איך אפשר לדעת לגבי רופא שיניים

סודית3

New member
איך אפשר לדעת לגבי רופא שיניים

אני ובעלי התחלנו טיפולי שיניים אצל רופא פרטי שאנחנו לא מכירים. (כל השאר היו יקרים מידי). יש תעודות לגבי הסמכתו(לא בארץ) וכמו כן תעודת חבר בהסתדרות רופאי השיניים. אני חוששת בעיקר בגלל מוצאו (לא אזכיר כדי לא לפגוע) וגם הוא חושש אך כבר סיכמנו על תכנית טיפול ושילמתי. אני חוששת מכך שאדבק במחלות ח"ו כמו איידס בגלל הכלים. אין לי מושג איך אפשר לבדוק לגבי חיטוי וכד' ולגבי בכלל איך הרופא הזה האם הוא טוב.

MasterCeramist

New member
אני חוששת מכך שאדבק במחלות ח"ו כמו איידס

במילים אחרות, את אומרת: "אני קצת חוששת למות מאיידס ומחלות אחרות, אבל העיקר שמצאתי רופא שיניים זול, למרות שאין לי מושג אם הוא טוב." כל הכבוד, בראבו! בחירה מושכלת והגיונית של רופא מטפל. אני לא מצליח להבין: לא איכפת לך שהפה והשיניים שלך יעברו טיפול שיגרום נזק נוסף, לא איכפת לך להדבק באיידס, הפטיטיס וכו', ובלבד שתחסכי סכום כסף מסוים?! במרפאה חייב להיות מכשיר חיטוי מסוג , autoclave וחייבים להיות נהלים מסודרים של חיטוי הכלים, המכשירים ואיזור הטיפול עצמו. כמו כן, ניתן להתרשם מרמת הסדר והניקיון הכלליים במרפאה. מספר שאלות: אם הכל נראה לך כ"כ שחור, לא עדיף להשאר ללא טיפול? לא שמעת על חיפוש רופא ע"פי המלצות? לא חשבת על כך שרפואה זה לא מסחר בעגבניות ולא מוצר מדף שקונים במכולת? לא עלה בדעתך לקחת אחריות על בריאותך (ואף על חייך) ולמצוא רופא ע"פי קריטריונים כלשהם של איכות, אפילו אם זה משמיעה בלבד ? בחרת רופא על פי הפרמטר הכי מוטעה שניתן להעלות על הדעת- מחיר. האם את מודעת לעובדה שאין ארוחות חינם? האם את מודעת לזכותך לשאול את הרופא שאלות בנוגע לנהלי החיטוי במרפאה?

muppetshow

New member
נסו ללכת למרפאה באוניברסיטה

בפקולטות לרפואת שיניים יש טיפולים מוזלים עם הנחייה צמודה ומקצועית ע"י סטודנטים. זה מאד מוזיל עלויות.

למעלה