבר איתנו - כל הזמן! רק שאנחנו צריכים ללמוד איך להקשיב.

orene11

New member
אחלה, תהני מהתקשורת שלך עם אלוהים

אם תשימי לב מערכת היחסים שלך עם אלוהים היא במובן מסוים מערכת יחסים עם עצמך רק שהיא לא משעממת בניגוד לאחרים שעצמם משעמם אותם והיא מאוד מתגמלת בדרכה שלה מפרה ויצירתית.

חת3

New member
קולו של אלוהים

קולו של אלוהים נשמע אצלנו כשאנו חשים בתוך תוכנו את חיוביות המסר שמגיע אלינו (מכל צורה שהיא). אלוהים כל הזמן משוחח איתנו והוא לא לוחש אלא צועק. ללמוד להקשיב זה לתת אמון בהרגשה שלנו ובתחושה שלנו. כל שליחיו של אלוהים הינם כל יצירי הבריאה שלו - החל מיצירי בריאתו הפיזי וכלה ביצירי בריאתו אשר אינם במימד הפיזי. אגב, גריני, את אומרת לגבי שליחיו של אלוהים הישירים שהם המלאכים והמדריכים הרוחניים, אין אני מסכימה איתך לגבי קביעה זו שהרי כל יצירי בריאתו הינם שליחיו של אלוהים הישירים - אפילו האבן הקטנה המונחת לה בצד הדרך - חישבי על כך. חת שפ סות

גריני

New member
מסכימה איתך, חת ../images/Emo140.gif

הבעיה היא שאת "שפת" הצומח והדומם - רובנו לא מבינים. ההתייחסות שלי היתה לגבי השאלה: איך אפשר לדבר עם אלוהים, או - כפי שאני מבינה את השאלה - איך ניתן להבין כאשר אלוהים מדבר איתנו. בנוסף לכך, כאשר אני מקבלת את המסרים האלה, אני נוטה לייחס אותם למדריכים או מלאכים - אבל זוהי כמובן הדרך האישית שלי ולכל אחד מאיתנו הדרך האישית שלו.

חת3

New member
גריני

אני רוצה שוב להתעכב על הרעיון שבו את נוטה לייחס את המסרים למדריכים או למלאכים - יש לי תחושה כי במקום מסויים את מעמידה את אותם מדריכים ומלאכים בעמדה גבוהה יותר מהעמדה בה נמצאת האנושות או עולם הצומח והדומם. אכן, מי שמוסר מידע, ברור כי יש לו ידע ובמידה מסויימת נמצא בעמדה גבוהה מאותו אחד שקיבל את הידע ולא היה לו זאת לפני כן, אך, לאו דווקא כי מוסר הידע הינו מלאך. מדריך הוא כן, שהרי אפילו אנו עצמנו נמצאים בעמדת מדריכים מעת לעת, כמו שנמצאים בעמדה של מתלמדים מעת לעת. ולגבי הדרך האישית שלך, היא נכונה לך - כמו שדרכי ודרך ראייתי את העולם, היא נכונה לי.

גריני

New member
אני בהחלט "מעמידה" אותם גבוה יותר

בבחינת "דברים שרואים משם לא רואים מכאן"... יש להם נקודת מבט שלנו - במצב הפיסי - אין. נכון הוא שהמוסר אינו בהכרך מלאך (למען האמת, אני לא בדיוק יודעת מה זה מלאך...) וממש נכון הוא שאנחנו נמצאים לפעמים - בעמדת מדריכים, יותר מזה - המדריכים הרבה פעמים מדברים דרכנו! בוודאי קרה לך לא מעט - שבהמלך שיחה עם מישהו אמרת משהו שאח"כ תהית "מאיפה בכלל בא לי הרעיון הזה"...? איזושהי תובנה, נקודת השקפה שלא כ"כ מוכרת לך... לי זה קרה כמה פעמים ובאיזשהו שלב הבנתי שהייתי באותו הרגע "כלי" - דרכו מדריך רוחני העביר מסר אל בן/בת שיחי. נדמה לי שכולנו (או לפחות רובנו) "שבויים" בצורך לשמוע, לפעמים, משהו - מ"סמכות עליונה" ושכאשר הדברים מובאים בשם מדריך/מלאך או כל תפקיד אחר שתרצי לקרוא לו - הדברים מתקבלים ביתר קלות, מאשר לוא נאמרו אותן המילים בדיוק - מפי חבר/בת-זוג או כל ישות פיסית אחרת... אבל, כמו שאמרתי - מעבר לצורך האנושי הזה בהדרכה "מגבוה" - יש לאותן ישויות שלא נמצאות בממד הפיסי שלנו, נקודת השקפה גבוהה יותר, רחבה יותר. כך לדעתי.

למעלה