איך אפשר לתעד ראייה באינטרנט לביהמ"ש?......

איך אפשר לתעד ראייה באינטרנט לביהמ"ש?......

כלומר אם מישהו פרסם תמונה שצילמתי למשל, מבלי לתת לי קרדיט,או אם מישהו פרסם טקסט,שיר שלי באינטרנט ואני רוצה לתעד זאת מהאינטרנט כולל כמובן תאריך(אין באתר תאריך וחשוב לדעתי לתעד גם תאריך), לפני שהנ"ל ימחוק, מה קביל בבית משפט כראייה "אלקטרונית" מהאינטרנט?

sh a ch a r

New member
"הראיה הטובה ביותר"

אני לא עורך דין. בהחלט ייתכן ויש פסיקות שמראות שחלק ממה שאני אומר כרגע מיותר. מה שאני הייתי עושה זה שומר את כל הבאים: 1. מצלם, עם מצלמה, את המסך שמראה את האתר 2. שומר צילום מסך עם תוכנה שמראה את האתר 3. שומר את קבצי ה-HTML והאחרים של האתר 4. מדפיס את האתר לגבי כל הנ"ל, אתה צריך להעיד לגבי התאריך. אני זוכר שיש תקדים ש-4 הוא מספיק. בכל מקרה, הדברים האלו נמדדים על פי כלל "הראיה הטובה ביותר". כלומר, אם יכולת לתת ראיה טובה יותר ולא נתת, אתה בבעיה, אבל הראיה שהגשת היא הראיה הטובה ביותר שהיה בידך להגיש, אז היא נחשת קבילה. שחר אני לא עורך דין

הערה לגבי כלל הראיה הטובה ביותר

זהו כלל מ"העולם הישן" הטרום דיגיטלי. כאשר בידי בעל דין מסמך מקורי, הוא חייב להגישו, כדי לאפשר לצד שכנגד לבחון את אמיתות המסמך. בראיות דיגיטליות, זה כמעט לא קיים. צילום דיגיטלי, קובץ מוזיקה או מולטימדיה, קוד מקור, הם בעצם כמו שאתה יודע, אסופות של המספרים 1 ו - 0. אי אפשר להבחין בין מקור להעתק. לכן יש בעלי זכויות שיוצרים בעצם חפץ שמהווה תעודת מקוריות, כמו למשל מדבקה בעלת תכונות מסויימות, שהיא קשה לזיוף. אבל אז אנו מדברים בעצם על ראיה חפצית ולא על מסמך רגיל.

ראיה אלקטרונית

תחום הראיות האלקטרונייות הוא מורכב, וקיים ספר בעברית מאת ד"ר נמרוד קוזלובסקי. כעיקרון, הקבילות היא לא חזות הכל, רטוב הראיות האלקטרוניות קבילות. כמובן, חשוב איך מגישים אותן. ראיה צריכה להיות מוגשת באמצעות עד, ויש חשיבות לכך שהעד יהיה מהימן ורצוי, אף כי לא חובה, שהעד המגיש את אותה הראיה, לא יהיה בעל הדין. לכן מומלץ לתעזר באדם מהימן שאינו קרוב משפחה שלך. הבעיה בראיות אלקטרוניות היא שגם אם הן קבילות, מהימנותן מוטלת בספק, שכן קל מאד לזייף ראיה אלקטרונית מבלי להשאיר עקבות של זיוף. מכאן החשיבות העצומה של העד המגיש את הראיה. תחשוב גם על זה שכנגד ראיה אלקטרונית שאתה מגיש, יגיש הצד שכנגד, אולי, ראיה אלקטרונית הפוכה. לכן רצוי שלא תסתפק בצילומי מסך אלא תבצע הורדה של עמודים או של האתר כולו למדיה דיגיטלית.

למעלה