איך אפשר להתחיל מחדש?

איך אפשר להתחיל מחדש?

אני הולכת לשפוך קצת את הלב אז אל תשימו לב לפרץ הרגשות והטעויות (אם יהיו) אז ככה: כשהתגרשתי, ערכנו ביננו הסכם גירושים כשלא מעורב בו שום עו"ד והחתימות היו שלנו ושל עדים (אחד מהצד שלי, אחד שלו) בקיצור, האדון לא ממש טורח לעמוד בהסכם, אם זה ימי הביקורים, שבתות הוא לא לקח אותם אף פעם ולמעט איזה יום או יומיים בחופש הגדול, הם אף פעם לא ישנו. גם את המזונות הוא נותן לי בתשלומים, פורס אותם על כל החודש כשבהסכם כתוב עד ה20 לכל חודש עליו לשלם. בקיצור, האדון חזר לרווקותו, יוצא עם מישהי ובשובע הבא מתחתנים (באולם, עם חינה וכל הנילווה, כאילו זו לו הפעם הראשונה שמתחתן) אז יפה, הוא שיקם את החיים ואני לא יכולה אפילו לצאת בערב לבלות, בטח שלא בשבתות, כי הוא החליט שאני לא צריכה להתקדם הלאה (מילים שלו מלפני כמה חודשים) מה גם שהוא נהיה קדוש יותר מהאפיפיור ואי אפשר בכלל לדבר איתו, כאילו אני זו שאשמה במצב. בקיצור, הוא לוקח אותם מתי שבא לו, מחזיר מתי שבא לו באותו ערב ולפעמים כשהם מתקשרים אליו הוא אורמ שלא יכול לבוא ובאותו יום הם מהאכזבה שלהם ממנו, עושים לי את המוות. מעבר לזה שמאז שהוא סיפר להם שהוא מתחתן, הבת האמצעית שלי חזרה להרטיב במכנסיים, אחרי שנתיים שלא הרטיבה אפילו פעם אחת. או שכשהם חוזרים משם, הם מאוד אלימים אחד כלפי השני וכל דבר גורם להם לבכי. ישבתי הבוקר וכתבתי לו מכתב (שעוד לא נשלח) ואמרתי לו שייבחר בין שתי אופציות, או שיעמוד בהסכמים וייקח אותם בימים ובשעות שקבענו בהסכם או שלא יקח אותם בכלל ויהרוס להם את השיגרה (אי אפשר לשלוח אותם לחוגים או לחברות אף פעם, כי אני אף פעם לא יודעת מתי הוא יבוא) הוספתי שם גם שניגמר, אין יותר נחמדות מצידי, יותר מידיי ויתרתי עד היום והגיע הזמן להילחם על גורלם של הילדים שלי, שאותו לא ממש מעניינים ושאם יהיה צורך אני אפנה לבית משפט ואפתח את התיק ואת ההסכמים הצרה היא שמרוב שרציתי להיפטר ממנו, רק שילך כבר, ויתרתי על הרבה דברים, כולל על הבית, ואפילו הסכמתי להתדיין ברבנות ולא דרך בית משפט לענייני משפחה והיום אני משלמת את המחיר, הכבד יש לציין. אני רוצה לשקם לי ולילדים את החיים, אבל על פניו, לא נראה שזה אפשרי כל עוד הוא לא משתף פעולה. טוב, זהו, הייתי חייבת להוציא קיטור (התקשרה אליי חברה מקודם שבכלל לא מעורבת בעניינים ולרוע מזלה זה היה בדיוק בדקה שהגעתי לנקודת הרתיחה ושפכתי אצלה את כל מה שהיה על ליבי) סליחה על האורך ותודה למי שהגיע עד כן

צלליתה

New member
הזמן יעשה את שלו

שהתגרשתי אבא שלי אמר שהוא מבין איך גבר מואס באשתו ומתגרש, אבל לא יכול להבין איך גבר מתגרש מילדיו. לצערנו, הם כנראה עושים את זה בקלות רבה. יעזור לך לדעת שהספור שלך הוא ספור של רבות פה? הספור שלי לפחות התרכך. הילדות גדלו, הקשר שלי עם האבא שלהן כבר אינו הכרחי. חבל לי שהקשר של הבנות עם אבא כל כך בעיתי, אבל זו הבחירה שלו. חיבוק גדול.

