איך אפשר להפוך mp3 ל- wma

tversano

New member
איך אפשר להפוך mp3 ל- wma

הבנתי שבעזרת המרה כזו אפשר להכניס פי שתיים שירים בנגן מבלי לפגוע באיכות. ועוד שאלה, אני קונה את sandisk 1gb (איך אפשר שלא אחרי שקוראים ההודעות בפורום :)). הבנתי שהאוזניות שלו לא משהו. האם משהו יכול להמליץ לי על אוזניות שישתלבו ויוציאו מהסאנדיסק יותר אבל שלא יהוו תוספת כספית נכבדה מדי?

יאיר B

New member
מילה על ההמרה:

אין ולא יהיה דבר כזה שהמרה מפורמט אחד לא תפגע באיכות. ברגע שממירים - בעצם מורידים מהאיכות (לצורך ההקטנה). ההמלצה היא להמיר רק פעם אחת (מ-WAV ל-MP3 או ל-WMA) ולא לעשות יותר המרות כדי שלא לפגוע באיכות. אגב, הפורמט WMA הוא פחות איכותי משל MP3 (וכשאני אמצע את ההוכחה אני אעלה אותה). אם את בכל זאת רוצה להמיר בין פורמטים - יש בקישורי הפורום (תוכנות) שני תוכנות שיודעות להמיר בין פורמטים.

JustThomas

New member
הנה הוכחה נחמדה:

הסבר: LAME – זהו המקודד המוביל של ה- MP3 MPC – פורמט מעולה בשם musepack שנחשב אפילו יותר טוב מ Ogg Vorbis בחלק מהמקרים iTunes – הכוונה כאן היא לפורמט ה- AAC שאפל מוכרת בחנות המוזיקה המקוונת שלה במחיר של דולר לשיר. שימו לב שה- Ogg Vorbis מתעלה על קבצים שאנשים מוכנים לשלם עבורם ונתפסים כ"איכות של דיסק". ATRAC3 – הפורמט הקנייני של סוני המשמש את הנגנים הדיגיטלים שלה. שימו לב איך הוא מפגר בצורה מבישה מאחורי כל פורמט אחר. WMA – פורמט ה- windows media audio של מייקרוסופט. Vorbis aoTuV – גרסה משופרת של ה- Vorbis המקורי שפותחה ע"י מתכנת של קהילת הקוד הפתוח. השיפורים שהוא הכניס שולבו לאחרונה בגרסה הרשמית של המקודד. -הזכויות שמורות לבחור בשם St. Anger מפורום אחר שאני לא אנקוב בשמו-

gt-master

New member
תוספת>>

בקשר לפורמט של סוני ATRAC3 ,הפורמט הזה באמת נחות וישן. כיום סוני עובדים עם פורמט משופר ATRAC3PLUS שנמצא בכל הנגנים לפחות של השנה האחרונה ואולי גם מעבר לזה. מנסיון שלי,הוא מעולה וב 64KBPS הוא נשמע טוב כמו MP3 ב 128. ואני ניסיתי המון סוגי קידודים (WMA 80,64,96 MP3 80,96 OGG) זה הפורמט היחיד שניתן להנות ממוסיקה ב 64KBPS ועוד מקובץ שהומר מ MP3. אבל משום מה ל שמעתי עליו ביקורות בכלל (לא טובות ולא רעות)

JustThomas

New member
ועוד משהו שימושי:

השוואה בין רמות האיכות של Ogg Vorbis (הנמדדות בQ, אני לא יודע בבירור מה זה) לKBPS של MP3.

gt-master

New member
המרה עם WMP>>

ההסבר מתיחס למדיה פלייר 8 שמגיע עם ה XP וזה נכון לגבי גרסאות חדשות יותר(10). הולכים לקטגורגיה "העתק ל CD או להתקן נייד" בתפריט כלים>אפשרויות>העתקת מוסיקה בוחרים באיכות הרצויה(יותר איכותי=קובץ גדול יותר)ממולץ על 80KBPS ומעלה. וזהו,הוא ממיר. יש רק לקחת בחשבון שההתקן(נגן הMP3)מחובר כי ההמרה מתבצעת רק בעת העברת השירים לנגן. לשאלות נוספות אני כאן. אגב,בWMP10 ניתן להמיר דיסקים גם לMP3 וגם ל WMA.

tversano

New member
הבעיה היא....

שהוא מבקש להכניס cd כלומר הוא יודע להמיר רק קבצים שנמצאים על cd ולא ניתן (לפחות אני לא הצלחתי) להמיר קבצים שנמצאים כל הארד דיסק. יש לך פיתרון בזה במדיה פלייר?

stardust19

New member
בקשר לאזניות- כה אתה מוכן להשקיע

בהם? בקשר להמרה- אני ממליץ להפוך או ל OGG או ל MP3 ב 192 KBPS- WMA ני לא ממליץ כי בפורמט הזה נבלעים צלילים ברקע- בדוק .

tversano

New member
עד 100 ש"ח ואולי קצת יותר

אם יש אוזניות שממש נותנות ערך מוסף (איכות שמע, עוצמה, נוחות באוזניים). אני לא מחפש משהו פנסי אבל מאוד חשובים לי הדברים שרשמתי בסוגריים. אני ממש מזועזע מהאוזניות שמקבלים עם המכשיר! הייתי בטוח שכולם מגזימים ולא יתכן ש- sandisk יספקו אוזניות עד כדי כך גרועות - אבל הן באמת גרועות - הכל נשמע המום ואוזניים מתפוצצות מכאבים אחרי 2 שירים!!!

למעלה