איך אפשר לחשב את שעות העבודה באבטחת טיולים?

BigBadMAMA

New member
איך אפשר לחשב את שעות העבודה באבטחת טיולים?

אם יוצאים לטיול של יומיים ואף שלושה, איך ניתן לחשב את השעות? האם אחרי שמונה שעות זה שעות נוספות? שלא לדבר על זה שגם בלילה לפעמים את ב"כוננות" לטיפול בילדים.

TheSverd

New member
למיטב ידיעתי

זה אמור להיות סגור בינך לבין מעבידך. משהו בסגנון "יהתשלום עבוד יום העבודה שלך הוא גלובלי ויעמוד על XXX ש"ח. במידה ושתמרי בלילה, תקבלי XXX ש"ח על כל שעת שמירה". לפחות זה מה שמקובל ברוב החברות לפי מה ששמעתי

BigBadMAMA

New member
יש אמור להיות

ויש חוק, אני רוצה לדעת את החוק. משנסגר ברוב חברות האבטחה הוא לא חוקי. אני רוצה לדעת מה היא ההתייחסות של החוק לגבי עבודות של כמה ימים.

מבחינה חוקית המצב בעייתי.

בין השאר מפני שצורת ההעסקה הזו לא חוקית, אלא אם כן אתה מקבל הפסקה של 8 שעות בין יום עבודה למשנהו- כלומר מגיע לאכסניה 8 שעות לפני היציאה למחרת ולא שומר בלילה. אם אין הפסקה כזו ניתן לטעון לדעתי שכל זמן העבודה ביום למחרת הוא שעות נוספות. בעקרון, צורת החישוב המינימליסטית ביותר צריכה להיות מהרגע בו נדרשת להתייצב או לעלות על האוטובוס ועד שירדת מהאוטובוס ושירותיך לא נדרשים עוד. ישנן פסיקות שונות ומשונות של בתי משפט לגבי כמה צריך לשלם עבור שעות בהן העובד נדרש לשהות במקום העבודה ב"כוננות"- החל ב-30% שכר רגיל וכלה בשעות נוספות עבור כל הזמן.

TheSverd

New member
יש לך אולי לינקים ספציפיים

לפסיקות האלה, אם זה פורסם בכלל באינטרנט? כי אם יש, הבחורה(אין לי מושג איך קוראים לך...) תוכל בסיום העבודה שלה בחברה לדרוש את כספה בבית הדין לעבודה על סמך הפסיקות הנ"ל

פורסם באינטרנט, באתר בתי המשפט.

מחר אחפש אותם בתיקיות שלי. אתה בתי המשפט בנוי בצורה מסורבלת להחריד כדי להקשות על החיפוש בו בכוונה תחילה- יש חברות המרויחות כסף מזה.

BigBadMAMA

New member
משהו שמצאתי בנושא

מהאתר "קו לעובד". הפסיקה אומרת שאם אתה בכוננות גם אם לא עבדת, ומכריחים אותך להשאר במקום כלשהוא דינם כדין שעות נוספות.

BigBadMAMA

New member
עוד שאלה בנושא

האם זה חוקי הורדת "דמי ביטוח" מהמשכורת היומית? לעונים, בבקשה לענות תשובות בטוחות ומוסמכות.

TheSverd

New member
לא יודע

אבל להבנתי במקרה אם דמי הביטוח מורידים מהשכר שלך כך שהוא הופך להיות מתחת למינימום זה לא חוקי

אתה עובד במרכז לרפואת חרום או א.ו.ר.ב?

שתי החברות הנ"ל מנכות "אחריות מקצועית" מהמשכורת. הדבר מנוגד לחוק הגנת השכר.

BigBadMAMA

New member
יותר קרוב לציפור ...

יש לך דברים מוסמכים? קישורים מפסיקות וכדומה<?

פסיקות בנושא אין לי.

מה זאת אומרת "קרוב לציפור"? אתה מנתניה אבל עובד בחברה אחרת? בכל מקרה, ראה סעיף 25 לחוק הגנת השכר כאן. אם אין חוק המתיר למעסיקך לנכות לך דמי ביטוח מקצועי (הוא מבטח את עצמו, דרך אגב, בכסף זה. לא אותך מפני שהחוק גם קובע שהמעביד ישא בנזקים שנגרמו על ידי העובד אם זה גרם להם ברשלנות), אז הניכוי לא חוקי. בכל אופן, ראיתי פעם את החוזה של א.ו.ר.ב- קשה למצוא בו משהו כן חוקי.

למעלה