noa128

New member
פנינתי ../images/Emo47.gif

קשה היה לי מאד לקרוא את דברייך, אבל יותר מהכל קשה ההבנה שאיכשהו תומרנו הדברים למקום שאת רואה את הדרך היחידה לעצמאות והתחלה חדשה - ב"אפשרות" שייתן לך הוא. אם הספקתי לקבל מכל מה שכתבת עד היום את התמונה הנכונה, הרי שעושה רושם שיש בך הן את רוח הלחימה והן את חוכמת החיים והכוח לעמוד במשימה. זה לא יהיה קל, אבל את וילדייך בהחלט ראויים להתחלה החדשה הזו ולפני הכל נדרשת ההשתחררות מהתלות בו ומ"רשותו" לצאת לדרך חדשה. פעם אמרה לי כאן עלמה, שבעיניה הצעד הראשון הוא בעצמאות כלכלית ועם העניין הזה אני מסכימה לפני הכל. אין זאת אומרת שאת מוותרת על המזונות שאותם הוא חייב לשלם - הילדים הם ילדיו - אבל לא נכון בעיניי שתאפשרי את לתלות הכלכלית בו לכבול אותך מלממש באמת ובתמים את החופש שאליו שאפת בגירושייך ממנו. אני מבינה את ההיסוס שלך לנקוט נגדו בכל ההליכים למימוש ההסכם - את פוחדת להישאר חסרת 'הכנסה' עד שתצליחי להשיג את התוצאה הרצויה - ולכן כדאי לפני הכל לעשות את המאמץ ולהשיג לעצמך איזשהו "עוגן" כלכלי משלך = עבודה והכנסה שאינה תלויה בו - כך שגם אם נקיטת צעדים יותר חמורים נגדו למימוש ההסכם תביא להרעה זמנית באופן התשלומים - עדיין תוכלי להסתדר. מעבר לזה כואבת את מצוקתך בגלל הילדים - זה באמת לא קל. עם כל האהבה והחום שהם מקבלים מימך - גם עזרה מקצועית (טיפול) לא יזיקו - לא קל לילדים (יספרו לך האמהות הגרושות כאן בפורום) ומגיע להם לקבל כל עזרה שתחשבי שיכולה להועיל ולרכך את הסתגלותם למצב. מחבקת אותך יקירתי, ומה פתאום סליחה? טוב שבאת לשתף אותנו במצוקה, זה המקום.
נועה.

מוכר עד כאב

מוכר לי. מוכר לי כל כך. העצה היחידה שיש לי בשבילך זה להפסיק לחכות ולהפסיק לסמוך ולהפנים באופן הכי כואב שזה רק את. נורא רוצה להגיד לך שזה פיתרון מצויין שהוא לא יראה אותם בכלל אבל לא מצליחה באמת להאמין באיום הזה. דארלינג, הוא ימשיך להתנהג כמו שהוא מתנהג, השאלה היא איפה זה יפול אצלך. יום בהיר אחד, לפני כמה שבועות ובמצב מאוד דומה לשלך החלטתי שאני חותכת. הדברים פה באמת הגיעו מאוד נמוך ואני הבנתי לפתע ששום דבר לא ישתנה. כל הזמן אני מחכה שהוא יבין וישנה וישתנה ובאותו רגע הבנתי שהוא לא. זה ימשיך ככה לנצח, גם סבא וסבתא אנחנו עוד נהיה ביחד וגם אז הוא יתנהג כך. זה כמובן לא יהיה כל כך מכאיב ובכל זאת. באותו רגע שיניתי את כל הגישה. קודם כל, במקום לכתוב מכתב, פשוט צרחתי עליו את נשמתי. זה היכה אותו בהלם גדול וגם אותי (כי אני לא כזאת בכלל) ועזר באופן מאוד נקודתי כך שאני לא יכולה להמליץ גם על זה אבל משהו זה בכל זאת שינה. אותי. אני לא מגשרת יותר בינו לבין הבן שלו, לא מצפה ממנו לכלום. כן לוקחת לחוגים, כן לוקחת לחברים, הוא רוצה לראות אותו סוף סוף? יש לו בעיה, הילד כבר עשה תכניות. חייבת לדווח שהילד הרבה יותר מאוזן מאז וגם אני וזה מה שחשוב. הוא את היחסים שלהם הורס במו ידיו ואני לא אחראית לזה יותר. כמובן שנחמץ ליבי על בני כמו שאני בטוחה ששלך נחמץ על ילדייך אבל זה לא התפקיד שלנו לקפוץ בכל פעם שלהם נח. לא התפקיד שלנו לא של ילדינו - ואת יודעת מה? עובדה שהילד תמיד מעדיף ללכת לחבר מאשר איתו. וכן, זה לא פשוט, זה מצב של הפסד מול הפסד. אין מנצחים. אבל את אחראית עכשיו על הוול-ביאינג שלך ושל ילדייך - הוא לא יעזור לך עם זה ואל תצפי גם. חיבוק גדול בילי

