איך אפשר להכריח

shanhen

New member
אפשר רק לנסות

התסכול הגדול ביותר הוא של אנשים הקרובים לשתיין, כמו בני משפחה ואחרים, הרואים את השתיין מאבד את עצמו לדעת, לאט לאט, ואינם יכולים לעשות דבר. ונכון שאי אפשר להכריח, אי אפשר לאלץ. אפשר רק לשכנע, לאיים אם יש על מה ולא יותר. ובכל זאת, מסתבר כי פעמים רבות מה שמוביל שתיינים לגמילה זה מצב משבר, כשהם מגיעים ל"קרקעית". כיון שאף אחד לא רוצה לחכות שהם יפלו לשם, יש אפשרות "להעלות" את הקרקעית ולקדים את המשבר. לא ברור משני המשפטים מה הקשר של הכותב (ואולי כותבת?) לשתיין, אבל אפשר לגייס בני משפחה, ילדים (בוגרים), מנהלים במקום עבודה וכל מי שיש לו השפעה כדי ליצור משבר. לפעמים זה עוזר. בכל מקרה, אם יש אנשים המוטרדים משתיינותו של אחר, גם הם בחזקת נפגעי אלכוהול וזכאים לטיפול או לפחות לייעוץ. אל תהססו לפנות ולקבל עזרה. את רשימת המרכזים ניתן לקבל במשרד הראשי 03-6733228. בהצלחה, נחום

onix99

New member
מנסיון של אלכוהוליסט

אומנם אני לא פסיכולוג ולא איש מקצוע אבל אני אלכוהוליסט בגמילה, ומדבר מנסיון שלי. כמו שנאמר קודם, אוסיף ואומר שלא כדאי לרחם או לחשוש לנקוט בצעדים מרחיקי לכת. אינני יודע מה קרבתך לשתיין אבל תגייסי כל אדם קרוב אליו, תאיימי בכל מה שאפשר !!! אני באמת הגעתי לתחתית המדרגה עד שהבנתי וחבל. אם מישהו היה עושה זאת איתי בזמנו, אולי עוד היו לי חברים ואישה אוהבת... ועוד פרט קטן - לא לדבר איתו כשהוא שתוי כי השכל לא ממש עובד והוא עלול להסתכן בלאבד הכל. שיהיה המון בהצלחה...

למעלה