איך אפשר להאמין לנתוני הרייטינג?

• פותח הנושא boie
  • פורסם בתאריך

boie

New member
איך אפשר להאמין לנתוני הרייטינג?

איך אפשר להאמין שמליון וחצי איש צפו בכוכב נולד במוצש. לדעתי נתוני הרייטינג בישראל לא אמיתיים,וניזונים מבתי אב לא נייטרלים. הייתי מאמין שלדבר הבא ישנם נתוני רייטינג מביכים, אבל אחרי הפרסום על כוכב נולד,שדרך אגב היה הגרוע ביותר בהיסטוריה, אני מתקשה להאמין לפרסומים. לפי הפירסומים כוכב נולד השיג שיא רייטיג של כל הזמנים. מעל 43 אחוז.

easternstar

New member
שמעתי שזה סוד ידוע בתעשית הפרסום אבל

הבעיה שנתוני הרייטינג הכלליים הרבה יותר נמוכים מאשר לפי מדגם המשפחות.ואם ישנו זה הולך להשפיע על תקציבים ופרנסה של אלפי משפחות בענף הפרסום. הנתונים מוטים כלפי מעלה כלומר יש פחות צופים ממה שמתפרסם כי יש מגמה כללית לעבור מצפיה בטלוויזיה לצפיה באינטרנט. משפחות המדגם מרגישות מחוייבות לצפות בטלוויזיה וביום של גמר כוכב נולד כל התוכניות היו מעפאניות. ניסיתי לזפזף וסגרתי לגמרי את הטלוויזיה. מבין הבחירות המעאפניות שהיו משפחות המדגם כנראה ראו כוכב נולד. חלק גדול מהחברים שלי זרק לגמרי את הטלוויזיה וזו תופעה שכיחה. הם רואים מה שהם רוצים באינטרנט. הדור הבא נמדד באותו יחס כמו כולם והוא מוטה כלפי מעלה במציאות יש יותר ויותר משפחות בלי טלוויזיה מבחירה והרייטינג שלהם יותר נמוך ממה שמפורסם.

Klayhamn

New member
מעניין

אבל אני לא חושב שיש מה "לזרוק את הטלוויזיה". למה לראות סרט על מסך 24 אינץ' (או פחות) כשאתה יכול לראות אותו על מסך של 40 אינץ' (או יותר)? אני לדוגמא קניתי לאחרונה טלוויזיה, אבל אין לי כבלים או לווין, יש בה ממיר דיגיטלי פנימי וקניתי רק אנטנה ב-99 ש"ח שאיתה אני קולט את כל הערוצים החינמיים... ובזכות זה שהיא מחוברת ל-WIFI, אני יכול "לשדר" אליה סרטים וסדרות מהמחשב. איך בדיוק משפחה תשב ותראה משהו מול מסך מחשב קטן על כסא משרדי באיזו פינה בבית? או בכלל, איך תזמין לראות חברים לראות משהו? המכשיר עצמו לא מיותר, וגם לא יהיה מיותר, לדעתי. מה שלדעתי יקרה זה פשוט ששידורי ה-"טלוויזיה" יתאחדו לחלוטין עם תשתית האינטרנט - וכל התוכן יגיע מאותו מקור

easternstar

New member
רוב החברים שלי רווקים או זוגות צעירים

ללא ילדים.
ברגע שמגיע התינוק הראשון האמא מבקשת שיהיה ערוץ הילדים או משהו כדי לשים לתינוק. הם מחזירים את הטלוויזיה כשנולד הילד הראשון. בענף ההי טק עובדים מצאת החמה עד צאת הנשמה וכמעט אין זמן לטלוויזיה. מתפשרים על צפיה בתוכנית שרוצים במסך קטן יותר מהטלוויזיה. אלה שזורקים את הטלוויזיה הם שכבה מאוד מסוימת שעובדת קשה ונמצאת בתחילת הקרייירה.
כשמתבססים חוזרים לטלוויזיה.

Klayhamn

New member
השאלה היא

איזה אחוז מ-"בתי האב" מהווים חסרי הטלוויזיה או "ממעטי-הטלוויזיה" מתוך כלל האוכלוסיה? הנטייה הראשונית שלי היא להניח שהרוב הם משפחות (מבוססות יותר או פחות)... יש נתונים בנושא?

easternstar

New member
מבדיקה לא מייצגת שלי אתה צודק

שכבה מבוססת, משכילה וצעירה יחסית.
. אני מכיר די הרבה. קראתי פעם שזו אחת התופעות התל אביביות..

boie

New member
תודה על התגובה המחכימה.

אבל קיימת איזשהי ועדת מידרוג אם אני לא טועה. מה תפקידם בכל הסמטוחה הזאת,ואת מי הם מפרנסים? או מי מפרנס אותם?

easternstar

New member
זו שאלה של פרנסה של אלפי משפחות

כל פעם שמתחילים דיונים מבינים שענף הפרסום יעבור טלטלה.. משאירים את 400 המשפחות, למרות שברור שהמדגם לא מיצג. הם בעצם בודקים יחסית. בשקט בשקט מתחילים גם לפרסם באופן מאסיבי באינטרנט.

למעלה