איך אקבל פידבק מתי בתוך הצומת לסובב ימינה כדי לפנות ימינה ?

איך אקבל פידבק מתי בתוך הצומת לסובב ימינה כדי לפנות ימינה ?

1. האם יש לכם רעיון לתכנן עיתוי לסיבוב ההגה ימינה כדי לפנות פניה ימינה מכביש צר לכביש צר מבלי לסטות מהנתיב הצר ומבלי להקריב מידי את הרכב למדרכה (או חלילה להיכנס לתוך המדרכה בגלל שלא יישרתי מהר את ההגה) ?

א. לסובב את ההגה ימינה אחרי שעברתי את פס ההפרדה ?

ב. לסובב את ההגה ימינה רק אחרי שנכנסתי לצומת ? כמה אחרי שנכנסתי לצומת לסובב את ההגה ימינה ?

ג. איך אקבל פידבק שאני מתקרבת יותר מידי למדרכה מצד ימין ?

ד. איך אקבל פידבק שאני כבר צריכה לסובב את ההגה שמאלה אחרי שהוא כבר מסובב ימינה (בגלל שפניתי ימינה) ?

אני לומדת נהיגה, וכשצריך לפנות ימינה, אז אני כשאני ממש כבר בתוך הצומת אני יותר מידי קרובה למדרכה מצד ימין, ופעם קרה שאחרי שפניתי ימינה אז לא החזרתי בזמן את ההגה לכיוון ישר (לא סובבתי אותו שמאלה בביצוע פניה ימינה מכביש צר ימינה לכביש צר) ואז כמעט שנכנסתי בהולכי רגל שהלכו במדרכה שנמצאת בפניה הימנית שאליה נכנסתי.

2. אם אני נמצאת בתוך דרך עירונית בכביש דו סיטרי מאוד צר, ומכוניות חונות בשני צדי הכביש ומפריעות לתנועה, ואני בדיוק פונה ימינה מכביש כזה לכביש במצב דומה (לכביש דו סיטרי שהמכוניות חונות מצד ימין ותופסות את הנתיב). במצב כזה, אני אמורה לעצור לפני המכונית החונה ולתת לרכב שממולי זכות קדימה. הבעיה שאני יותר מידי זמן מחכה מאחורי המכונית החונה כי אני לא יודעת אם יבוא רכב מאחורי ומקדימה. יש לכם שיטה איך לעבור את הטסט במצב כזה ?

3. איזה עוד תנאים מסוכנים לטסט ושכדאי לדעת איך להתמודד איתם ?

be_roo

New member
לא ניתן לתת סימנים קבועים

כל צומת הוא שונה בקדסיו הסיבוב, רוחב הכבישים, רוחב הרכבים החונים וכו',
וגם כל רכב שונה ברדיוס הסיבוב שלו.
&nbsp
זה בדיוק הדברשבשבילו נועדו שיעורי נהיגה, כדי שהמוח יפנים בצורה בלתי מודעת את כל המידע הזה באותו רגע נתון ויעביר הוראה לידיים לסובב את ההגה פחות או יותר.
&nbsp
גם שתי השאלות האחרונות שלך צריכות להיות מופנות למורה, הוא אמור לתרגל איתך מה לעשות במקרים הללו.

tzvikas

New member
תרגול ושוב תרגול

השימוש בהגה הוא בהתאם לתנאי הדרך. בפניה ימינה , מבחינת נתיב ההתקדמות, יש להצמד לצד ימין עד כמה שניתן. ולכן יש לסובב את ההגה בהתאם ובכל רגע להזיז את ההגה לפי התקדמות הרכב בנתיב ההתקדמות שנבחר. זה דורש יותר תרגול ופחות תאוריה
אם את רואה שהנתיב מתיישר ולעומת זאת הרכב בזווית ימינה את אמורה לצפות שאם תמשיכי ככה אז תצאי מהנתיב ותעלי על המדרכה וזה בדיוק הזמן לשחרר את ההגה (שמתישר לבד) ואם צריך אז אפילו לתקן בהיגוי שמאלה
תרגול ונסיון נצבר יקנה לך יכולת לחוש את רוחב הרכב וע"י כך לדעת את מיקום הרכב בנתיב (קרוב/רחוק מהשול/מדרכה)

למעלה