איך אפשר ``לחסן`` מכאב?

איך אפשר ``לחסן`` מכאב?

ילדתי הבכורה בת שבע וחצי. כמובן שהיא ילדה מקסימה,נהדרת,נבונה וכל מה שאמא יכולה לחשוב על הבת שלה. אבל היא כל כך רגישה. אתם יודעים כמה ילדים יכולים להיות לפעמיים אכזריים ומעליבים. איך זה קורע לי את הלב שהיא באה לי בוכה הביתה שאחד הילדים העליב אותה,אמר לה מילה לא יפה. ואני,מה אני יכולה לעשות חוץ מלנגב לה דמעות לתת לה חיבוק,הרי לומדים בבית ספר לאהוב,לקבל את השונה והיא אפילו לא שונה אז למה מעליבים,למה לא מלמדים ילדים לחשוב לפני שהם מדברים? הרי אני כל הזמן חוזרת ואומרת כמה שזה חשוב לא להעליב אחרים,לא להסתכל על חולשות של אחרים הרי לכולם יש נקודות חלשות,אנחנו לא מושלמים. אז אני אומרת לא להתייחס,לנסות להיות חזקה אבל היא רק ילדה. אז איך בכל זאת אפשר לחסן מהכאב הזה?

לעניות דעתי

אצבעונית אנחנו הרגישים... אין מה לעשות איתנו. אנחנו ``מקרה אבוד``... :) הרגישות הזאת היא לפעמים נפלאה, ולפעמים היא לא טובה, בעיקר לנו כי....... מכאיבים לנו. בדיוק כמו שהכאיבו לבתך. אבל.. זה מולד, ככה אני חושבת ואני, למשל, לפעמים כל כך רוצה לא להיות ``כזאת`` ולא לבכות מכל דבר, ולא להיפגע מכל דבר, לא רוצה שיצבוט לי הלב מכל דבר אבל גיליתי שככה זה אז פשוט כדאי לראות את הצד היפה שבתכונה הזו... ויש הרבה צדדים יפים. :) הסטודנטית

דספרדו

New member
אם להיות פייר?

לא חושב שניתן להתגבר על זה אבל תראי כשאני מוציא את הילד מהגן ושומע שקצת ``השתולל``... אני נוזף בו ליד הגננת על בטוח {לפני שהיא תנזוף בי!!} מפחידות הגננות קצת {ביננו אה?} אבל במכונית אני מתחקר אותו ואם הוא ``החזיר`` מרגיש טוב לאללה.. מבחינתי ברוויח ביושר את ה ``קינדר`` ואל תגלו לאשתי B-)

אילה.

New member
ואולי לא צריך לחסן...

ואני דווקא כל כך רוצה לחסן אותו מפני הכאב, הפגיעה, הרע... כל כך שומרת עליו... מגוננת... אבל בתוכי אני יודעת שהבעיה כאן היא שלי... אני שנקרעת מבפנים למראה כל דמעה שלו, שמתקשה להכיל את העצב שלו, שלא יודעת לתת תשובות על השאלות שלו, שמראות לי שהוא לומד שהעולם לא תמיד יפה, לא תמיד קל, לא תמיד פשוט... ואני יודעת היום, אחרי 8 שנות אמהות, שכן, כל מה שאפשר לעשות זה לחבק, ובחיבוק לתת אהבה, בחיבוק להגדיר גבולות, בחיבוק להגיד ``אני תמיד איתך כאן. תמיד``... ועם זה לשלוח אותו לעולם ולתת לו להתמודד את ההתמודדויות שלו, ללמוד את השיעורים שלו... כי נגד זה אין מה לעשות. הם באו בשביל ללמוד אותם ולעשות את דרכם. כי עד כמה שהם שלנו, בשורה התחתונה, באמת באמת, הם רק של עצמם... עצובה ושמחה, אילה

לורה..

New member
לחסן מהכאב הזה...

אצבעונית היי הדרך לחסן מהכאב היא לעבור בנתיב-הילד,כלומר,לחזק את בטחונו העצמי,לספר לילדתך כמה היא יפה,כמה היא מקסימה,כמה היא נהדרת ועוד...ולומר לה שיש גם ילדים שנהנים להציק ולהקניט,אבל אין היא אשמה שהם כאלה , ואין היא צריכה לבכות בגלל התנהגותם זו...כי הרי היא יודעת כמה היא מיוחדת... פשוט לחזק את בטחונה העצמי : ע``י עידוד ומחמאות על-מנת שתוכל להתמודד מול ילדים שכאלו,וכאלו קיימים בכל מקום... יש ספרים לחיזוק האינטליגנציה הריגשית שלי הם סייעו רבות כאשר שאלתי שאלות אלו... וגם שם העיצות הם: לחזק ת,ילד בתחומים בהם הוא טוב, לעודד אותו,לתת לו לרכוש מיומנויות,לעודד,לשבח... על ידי עידוד וחיזוק הביטחון העצמי היא תוכל להיות חזקה מול אותם ילדים פוגעים... מקווה שסייעתי לך ולו בקצת... לורה

למעלה