איך אצליח להקדיש שעה בשבוע לעצמי?

איך אצליח להקדיש שעה בשבוע לעצמי?

שלום לכולן. ילדתי לפני שמונה חודשים ובמשך כל התקופה הזו לא מצאתי זמן לעצמי. יש לי שלושה ילדים ואני מנסה למצוא לעצמי זמן בבוקר לקורס שאני מאד רוצה להשתתף בו. איך אתן מארגנות לעצמכן את הזמן בין התיטולים, הגנים, ארוחת הצהרים, הניקינות הכביסות? האם יש לכן זמן לעצמכן? אני רוצה לילמוד לרקוד וסוף סוף מצאתי קורס בבוקר ואני לא רואה איך אני עושה את זה. יש כאן מישהי שמצליחה לילמוד בבוקר או להיות בחוג או מכון כושר...?

rnati

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

זמן לעצמך לא נוצר מעצמו ואף אחד לא יפנה לך אותו. את צריכה להחליט שביוםם X בשעה Y את הולכת לקורס וכל השאר מחכה. אם לשלושת הילדים יש מסגרת בבוקר - מצויין. למי שאין צריך למצוא בייביסיטר על בסיס קבוע (זה יכול להיות זמן סבא/סבתא מצויין). אני עם ילדה אחת ומצליחה לעבוד, להיות בקורס בערב פעם בשבוע (בן הזוג שומר על הילדה) ומדי פעם להוסיף דברים חד פעמיים. פעם בשבוע אמא שלי מוציאה את הילדה מהמשפחתון ופעם בשבוע ההורים שלו (בשני מיקרים אני משלימה שעות עבודה
). הרעיון הוא להיעזר במי שרק אפשר ואם אין מי שיעזור, לקחת מישהוא בתשלום. הדברים האלו הם השפיות שלך. השקט הנפשי והאנרגיות שאח"כ יהיו לך כדי לטפל בילדים.

משוש30

New member
תלוי באיזו שעה הקורס. בעיקרון

יש לי רק ילד אחד והמסגרת שלו מתחילה בשבע. לכן אני מביאה אותו לשם בשבע והולכת לחדר כושר. לניקיונות יש עוזרת פעם בשבועיים בין לבין יש בעיקר פסבדו סדר. הבעל עוזר עם הכביסות והכלים. לא הכל צריך ליפול עליך. וזה נשמע לי ממש מצויין ללכת לרקוד אני בטוחה שזה יעשה לך טוב. הבעל יכול גם לעזור לך בבוקר. זה לא כל יום הקורס הזה נכון?

פשוט תחליטי שאת עושה את זה וזהו!

שעה בשבוע זה המינימום שמגיע לך. לי אומנם יש רק 2 ילדות וגם לי מאוד קשה לפנות זמן לעצמי (בעיקר עבור התעמלות), אבל החלטתי שאני עושה את זה והבעל ואמא שלי נרתמו לעזור. זה יעשה לך רק טוב. בהצלחה!

אדר שלי

New member
להחליט ולעשות!

זה הצעד המרכזי. אני לא אומרת שקל למצוא סידור, אבל אחרי שמחליטים ומתחייבים, מסתדרים בסוף - אבא, סבים, או בייביסיטר. אחרי שמונה חודשים ראוי שתעשי משהו גם למענך, לא? מגיע לך! ולגבי ארגון הזמן: פעם בשבוע אני עושה נקיון רציני, כאשר הבעל בבית (שישי או שבת). ביתר ימי השבוע אני עושה כל יום קצת-קצת, רק מה שחייבים: כלים, כביסה ונקיון בסיסי של הרצפה. לא יותר. עד עכשיו הייתה לי עוזרת פעם בשבועיים, עכשיו היא התפטרה ואני מנסה להסתדר בלעדיה ולחסוך.

למעלה