איך אפשר לצטט מאמר בלי לציין עמודים, אם בכלל?

p i t e r פן

New member
איך אפשר לצטט מאמר בלי לציין עמודים, אם בכלל?

יש לי מאמר שקיבלתי בתור קובץ word. המאמר פורסם במקראה שיצאה לאור בחו"ל, ואינה זמינה בארץ (לפחות לא כרגע). אני משתמש במאמר וצריך לצטט ממנו די הרבה, אך אין לי אפשרות לציין עמודים (מן הסתם, לא ראיתי את המקראה מעולם). פתאום חשבתי שאולי אני בכלל לא יכול לעשות שימוש במאמר הזה... האם יש איזה נוהג מקובל עבור דברים מעין אלו? תודה.

אני הייתי מציע

שתמשיך להשתמש במאמר ובמרום בו אתה אמור לציין את העמ' תשאיר ריק (כדאי למרקר) וב"ה כשהמאמר ייזדמן לידך תוכל רק למלא את החסר.

p i t e r פן

New member
הבכת אותי עם השאלה...

אני לא יודע את השם של הכללים. אני יודע שיש כל מיני סוגים, אבל לא טרחתי לבדוק. אני עדיין לא כותב תיזה או דוקטורט (רק אל תגלי, שלא יזרקו אותי מכאן...
), ואת רשימת הכללים קיבלתי בזמנו מהאוניברסיטה בתור מעין חוברת. האם תוכלי להסביר את כוונתך - האם יש כללים לפיהם אני יכול לעקוף את הבעיה? האם תוכלי להפנות אותי אליהם? תודה.

קישטה!!!

אל תרגיש לא נעים - את העבודה הראשונה שלי כאן הגשתי לפי כללי הציטוט שהכרתי מעולם המשפט (כי זה מה שהכרתי והתנסיתי בו). קיבלתי את העבודה חזרה עם משפט אחד מהמרצה - "זו לא רמת העבודה והציטוטים שאני מצפה לה מתלמיד דוקטורט". בלעתי את המכה והלכתי לשאול מה ולמה, ואז, בפעם הראשונה, נתקלתי בכללי ציטוט שונים. אני יודעת, מהתואר השני, שבארץ ממש לא מקפידים על זה, כך שאין לך מה להרגיש לא נעים. ואחרי ההקדמה, לפרקטיקה - קיימים כמה סגנונות ציטוט, במדעי החברה (אני מניחה שבמדעים מדויקים ומדעי הטבע זה שונה, כמו במשפטים, אבל לא מכירה את התחומים האלה). הבולט בהם הוא APA (הארגון האמריקאי של הפסיכולוגים), והשני הוא Chicago manual. יש עוד כמה, קצת פחות דומיננטיים. לכל כתב עת, למשל, יש כללים ברורים לקבלת פרסומים, ובין היתר הם מציינים את כללי הציטוט הרלוונטיים. היתרון והחסרון לגבי ה-APA ושיקגו, הוא הנוקשות שלהם. החסרון - חריגה קלה מהם עלולה להביא לפסילה של מאמר (או למקלחת קרה על הראש מהמרצה
), היתרון - הכללים הנוקשים נותנים גם מענה לרוב השאלות שקשורות לציטוט. יש ספרים ואתרים שמסבירים בדיוק איך לצטט כל סוג של מקור, לפי סגנון הכללים המבוקש. מאחר ואתה בארץ, אני מציעה שתוועץ במרצה שלך איך בדיוק הוא רוצה את הציטוט, ובמידה וזה לא ממש משנה, תעזר באחד הסגנונות כדי לקבל מושג כללי.

משוש30

New member
לדעתי השימוש בו בעייתי. אלא אם כן אתה יודע

לפחות את העמודים במקראה נניח בין 220-256 ואז תציין את כל העמודים ולא את העמוד הספיציפי. אבל זה בהחלט יכול להיות בעייתי. אני משתמשת במחקר שלי בכתב יד ששלחה אלי חוקרת מאיטליה ובהערה הראשונה מציינת שקיבלתי את כתב היד מהחוקרת ולכן אין לי את המיקום בארכיון (הארכיון בכלל סגור לקהל).

p i t e r פן

New member
המצב שלי די דומה,

רק שזה לא כתב יד - זה מאמר שקיבלתי מהכותב. קראתי את הספר שלו ופניתי אליו כדי לשאול, האם הוא חידש משהו מאז שהספר התפרסם. בתגובה הוא שלח לי את המאמר, וציין כי הוא פורסם במקראה כך וכך בעריכת פלוני אלמוני. האם אני לא יכול לעשות את מה שאת עשית - לציין בערה הראשונה שהמאמר נשלח אלי בתור קובץ? או שזה לא אותו דבר? בנוסף, אני אבדוק אם אני יכול למצוא את העמודים של מהאמר באופן כללי. תודה על הרעיון!

אם תציין את שם המאמר

וכותבו,נוכל לשלב זרועות לצורך איתו המאמר, בן אם זה ברשת או חברים הלומדים במוסדות שונים בארץ או בעולם.

ללס1

New member
כללים

תראה,אם אתה מצטט ממש "..." אז אתה חייב לציין מספר עמודים,אבל אם אתה מציג טענות מהמאמר אז אתה לא צריך לציין כל פעם את מספר העמודים רק את שם הכותב והשנה.הבעיה היא בכתיבה תקינה של הבבליוגרפיה-אני חושבת שאם יצרת איתו קשר אתה יכול לפנות אליו שוב ולבקש את כל פרטי המאמר לצורך כתיבת הבבליוגרפיה. בהצלחה

I Was Hoping

New member
בגללש אני מאוד אמיצה וירטואלית ../images/Emo6.gif

הייתי כותבת מייל למוציא המקראה או אף למחבר עצמו, ומבקשת ממנו את הרפרנס.

משוש30

New member
../images/Emo62.gif ניסית לחפש את המאמר בגוגל? הרבה פעמים

בגוגל הרגיל או בסקולר אפשר למצוא את הציטוטים כולל העימוד

אכן יש נוהל מקובל

למעשה, אתה מצטט ממקור משני ולא מהמקור הראשוני,וחשוב להבחין ולציין שאתה מסתמך על מקור משני. מקור משני - כלומר שהציטוטים או הרעיונות מצוטטים או מופיעים בספר אחר. בעבודה יש לצטט מתוך הספר שבידך (המקור המשני). אם אתה כותב בהתאם לכללי ה-APA הנוהל הוא כזה: נאמר שספר של פרויד מוזכר בספר של מנה א) באיזכור בגוף העבודה כותבים כך: פרויד טוען ש.... (מצוטט אצל מנה, 1982). ב) ברשימה הביבליוגרפית יש להזכיר כמקור את מנה ולא את פרויד. מקווה שעזרתי. בהצלחה!

למעלה