איך אפשר לדעת

דינו13

New member
איך אפשר לדעת

כמה וואט יכול שקע אחד להכיל? ומה כשמחובר אליו מפצל בעל 3 שקעים? האם אפשר להתקין בו מפזר חום עומד +טוסטר אובן(650 וואט) /פלטת שבת+מקרר 20 ליטר? האם זה משנה אם אחד מהנ"ל יחובר לשקע אחר באותו חדר או שזה תלוי אם כולם קשורים לנקודת חשמל אחת? ואם כן, איך בודקים האם כולם מחוברים לאותה נקודה או לא?

rayven11

New member
לך תלמד חשמל

אם יש לך שאלה ספציפית תשאל כי לתת תשובה רצינית צריך לבדוק את גודל המאמת וכבלי ההזנה לשקע

דינו13

New member
הפורום מיועד למומחים בחשמל בלבד?

או לסטודנטים לחשמל? חשבתי שהוא פתוח לכלל הציבור ושישמחו לעזור פה. לדעתי שאלתי שאלה מאוד ספציפית, עד כמה וואט רצוי להשתמש במפצל? והאם המוצרים שהזכרתי יעשו קצר? ואם כן, איך אפשר לעקוף את הבעיה.

דינו13

New member
מה זה גודל המאמת וכבלי הזנה לשקע?

תעזור לי לעזור לך לעזור לי לדעת מה צריך כדי שאקבל תשובה לשאלתי.

רשר

Well-known member
מנהל
מפצל זו צרה צרורה

הפוך אותו וראה מה כתוב עליו - 16A נסה להפעיל דרכו ציוד שצורך 16A ותוך זמן קצר הוא יתחמם ויתחיל להישרף, לכן הזרם המקסימלי שכדאי להשתמש בו הוא 10A וזה זרם כולל של כל היציאות ביחד, כך שאם תחבר שני מכשירים שצורכים 10A כל אחד - תוכל להפעיל רק אחד באותו הזמן, ואז הוא בעצם רק חוסך לך הוצאה והכנסה של שקעים אבל עדין אתה חייב להקפיד "לא בבת אחת". לגבי השקע בקיר צריך לראות בלוח החשמל איזה מפסק מגן על השקע הנ"ל ומה כתוב עליו 16A או 10A, לוודא אם לא מחוברים עוד שקעים לאותו המפסק ולהשתמש בהם מבלי לעבור את הזרם המקסימלי של המפסק. כדי לדעת מי מחובר למפסק מסוים (צריך להיות כתוב על הלוח) אפשר לנתק אותו ולראות איפה אין חשמל ע"י נסיון לחבר מכשיר קטן (רדיו)

® רן

New member
קצת הסברים (לא מקצועים)

- השקעים בבית שלך מחוברים במעגלים - כמה שקעים על מעגל אחד. - כל מעגל מחובר בלוח החשמל למאמ"ת אחד (קרוי בסלנג "פקק"). יש כמה סוגי פקקים - הנפוצים הם 10 אמפר או 16 אמפר. סך כל הזרם בכל השקעים שמחוברים לאותו הפקק אסור שיעלה על המותר באותו סוג הפקק. - זרם זה הספק חלקי מתח. כלומר, מכשיר שצורך 100 וואט כשהוא מחובר למתח של 220 וולט צורך 2.2 אמפר. על פקק 16 אמפר יחיד אפשר להעמיס בערך 3300 וואט. מפצלים, חוטים מאריכים ושאר ירקות גם מוגבלים בזרם שהם יכולים לשאת. אני חיברתי מכונת כביסה ומייבש על שקע מספיק חזק, אבל דרך מפצל - והמפצל פשוט נשרף והותך כולו. ראה הוזהרת. כל האמור לעיל נאמר לידע כללי בלבד, בשביל שתבין את המושגים ותוכל לשאול שאלות. אני לא חשמלאי ולא נותן אחריות מקצועית לדברים.

wil

New member
טעות חישוב

מכשיר של 100 וואט (נניח נורה פשוטה) צורך קצת פחות מחצי אמפר. (100 לחלק ל-230) המתח בארץ 230 וולט. ואכן - על פקק של 16A העומס המירבי בסביבות 3300W או קצת יותר.

® רן

New member
אופס... ../images/Emo163.gif

אתה צודק - כתבתי נכון (הספק חלקי מתח) וחילקתי הפוך...

דינו13

New member
תעזרו לי עם החישוב ../images/Emo92.gif

על 10 אמפר(שהבנתי שאם נניח 3 חדרים מחוברים יחד , הכל ביחד צריך להגיע עד 10 אמפר?) כמה וואט אפשר להעמיס? והמון תודה על התשובות הרציניות והעוזרות עד כה.

® רן

New member
תשובות

קודם כל, לא סביר שכל השקעים בכל שלושת החדרים מחוברים לפקק אחד של 10 אמפר. לא סביר בכלל. בכל מקרה, על 10 אמפר אפשר להעמיס כ 2300 ואט (הספק הוא זרם כפול מתח).

דינו13

New member
כלומר,

אם מפזר החום מגיע עד 2000 וואט אי אפשר בעצם לחבר שום דבר כמעט בחדר? ואם למפזר החום יש גם קירור ו-2 דרגות חום , איך אפשר לדעת כמה כל אפשרות לוקחת, כי הבנתי שזה יכול לקחת עד 2000, או שזה 2000 בכל מקרה? אתם ממש פורום נחוץ!

wil

New member
במפזרי חום הנפוצים

אכן יש 2 דרגות חימום + אוורור (זה לא קירור, זה סתם מאוורר) הדרגה הגבוהה כ-2000W (ואז על מעגל של 10A לא מחברים עוד עומסים משמעותיים. תאורה, רדיו, מכשירי אלקטרוניקה וכו' אין ממש בעיה כי ההספק שלהם נמוך) הדרגה הנמוכה כ-1000W (יש בפנים 2 גופי חימום זהים, בדרגה הנמוכה רק אחד פועל) מצב "אוורור" צורך מעט מאוד חשמל (סדר גודל של 50W אולי אפילו פחות)

למעלה