איך אפשר להיתקבל ללימודים ??

רחלי116

New member
איך אפשר להיתקבל ללימודים ??

אהלן זה אולי ישמע לא הכי טוב אבל אני מקווה שמתוך מה שאני יכתוב כאן תהיה לי אפשרות שמישהוא יעזור לי.. אני דיסלקטית ועברתי דרך מאוד ארוכה בחיים שלי והצלחתי להיתגבר על המון מיכשולים. כבר 4 שנים אני עובדת עם ילדי PDD ועובדת ב ABA מאוד מצליחה ומיטפתחת . אבל החלום האמיתי שלי הוא ללמוד ריפוי בעיסוק. אני יודעת שאם ילך בדרך הרגילה לנסות להיתקבל בחיים לא אצליח ואין אפשרות שאני יעשה פסיכומטרי! אבל אני חיבת להגשים את החלום שלי בבקשה אם אתם יודעים למי אני יכולה ליפנות שאולי יעזור לי להיתקבל ללמוד אני ישמח מאוד לשמוע. סליחה אם זה נישמע מיתבחיין אבל זה מאוד כואב לי שלא נותנים מקום לחלשים! תודה וחג שמח רחל

נאוה ר

New member
רחלי שלום!

האם שווה להשקיע כל כך הרבה כדי להגיע להיות מרפאה בעיסוק? לא יודעת אבל עם חלומות לא מתווכחים..... את צריכה לפנות לעמותת לשם שעוזרת לסטודנטים עם לקויות למידה לרכוש השכלה גבוהה. יש משהו כמו 30 עד 40 מרכזים בארץ. נסי לברר באיזור מגורייך. בהצלחה ומי יתן ויתגשמו חלומותייך....

רחלי116

New member
נאוה..

א- תודה רבה על העזרה לא ידעתי שיש אותם. ב- נכון באמת היתה לי תקופה שחשבתי על לימודים ודי התחלתי להשלים עם זה שלא יוכל לילמוד ריפוי בעיסוק אבל אם הלב שלי לא שקט עם משהוא אחר זה לא שווה לי לעזוב את זה ולא לנסות בכול זאת להילחם. בסך הכול עד היום בחיים שלי נילחמתי מאוד קשה בדברים אז גם בזה אני חיבת לנסות. ואני חיבת לציין שזה בכלל לא קל, ואני בטוחה שגם אם לא ילמד בחיים שלי בכלל וימשיך לעבוד בABA אמשיך להיתפתח. תודה רבה וחג שמח

נאווה, הפעם הגזמת

לפנות למרכז התמיכה של האוניברסיטה שמטפל בסטודנטים דיסלקטיים ולקבל ייעוץ על ערוץ קבלה חלופי, או הקלות במבחנים, לא נראה לי "להשקיע כל כך הרבה", להיפך: נראה לי דווקא מאוד אלמנטרי. אז למה להוציא לה את הרוח מהמפרשים? (באוניברסיטה העברית יש מרכז כזה, והנה קישור אליו. סביר להניח שיש כאלה גם בחיפה ובתל אביב)

נאוה ר

New member
תמיד אני מגזימה....../images/Emo8.gif

אבל זה ויכוח ארוך ומתיש שאולי שווה שרשור חדש. באשר להבדל בין העיצה שלך לשלי - את נתת את האתר מטעם האוניברסיטה ואני נתתי את השם של הארגון שהוקם על ידי סטודנטים עם ליקויי למידה למען סטודנטים.

sarale20

New member
ההשקעה זה לא רק להתקשר למרכז...

זה גם לעבור 3 וחצי שנים של לימודים מתישים, כל אחד עושה את השיקול שלו. מה שכן ריפוי בעיסוק אמור להיות מקום שדווקא יתחשבו באנשים עם ליקוי למידה, אני כותבת אמור כי זה תלוי באיזה מרצה. זה לא קל לעבור תואר עם ליקוי למידה, צריך לקחת את זה בחשבון אבל אפשר לאסוף מסביבך גורמי תמיכה סטודנטים, מרצים , המרכז תמיכה של הדיקנאט, ובריפוי בעיסוק יש יותר סיכוי למצוא את זה...

femmie

New member
מאמר על אירגון לשם

שלום לכולם, * בדיוק בסוף שבוע הזה התפרסם מאמר המוסף הארץ על גיא פינקלשיין, דיסלקט, המסייע דרך הקמת אירגון לשם ללקויי למידה., מענין וממליצה לקרוא * התגובה של נאווה נראת לי עינינית לגמרה, לא חריפה מידי - כמה חסר בכתב את האינטונציה והבאות הפנים, וגם איתם עוד ניתן לפרש על-ידי אנשים שונים בדרכים שונות לרחלי, מאחלת לך הרבה הצלחה בבחירתך, ואחר-כך המון הצלחה בלימודים. מתוך המאמר בהארץ: " מנהלת מרכז לשם ותיק, באקדמיה לאומנות בצלאל מספרת "אנחנו מנסים להפוך גורם מפריע לגורם מפרה, הסטודנטים כאן יצירתיים" תשתמשי ביצירתיות מחשבתית שלך ובעזרת אנשים ממרכז לשם להתאים לעצמיך את הדרך... איזה קשר ישלך עם מקצוע ריפוי בעיסוק, שאת בחרת ללמוד את זה, מה בתוך המקצוע מושך אותך? בקיצור, את תגעי רחוק, השאלה באיזה מחירים ואנרגיות, סדר עדיפויות וכו'. בהצלחה, פמי, מרפאה בעיסוק וחייה בקירבה של 2 דיסלקטים מקסימים

למעלה