איך אפשר להשלים עם הבדידות?

2014abc

New member
מאז שסיימתי את התיכון (הייתי בכיתה מיוחדת לרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה) אני בקושי יוצאת מהבית , לא הולכת להכיר אנשים ואני לא מסוגלת מהסיבה שאני מתביישת בעצמי על זה שאני ברצף האוטיסטי ובעוד כל מיני דברים ששונים בי , ואני מקנאה באנשים אחרים על זה שהם רגילים.
לא מסוגלת ללכת לאף מסגרת, גם לא של הרצף האוטיסטי כי בדרך כלל אנשי צוות שעובדים במסגרות האלה תמיד חושבים שהם יכולים לדעת באופן אוטומטי מה התכונות אישיות שלי ומה טוב בשבילי ומה אני יכולה ומה לא רק על סמך העובדה שאובחנתי ברצף .
אני מרגישה בזמן האחרון שנורא קשה לי עם זה שאין לי חום ואהבה בחיים אין לי כמעט עם מי לדבר, מחבקת את השמיכה ולא יודעת איך אפשר להשלים עם זה שאלה החיבוקים הכמעט היחידים שיהיו לי למשך כל החיים שלי ,כבר לא יודעת אם אי פעם אוכל להשלים עם זה

נערך לאחרונה ב:

in bal1

Well-known member
מאז שסיימתי את התיכון (הייתי בכיתה מיוחדת לרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה) אני בקושי יוצאת מהבית , לא הולכת להכיר אנשים ואני לא מסוגלת מהסיבה שאני מתביישת בעצמי על זה שאני ברצף האוטיסטי ובעוד כל מיני דברים ששונים בי , ואני מקנאה באנשים אחרים על זה שהם רגילים.
לא מסוגלת ללכת לאף מסגרת, גם לא של הרצף האוטיסטי כי בדרך כלל אנשי צוות שעובדים במסגרות האלה תמיד חושבים שהם יכולים לדעת באופן אוטומטי מה התכונות אישיות שלי ומה טוב בשבילי ומה אני יכולה ומה לא רק על סמך העובדה שאובחנתי ברצף .
אני מרגישה בזמן האחרון שנורא קשה לי עם זה שאין לי חום ואהבה בחיים אין לי כמעט עם מי לדבר, מחבקת את השמיכה ולא יודעת איך אפשר להשלים עם זה שאלה החיבוקים הכמעט היחידים שיהיו לי למשך כל החיים שלי ,כבר לא יודעת אם אי פעם אוכל להשלים עם זה
הי. קודם כל אין לך מה להתבייש בעצמך! לא עשית שום דבר רע.לא הבנתי אמרת שאת על הרצף בתפקוד גבוהה.אז את חייה אצל ההורים כרגע או שמחפשים לך מסגרת?
אם את חיה אצל ההורים נסי לצאת לבלות ולהנות מהחיים אולי עם ליווי של מישהו שטיפה יתווך לך את הדברים.
אני מבינה שאת יחסית צעירה.בטוחה שיש הרבה דברים שתוכלי להנות מהם.

schlomitsmile

Member
מנהל
נורא כואב מה שאת כותבת...
אי-אפשר - וגם לא צריך- להשלים עם הבדידות הזאת.
אפשר, וצריך, למצוא דרכים כדי לייצר את סוג, מידת ועוצמת הקשר האנושי המתאים לך.
מבינה שאת לא מאמינה שאפשר, לא רק בראש מבינה אותך, גם בלב, גם מנסיון חיי.
ובכ"ז יכולה לומר לך רק את האמת כפי שאני יודעת אותה - זה אפשרי.
אולי אפילו לא חייבים להאמין שזה אפשרי כדי להתחיל,
אם את מוכנה להקשיב למי שאומר שזה אפשרי,
ושההגדרה "בן אדם נחות ופגום"
שלא יודעת מי הגדיר אותך בה ולמה בחרת להפנים אותה,
היא בעצמה פגומה, שקרית.
רק להקשיב, מוכנה?

בסוף החודש יש מפגש זום (מניחה שאפשר להשתתף גם במצלמה סגורה)
שאולי שווה לך לשמוע:
"ד״ר מורדי בן חמו בוגר סורבון (פריז) במדעי הרוח, ההתנהגות והחברה,
מחבר רב המכר ״אוטיזם, קוסקוס ורוק & רול״, חוקר במרכז הלאומי לחקר האוטיזם ובעצמו .... אוטיסט.
על המפגש: לד"ר מרדכי בן חמו יש סיפור לא רגיל, ואחרי שנים רבות בהן שמר על שתיקה, היום הוא בא לספר ולשתף.
סיפור ילדותו של מרדכי משונה ביותר - נדודים בין אלג'יריה, צרפת וישראל, תהפוכות ומשברים שבסופם מצא עצמו על במות ובאקדמיה.
ההרצאה מיטיבה לבטא את השילובים הנדירים שהתכנסו אל דמותו של בן חמו,
וחושפת את הקהל אל מושג הזהות, במסגרת מסע היסטורי, סוציולוגי, אתנולוגי
סמנו ביומן: יום ה' 30.12.2021 בשעה 20:00
ללא תשלום: בהרשמה מראש.
להרשמה

יש גם פורומים סגורים של אנשי-ספקטרום, אולי יכול לתרום לך להקשיב לנסיון החיים של א"סים אחרים.

