איך אפשר לצאת מהלחץ הזה?

דנוש60

New member
איך אפשר לצאת מהלחץ הזה?

היי..
אז אני ניגשת למועד דצמבר ואני בלחץ היסטרי!!
קצת היסטוריה.. ניגשתי בעבר לפסיכומטרי ולמדתי בהיי קיו.. לא יודעת אם באמת אפשר לקרוא לזה למדתי כי לא באמת הבנתי בזמנו (לפני שנה וחצי כשהשתחררתי) את החשיבות של הפסיכומטרי, לא ידעתי בכלל מה אני רוצה ללמוד, ובקיצור ניגשתי אחרי שלמדתי 50 אחוז (לא עשיתי סימולציות מעבר למה שעושים בהיי קיו שרובם בכלל לא משקפים ולא עוזרים הרי הם נעשים כבר תוך שבועיים מתחילת הקורס).
קיבלתי 600 בדיוק בפסיכומטרי, לא התבאסתי כל כך כי לא ציפיתי לציון מטורף, אבל בכל זאת, מבאס מאוד.
בספטמבר האחרון החלטתי שאני חייבת לגשת שוב כדי להתחיל ללמוד באוקטובר 2015. עשיתי הפסקה בעבודה, קניתי את הערכה של ניב רווח והפעם באמת, אני חורשת ולומדת. אני לא יודעת מי מכם מכיר את הערכה של ניב, אבל התוכנית היומיית היא יחסית מצומצמת ותוך 3 שעות ביום אני כבר מסיימת את המשימות לאותו יום. אבל אני לומדת מעבר לזה, מסכמת נושאים, קוראת, רואה שיעורים באתר של היי קיו (חברה נתנה לי סיסמא שלה) בקיצור באמת שאני מרגישה שהפעם אני לומדת כמו שצריך. הציון שאני כל כך צריכה הוא 650. הייתי בטוחה שאני יכולה לעשות את זה, הרי תמיד אומרים שפסיכומטרי זה בעיקר ההשקעה והחרישה שלך.
עשיתי כמה פרקים מלאים במהלך הלמידה, באנגלית יש לי בערך 3-4 טעיות בפרק, במילולי תמיד 5 (עובדת על זה עכשיו) , אבל בכמותי....... הכמותי שלי די בעייתי,
אף פעם לא הייתי כזאת טובה במתמטיקה, (4 יחידות) אבל אני מתבאסת כל פעם מחדש. יש לי המון טעיות בפרקים הכמותיים. אם אני עושה מקבצים מהספר של ניב רווח (כמובן עם סטופר) אין לי המון טעויות ואני ממש סבבה. אבל עשיתי כמה פרקים בודדים ויש לי 6,7,8, טעיות כל פעם מחדש!! היה פרק אחד שהיו לי 4.. אבל הוא לא משקף. בקיצור, אתמול עשיתי את הסימולציה הראשונה. בחינת התנסות PS1H. כל כך נלחצתי מזה שאני עומדת לעשות את הסימולציה הראשונה שלי ולדעתי פחות או יותר איפה אני עומדת. אבל מה שקרה זה שנלחצתי יותר מידי. גם ככה אני בנאדם לחוץ מטבעו אבל בכל הקטע של הפסיכומטרי זה בהגזמה!!
דפק לי הלב כל כך כשהתחלתי את המבחן, ברמות היסטריות, נכנסתי ללחץ לא הבנתי כלום, הכמותי שזה החלק שאני הכי מפחדת ממנו הלך זוועה!!! וגם אנגלית משום מה לא ממש זרם.. בקיצור, אחרי שעתיים (6 פרקים) של סבל שבמהלכן עוד ידעתי שזה אבוד, גיליתי שהציון שלי הוא.. 570!!!!!!!!!!!!!!!
בכי, באסה.. אין לי מילים. אחרי שנרגעתי קצת, ישבתי לתחקר. לא הסתכלתי על התשובות המלאות עדיין, אלא לקחתי שאלה שאלה שלא הצלחתי בכמותי, עם סטופר ביד, וניסיתי לפתור בידיעה שפעם זה לא סימולציה.. מתוך 11 טעויות בפרק כמותי, 8 פתרתי בקלות ובזמן.
אז למה?!? בגלל הלחץ זה ככה? אני בטוחה... אבל מה אפשר לעשות עם הלחץ הזה? אני בטוחה שלא תבינו אותי, כי אומנם כולם בלחץ מזה אבל אצלי זה ברמות מוגזמות (אני אפילו חולמת על זה בלילה לפעמים). אני כל כך רוצה להצליח. אני מרגישה שאני יכולה להוציא 650, אבל אני בטוחה שהלחץ יהרוס לי..................

מה אפשר לעשות?! עצות מישהו..?
נ.ב- ממש ממש סליחה על החפירה לא תיכננתי שיצא ככה חחח

nofi1456

New member
היי :)

אני עושה פעם ראשונה פסיכומטרי (גם ניגשת למועד דצמבר) ואני גם בלחץ מטורף!!!
דבר ראשון, יש עוד חודש שלם עד המבחן אז הציון בסימולציה לא משקף... העיקר שאת ממשיכה לעבוד קשה (באמת לדעתי 3 שעות ביום זה לא מספיק).
דבר שני, מה שלדעתי את יכולה לעשות...זה לקחת את כל השאלות שלא הצלחת..ולראות למה לא הצלחת בהן..
תבדקי אם חסר לך ידע בתחומים מסויימים (מעגלים, אחוזים, חזקות ושורשים,הסקה מתרשים וכו') ותעבדי עליהם יותר קשה, לא במסגרת סימולציות.
אם יש הרבה טעויות "טפשיות" (1+1=3 וכו') אז סימן שאת צריכה להאט את הקצב..אם תפתרי יותר לאט, אולי לא תספיקי 20 שאלות אבל תספיקי 17, שיהיו נכונות. 17 מתוך 17 זה הרבה יותר טוב מאשר 12-13 מתוך 20.

הכי חשוב שתנתבי את הלחץ למקום שמדרבן אותך לעבוד יותר קשה ולא מבאס אותך ומייאש אותך..
בהצלחה :)

למעלה