איך אפשר לדעת מי רב ולא רב עם האשה?

לב אiהב

New member
איך אפשר לדעת מי רב ולא רב עם האשה?

ח ח אני מתכוון האם כל רב מיישם באמת את מה שמורה לאחרים?ואם לא,אז איך נידע ממי להתרחק?

nesteaaa

New member
זה שקוופ.הראש ישיבה שלנו...........

גר ליד הישיבה.ויש פעמים שהוא מגיע בקריזה לא נורמלית.ויש פעמים שהוא בא מבסוט.(ואנחנו סובלים. /tapuzforum/images/emo10.gif

לב אiהב

New member
אני הראשון שמהרהר אחרי רבנים? . . .

אני נירתע מהמחשבה שמא אני ניצוץ של. . ,שקראנו שבוע שעבר בפרשה עליו. . . .

gushnick

New member
אל תגזים.

וגם - לפי מה אתה מגדיר מי רב ומי לא רב? עפ"י השאלה אם הוא מלמד תורה או לא?

לב אiהב

New member
בהחלט שלא,גושניק!רב בלי יראת שמים

אינו רב,בעיני! בפירוש אמרו חז``ל,תלמיד חכם שאין בו דעת,נבילה טובה הימנו! וגם כתוב ת``ח שאין תוכו כברו,אינו ת``ח. וגם נקרא נתעב.

gushnick

New member
וחס וחלילה, אתה חושב לומר

שאתה יודע לבחון מי יותר ירא שמים ממי? לפי מה, לפי אמות המידה שאתה הגדרת ל'אמת'? וכי אם אותו 'רב' יישאל על ידך למה הוא עשה כך וכך, אתה חושב שלא תהיה לו תשובה טובה לפחות כמו דבריך הנגדיים? בחרת לך דנה מידה מאוד בעייתי להכריע מיהו רב ומי לא.

gushnick

New member
כן, אבל זו בעיה ללא פתרון.

זה לא שאי פעם תוכל להכריע. יש כמה מקורות לגבי הנהגות ספציפיות שהנוהג בהם אין שומעים לו ("אם דומה הוא למלאך צ-באות - לומדים תורה מפיו", לדוגמא), אך להכריע בכלליות מי רב ומי לא - אי אפשר. והנושא הזה בעייתי בין השאר משום שבשטח הזה כמעט כל מי שנוגע נכשל בהוצאות דיבה ולשון הרע חמורים מאין כמותם. אני אישית פשוט מקבל שישנן דעות שונות (וכך היה במשך כל ההיסטוריה, גם על דעות שנראה לנו כאילו הן היו תמיד חד-משמעיות), והולך לפי הרב שלי בענייני הלכה, ובדרך השכל הישר בלימוד תורה.

תשאל את אישתו

אם היא יודעת לצטט ישר והפוך את פרקי המשניות של נזיקין ומכות סימן שהוא מעביר אותה שיעורים גם בבית...

לב אiהב

New member
ח ח ח איזה קטעים איתך.מאיפה הבדיחות

המתוקות האלה.מת על הבדיחות שלך.יש נשים כאלה שהלימוד נזיקין ומכות שבעלן לימד אותן,זה תורה לשמה.אף אחד לא יודע.רק השם לבד וה``רב`` שלימד אותה את זה בחינם,שהשם ירחם.השם יעזור שיקחו את כל הבעלים הסוטים האלה לכלא מיד!

למעלה