תחילת מעשה במחשבה תחילה
שלום
מלח ניתן להוסיף תמיד...לשם כך יש מלחיה על השולחן. להוציא, זה כבר יותר מסובך. אני נוטה לא להגזים במלח. בעצם, אני די מקמץ בו. אם בטעימה לאחר שהתבשיל מוכן (כמעט) אני מוסיף.
מלוח של אחד אינו המלוח של אחר. לצערי, אני מכיר אדם שאוהב את האוכל שלו מאוד מלוח. כאשר ישבנו במסעדה (BBB) והוא המליח את הצ'יפס, מלבדו איש לא יכל יותר לאכול ממנו. כך שאם הוא יבשל (הוא לא) הייתר יהיו בבעיה.
מצד שני, המלחיה על השולחן משרתת אותו בעוד שלרוב המסובים זה בהחלט טוב ומלוח דיו. לכן, ממליץ להשתמש במלח במידה ובחכמה.
אני נוטה להשתמש בו בתחילת הבישול, במיוחד בטיגון ירקות שורש (בצל, גזר פטריות וכו') ע"מ להגיר מהירק את הנוזלים וכך להשתמש בפחות שמן. זאת, עם מכסה ואש נמוכה. המלח עושה עבודה מצויינת. ברם, כאשר אני מוסיף את ייתר חומרי הגלם, חלקו בתבשיל בטל בשישים.