תודה רבה על התגובות

לפעמים גם אני רוצה לצרוח את נשמתי עליו, להקיא את כל הרע שיש לי כלפיו אבל לא, לא חושבת שזה יעזור. מצידי שילך לעזאזל, הוא מעניין אותי כקליפת השום והאמת גם לא איכפת לי אם יבוא או לא יבוא לילדים. כבת להורים גרושים, גם אני גדלתי בצורה כזו, שכל פעם הייתי מתאכזבת מאבא שלי והיום הוא כ"כ לא מעניין אותי, כמה ניסיתי להתקרב אליו ואפילו טלפון אני לא מרימה אליו עכשיו. סביר להניח שגם הילדים שלי יעברו את אותו תהליך ובסופו של דבר לא ישתינו על האבא שלהם. האמת, אבי החורג, הוא זה שגידל אותי והיום הוא זה שמשקיע בנכדים שלו שהם בעצם לא באמת שלו. אז מאמינה שגם הילדים יראו את זה בסופו של דבר. מה שכן, מהיום אני אתכנן להם תוכניות, אשלח אותם לחוגים ולחברות ועכשיו אם הוא כ"כ רוצה לראות אותם, הוא זה שיתחיל לרדוף אחריהם, מהיום הוא גם לא יקבל צלצול טלפון אחד מהפלא שלי, חבל לבזבז שיחה עליו. אוף כמה קיטור ועצבים ביום אחד

noa128

New member
אולי לחדד...

אם הבנתי נכון, הדגש של בילי, של צלליתה וגם שלי - היה על מה שאפשרי וראוי שתעשי את למען הילדים - בחלק שלך בגידולם, חינוכם ופרנסתם. אבל ל"מגרש" שלו = ליחסיו שלו עם הילדים, לשם אסור לך להכנס. זו מלכודת דבש פנינתי. את נפרדת ממנו, את לא רוצה בו יותר - לא הם. הוא אביהם ויהיה אביהם תמיד. אל תיגררי להסתתן נגדו, כי בסופו של דבר ייצא שכרך בהפסדך, ובהעיקר בהפסדם שלהם. אם בחלוף השנים תביא התנהלותו שלו לקלקול היחסים איתם - זו כבר אחריותו ועניינו - את מהצד שלך תעשי מה שאפשר לתת להם בית חם ואוהב, ואמהות "מלאה" (ובכלל זה המאבק בו, בלי לערב אותם - למען מה שמגיע להם ממנו מבחינת מזונות והסדרי ראייה) - אל תשימי אותם באמצע במלחמה הזו פנינה, עם כל הכעס עליו - תהיי את הגדולה והאחראית. יספרו לך כאן אמהות גרושות שנהגו כך, והקפידו לשמור את הסכסוך עם אבי הילדים מחוץ לטווח הילדים - כלומר לא עירבבו את הכעס שלהן על מחדליו - במסר שהילדים מקבלים שהוא אבא שלהם - ואין אחר - לטוב ולרע. תחשבי כמה קשה להם עם העובדה שהמשפחה לא מאוחדת, כמה 'טריה' להם עדיין הידיעה וההסתגלות למצב הזה - אסור שבסופו של דבר יופנו אלייך הרגשות השליליים האלה - כמי שאחראית ל'קרע' בינו לבינם - זה המחדל שלו והאחריות היא עליו. נועה.

גם אני אחדד ברשותך

את הילדים אני לא מערבת בסכסוך שלנו (לא מבינה למה בעצם יש פה סכסוך) רק אמרתי שמהיום לא אני אהיה זו שאדאג להתקשר אליו ולא לעדכן אותו וגם לא לשתף אותו בשום דבר (אפילו שאלתי אותו פעם אם הוא מרשה לי לספר את הילדה
) מהיום שהוא יטרח לפתח קשר בינהם, אני כבר לא אעשה את העבודה בשבילו

noa128

New member
../images/Emo45.gif הם התברכו

הילדים שלך. באמא חזקה וחמה ואוהבת. את זה אף אחד לא ייקח מימך פנינתי.
נועה.

פּרפרית

New member
פנינה ובילי...

או.קי. זה נורא קשה, מי כמוני יודעת אילו תהליכים צריכים לעבור כדי לעשות את הניתוק הזה. "הוא" היה אבא הכי טוב שאפשר לבקש לפני שנפרדנו הבכור שלי היה קורא לו בלילות ולא לי, היה בינהם קשר בלתי מוסבר, מדהים. ואז נפרדנו.....והוא ממש ניתק עצמו מהם. אז נכון בשנים הראשונות (ארבע) הוא לא היה בארץ וזה נתן לי זמן להתרגל לתפקד לגמרי לבד= אמא, אבא ומפרנסת יחידה. כשהגיע לארץ (הילדים הכירו אותו מהתמונות שהראיתי להם) היה מוכן להשקיע בהם אך ורק בזמן שהם אצלו, וזהו. בהתחלה עוד הייתי משתפת אותו- מחלות, לימודים משחקי כדורסל של הבן, כי חשבתי.... אולי... בכל זאת.... נאדה! אז הפסקתי עם הדיווחים והוא לא טרח לשאול. היום הם בגיל הטיפש-עשרה והוא מתחיל לשלם את המחיר... דבר אחד אני יכולה לאמר- ככל שתהיינה יציבות, החלטיות ואסרטיביות בקשר לילדים ככה הם יצמחו להיות בריאים בנפשם (על אף ולמרות האבא). בילי, אני שמחה בשבילך ובשביל הבן שלך שעשית את השינוי הזה.

למעלה