איך אקבל גרינקארד ?

פלטרון

New member
בוא נתחיל מחדש ...

כנראה שאני לא מבין מספיק בנושא , אז הפעם - קצר ולעניין . יש לי תואר ראשון בהנדסת-חשמל ( ואלקטרוניקה ) .. אוטוטו . אני בשנות העשרים לחיי . ברצוני לעבוד במקצועי בארה"ב בשנים הקרובות . לא ארצה לפסול רעיון של לימודים לתואר שני תוך כדי עבודה ( בארה"ב .. כמובן ) . מה ביכולתי לעשות , והיכן אני עומד ? מה האפשרויות העומדות לרשותי ? איזה סוגי ויזה אוכל לקבל ? תודה

roy269

New member
מושגי יסוד

כדי לעבוד בארה"ב אתה נדרש לויזה המאפשרת עבודה בהתאם לתחום לימודיך הויזה המתאימה היא ויזת H1B (אלא אם כן אתה רוצה להיות מורה לעברית בבי"ס יהודי) מה שנקרא ויזת מומחה המאפשרת לך לעבוד (וגם ללמוד) ולהיות ברצף עד 6 שנים בארה"ב אחרי שנתיים של שהייה על ויזה כזו אתה יכול להתחיל בתהליך של גרין כארד הבעיה הקטנה היא למצוא מישהו שיהיה מוכן להוציא ויזה כזו עבורך כיוון שאתה לא מוציא באופן עצמאי ויזה כזו אלא דרוש מעסיק שיוציא עבורך את הויזה על המעסיק לשכנע את שלטונות ההגירה שאתה החלום הרטוב שלו ובלעדיך הוא מתמוטט - בערך, הוא צריך להוכיח שהוא לא מוצא פתרון לבעיותיו בשוק העבודה הפנימי וכיוון שהשוק פולט היום אלפי מהנדסים מובטלים יהיה לו קצת קשה להוכיח זאת מה גם שהתהליך יעלה לו בערך 4K$ - עוד שיקול למה הוא לא ירצה אותך כיוון שכך מה שנותר הוא לפנות לסעיף הקשרים אישיים / משפחתיים למצוא בן דוד חורג שמכיר אח של מעסיק שיהיה מוכן להשקיע בתהליך אשר אגב גם לוקח זמן - כ-3 חודשים עד 9/11 כיום - עוד נעלם במשוואה אבל אם תאמין תצליח כמו שאומרים צ´ס´ק´א אכלה אותה בזכות האמונה

פלטרון

New member
איך אקבל גרינקארד ?

טוב - הכותרת קצת מטעה ... אז אפרט יותר - אני בשנות העשרים לחיי , יש לי (אוטוטו) תואר ראשון , בהנדסת חשמל ( אלקטרוניקה ) . ברצוני לעבוד בהיי-טק בארה"ב , ובו-זמנית ללמוד לתואר שני באוניברסיטה מקומית . שאלותיי : --------- הבנתי שכבעל תואר ראשון במקצוע מבוקש , אם אמצא ספונסר , אוכל לקבל ויזה ל3 שנים . לאחר שנתיים , אוכל כבר להגיש בקשה לגרינקארד . - האם לצורך כך אני חייב להראות נכונות להישאר בארה"ב כתושב קבע .או שהצעד כמעט פרוצדורלי ...? - איך ניתן למצוא ספונסר - הרי אני פה , והם שם ? כדאי לפנות לנציגויות בארץ של חברות אמריקאיות ...? - האם מקובל , שכבעל ויזה לעבודה בארה"ב ( עם ספונסר ) , אני גם אוכל להחל בלימודי תואר שני באוניברסיטה מקומית ...? ועוד אחת קטנה - האם זה נכון , שבשל חוסר באזרחות אמריקאית , לימודים כאלו עולים כסף רב ( 100,000$ לשנה ) ? תודה

פלטרון

New member
תודה - ועוד שאלה או שתיים

אתה רוצה לומר לי שפרט למצב שבו מעסיק יפנה לרשויות ההגירה ויאמר להם "פלטרון הזה ממש יציל את העסק שלי .. I need him bad ... פרט למקרה כזה, אין לי סיכוי לקבל עבודה ( בהיי-טק) בארה"ב ? קראתי באחת ההודעות למטה שמישהו ציין שעניין ההוכחה של המעסיק שאני הכרחי לעסק שלו הוא מיותר ( או לא הכרחי) , משמע, כל בקשה מתקבלת, רק עניין של קצת פרוצדורות ובירוקרטיה ...והתשלום , כמובן . זה מדויק ? ואם אני מבין נכון , מיגבלת הויזה הזו היא שאני חייב לעבוד ( יעני , התפטרתי או פוטרתי -> איבדתי את הויזה , חוזרים הבייתה ) , ולא רק זאת אלא שאני חייב לעבוד אצל אותו מעסיק שהסכים לקבל אותי תחת כנפיו ... זה נכון ?? ואחת קטנה נוספת - מתוך עניין ( בשלב זה ) , נניח התחלתי לאחר שנתיים בהליכים לקבלת גרין-קארד . מה סיכויי , ומה עליי להוכיח כדי שבקשתי תאושר ? תודה על תשובותיכם

roy269

New member
הבהרות

א. על המעסיק להוכיח את חיוניותך לעבודה, כלומר הוא צריך לפרסם מודעת דרושים ולהראות שאף אחד לא עונה לצרכים שלו. כמובן שיטת "המכרז התפור" עובדת - כמו מראים צורך שיש דרישה לידיעת העברית כי יש לו עסקים עם ישראל וכו´ הבקשה מוגשת למשרד העבודה, צריכה להראות גם למשל שהוא עומד לשלם לך לפי המשכורת הממוצעת ולא פחות, כדי שלא יהיה מצב בו מעבידים יכניסו עובדים זרים וזולים, אחרת יהיה מה שקורה בארץ. ב. התשלום עבור הבקשה עולה כ - 1100$ - זה התשלום הישיר ל- INS (ועד כמה שאני יודע זו האגרה היקרה ביותר) על זה צריך להוסיף את עמלת העו"ד שמטפל בנושא. ג. התפטרת / פוטרת - הויזה נגוזה. במקרה של משהו מתוכנן וידוע מראש, אם מצאת מעסיק אחר, ניתן שהוא יוציא ויזה עבורך. אם פוטרת במפתיע - אתה אמור לעזוב את ארה"ב מיידית - קצת קשה להאמין אבל מדובר במשהו כמו 24 שעות!!

justme2002

New member
אני חושב ש... ../images/Emo5.gif

פלטרון לדעתי עדיף שהמעסיק אם כבר יגיד "I need him badly" ... "I need him bad" נשמע משהו מתחום המאזו/סאדו.
בצחוק אחי.

אני רואה שכבר קיבלת תשובות מקיפות

אם יש עוד משהו שאתה רוצה לשאול אשמח לנסות לענות. תודה לרוי וכולם על העזרה בזמן היעדרי.

למעלה