איך אפשר להצליח

lollapalooza

New member
איך אפשר להצליח

שלא לכעוס על מישהו, למרות שהוא פוגע בך בצורה מתמשכת

lollapalooza

New member
כי אני יודעת

שזה לא נעשה מרוע. וכי זה לא ייתן לי שום דבר טוב.

מה זה משנה

אם זה נעשה מרוע או מטמטום או מסתם חוסר התחשבות? את לא כועסת על הסיבה שהובילה אדם להתנהג כמו שהוא מתנהג, את גם לא כועסת על האיש אלא על ההתנהגות הפוגענית. אם אנשים סביבך לא ידעו אילו התנהגויות לא מקובלות עליך, ואילו התנהגויות את 'לא מרשה' - תמיד יחצו את הגבולות הללו ואת תמצאי את עצמך כועסת, נפגעת וכו'. כעסי כמו שצריך על ההתנהגות לא על האיש. הרי גם אם אדם אחר שיקר לך היה מתנהג ככה היית כועסת, לא? נסי להפריד בין ההתנהגות שלא מקובלת עליך, לאיש שהתנהג אותה וחייך יראו אחרת.

hodayoyo

New member
לומדים לחיות עם זה../images/Emo60.gif

באיזה צורה הוא פוגע בך? יש לי חברה שהיא נורא ישירה, היא תגיד לך כל מה שהיא חושבת עליך לא משנה עד כמה זה יפגע בך, ובהתחלה באמת נפגעתי ממנה כל הזמן, אבל עם הזמן מבינים שזה האופי ולומדים לחיות עם זה, ועכשיו אני פשוט לא לוקחת קשה כל דבר שהיא אומרת לי.

להתרחק מאותו אדם...

כן, גם אם הוא מהמשפחה. אחותי היא בנאדם מאוד ביקורתי, למרות שהיא גרה בניו יורק היא טורחת לנהל לכולם את החיים, זה בא מתוך כוונה טובה אבל שנים שהכוונה הטובה שלה הרסנית לקשר שלה עם שאר בני המשפחה. הנה היא התנגדה ללימודים שלי, טענה שלהיות מורה/גננת כפי שרוצה זה לנגב את הטוסיק של הילדים וכל מיני שטויות כאלה, שזה ברור כשמש שזה יותר מזה. אנשים שפוגעים בנו גורמים לנו להתעצבן עליהם והנה פשוט בחרתי להתרחק ממנה, לא מדברת איתה בטלפון, לא במסנג'ר עד שהיא תבין כמה זה פוגע בי ההתנהגות שלה.

למעלה