אם את מעדיפה משהו יותר באחד על אחד, אני יכולה לנסות לקשר בינך לבין מישהי מהנשים הא"סיות שכתבו כאן בעבר.
לפעמים זה עוזר להתכתב עם מישהי שמבינה בדיוק מה עובר עלייך כי היתה שם בעצמה
אבל היא היא גם מכירה מנסיונה את הדרך החוצה מצינוק הבדידות והיאוש.

|נחמה||נחמה|

דקל נור*

Well-known member
היה נחמד אם המשרד לשוויון חברתי (יש כזה עדיין?) היה מקדם אתרי הכרויות, מסגרות להיכרויות, מועדונים, ספיד דייטים לאנשים עם קשיים חברתיים.

אגב, לא ציינת בת כמה ומאיזה איזור. אולי מי מהקוראים ישמח להכיר אותך.

2014abc

New member
אני בת 25 , ככה שעברו כבר לא ממש מעט שנים מאז שסיימתי תיכון ושאני חיה עם ההרגשה הזאת.
לא מחפשת ולא מחפשים לי מסגרות , כבר ממזמן החלטתי שאני לא רוצה ולא יכולה ללכת לאף מסגרת, גם הייתי בטיפול פסיכולוגי שבו ככל שדיברתי על זה הבנתי שאני לעולם לא אוכל להתגבר על הבושה ועל הקינאה , ולא אוכל לצאת להכיר אף אחד .
בחרתי להפסיק את הטיפול כשהרגשתי שהפסיכולוגית התחילה לנסות להעלות לי את הבטחון העצמי ולגרום לי לחשוב שאני יכולה לעשות כל מה שאני רוצה בחיים, כי אני ממש לא מעוניינת בעזרה מהסוג הזה .
פעם חשבתי שאני אוכל להנות מהחיים היו לי הרבה רצונות אבל ויתרתי על זה כבר ממזמן כי אני לא חושבת שאפשר להנות מהחיים כשאני מוגדרת כבן אדם נחות ופגום
ובכלל אני כבר מרגישה שויתרתי על הכל

שמעתי שיש מסגרות להכרות לאנשים ברצף האוטיסטי ואני ממש לא מעוניינת בזה , אני ממש לא מרגישה שאני רוצה או יכולה להכיר אנשים גם אם הם מאובחנים ברצף.

נערך לאחרונה ב:

in bal1

Well-known member
אני בת 25 , ככה שעברו כבר לא ממש מעט שנים מאז שסיימתי תיכון ושאני חיה עם ההרגשה הזאת.
לא מחפשת ולא מחפשים לי מסגרות , כבר ממזמן החלטתי שאני לא רוצה ולא יכולה ללכת לאף מסגרת, גם הייתי בטיפול פסיכולוגי שבו ככל שדיברתי על זה הבנתי שאני לעולם לא אוכל להתגבר על הבושה ועל הקינאה , ולא אוכל לצאת להכיר אף אחד .
בחרתי להפסיק את הטיפול כשהרגשתי שהפסיכולוגית התחילה לנסות להעלות לי את הבטחון העצמי ולגרום לי לחשוב שאני יכולה לעשות כל מה שאני רוצה בחיים, כי אני ממש לא מעוניינת בעזרה מהסוג הזה .
פעם חשבתי שאני אוכל להנות מהחיים היו לי הרבה רצונות אבל ויתרתי על זה כבר ממזמן כי אני לא חושבת שאפשר להנות מהחיים כשאני מוגדרת כבן אדם נחות ופגום
ובכלל אני כבר מרגישה שויתרתי על הכל

שמעתי שיש מסגרות להכרות לאנשים ברצף האוטיסטי ואני ממש לא מעוניינת בזה , אני ממש לא מרגישה שאני רוצה או יכולה להכיר אנשים גם אם הם מאובחנים ברצף.
אני כלל לא כיוונתי לזוגיות.אני כיוונתי לדברים שאת עשויה להנות מהם.כמו למשל לשבת בבית קפה לצפות בסרט בקלנוע לבצע פעילות גופנית.

למעלה