איך אתם אוהבים לערוך את הבלוג שלכם?

SpecialNight

New member
איך אתם אוהבים לערוך את הבלוג שלכם?

שלום, אני מתכנת ואני מתעסק בבניית אתרי אינטרנט. רציתי לדעת איזה ממשק עריכה הייתם מדמיינים ושואפים שיהיה לכם כאשר אתם מנהלים את הבלוג? האם עורך word מספיק לכם? האם קל לערוך איתו את התוכן? יוצא לכם להסתבך כאשר אתם מזינים מידע? האם אתם מעדיפים את הפורמט של הפורומים כאן בתפוז כדי להדגיש\להוסיף תמונה? האם הייתם מעדיפים להזין תוכן לעשרות תבניות מוכנות מראש? (למשל לבחור תבנית של תמונה בצד שמאל וטקסט מימין עם כותרת) תודה

seymore butts

New member
עורך word לחלוטין לא מתאים

לפחות לא לעבודה עם העורך של תפוז. כשמעתיקים ממנו ומדביקים בעורך של תפוז זה יוצא מעוות לגמרי. העורך הקיים של תפוז סביר כשהוא לא עושה בעיות כמו סירוב לשמור. הייתי רוצה שהכנסת התמונות תהיה פשוטה יותר, למשל באמצעות drag and drop. בכל מקרה מה שקיים עכשיו נוח באותה מידה כמו הוספת תמונה בפורומים. היה נחמד אם היו מוסיפים לעורך בדיקת איות. הייתי רוצה שתהיה יותר גמישות בבניית הבלוג, ואפשרות להוסיף קוד ב-javascript ושפות סקריפטים אחרות. הכי מעצבן אותי שאין אפשרות למחוק תמונות שהועלו לשרת, ושאין אפשרות ליצור עבורן תיקיות נפרדות. אולי כל הדברים הללו ישתפרו עם שדרוג הבלוגיה הצפוי באוקטובר 2008. לא הבנתי את שאלתך לגבי עשרות תבניות מוכנות מראש. אתה יכול לתת דוגמא ?

goldy

New member
זה התאריך בו תעלה הבלוגיה החדשה

. מאז ניתנו תאריכים נוספים.

דנטל

New member
לדעתי, הוא לא מדבר על הממשק של תפוז

אלא על ממשק שהוא-הוא יעבוד כמו וורד, לא כזה שמעתיקים מוורד אליו. אישית, הייתי מאוד שמחה לעבוד על ממשק עריכה שהוא וורד בעצמו (העורך החדש היה יכול כמעט לענות על זה אם היה אפשר להכנס אליו עם ססמה ובחיי שאני לא מבינה למה אין ססמה שם) ומבחינתי הכי חשוב, ביחס לממשק של תפוז, זה קיומו האלמנטרי של undo שיום אחד פרח לו מהממשק התפוזי ומאז, משום מה, לא טורחים להחזיר אותו.

seymore butts

New member
עדיף שלא ינסו להחזיר אותו

לכי תדעי מה יתקלקל בעקבות התיקון הזה.

דנטל

New member
אכן, ctrl+z עבד כמו בוורד

וכמו שזה עובד בהודעות בפורום, למשל.

SpecialNight

New member
שיטת התבניות...

בוחרים תבנית ואז יש טופס עריכה, אפשר לשים תבניות מכל הסוגים, כותרת + תמונה, רשימה, טבלה (ובטופס שלה בוחרים את מס' השורות ומס' העמודות) בסופו של דבר עמוד יהיה מורכב מתבניות לצד תבניות \ תבניות מתחת לתבניות \ תבניות בתוך תבניות (למשל תבנית של כותרת + טקסט בתוך תבנית של טבלה). השאלה היא אם יהיה קל לאנשים ללמוד את זה, למרות שאין יותר מידיי מה ללמוד. במצב של תבניות עורך ה word יאפשר דברים בסיסיים כמו הדגשה\קו תחתון\גודל\צבע ולא הוספת טבלאות\תמונות וכו'. מה דעתכם?

פנומן 72

New member
אכן כמו ב-WP

האמת ? מאז שעברתי אני מתרגש כמו ילד בלונה פארק. ההיצע, היכולות לייצר בלוג ברמה של אתר - פנטסטיקו !

SpecialNight

New member
תודה על התגובות! רק שאלה אחרונה...

תוכלו לתת לי את 10 התבניות הכי שימושיות בעיניכם? איזה אפשרויות הייתם רוצים בכל תבנית? תודה!

פנומן 72

New member
שאלה בעייתית

זה כמו לשאול מושתלת סיליקון מי המנתח הפלסטי הטוב ביותר. בדר"כ אנשים לוקחים את מה שהכי נראה להם ונשארים איתו ואם הם עוברים לתבנית אחרת מן הסתם הם אוהבים את התבנית הזו יותר. אז לשאול על 10 תבניות זה לא רציני.

SpecialNight

New member
לא כל כך הבנת אותי...

כשאני אומר "תבנית" אני לא מתכוון לעיצוב אלא לפורמט של טקסט, למשל: "תבנית1" - מורכבת מתמונה צידית, כותרת ופסקה "תבנית2" - מורכבת מכותרת ופסקה "תבנית3" - רשימה "תבנית4" - אנימציית פלאש בשילוב עם כותרת וכו' וכו'

פנומן 72

New member
עדיין לא ברור

תבנית של וורדפרס נקראת Theme. האם אתה מתכוון לזה ? התבנית מכילה את כל המידע על מסגרות, פונט, צבעים, תמונות - איפה הכל יושב. אם אתה מדבר על זה - אז כל אחד מוצא את מה שהוא אוהב ונשאר עם זה. הוא לא יכול להמליץ על משהו אחר כי אחרת הוא היה הולך על המשהו האחר הזה. לא כל שכן להמליץ על 10 תבניות ...

SpecialNight

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון...

כשאני אומר "תבנית" אני מתכוון לפיסת מידע, בוא נקרא לזה בשם אחר... נקרא לזה "בלוק", בלוג בדר"כ מורכב מתפריט (שבו יש תאריכים,אירועים וכל מיני שטויות) ומאזור של תוכן (שמורכב מבלוקים אחד מתחת לשני). הרעיון שלי היה שאזור התוכן יורכב מ "בלוקים", מנהל הבלוג יכול להוסיף בלוקים אחד מתחת לשני, בלוק אחד אומר: "כאן יהיה כותרת,תמונה צדדית ופסקה",בלוק שני אומר ש "כאן תהיה גלריה" והמראה הסופי של העמוד יהיה כותרת + פסקה עם תמונה צידית ומתחת לזה תהיה הגלריה. וככה למעשה הרכבנו עמוד מאוסף של "בלוקים", בלוק יכול להיות המון אפשרויות (כותרת+תמונה,כותרת + פסקה,פסקה + תמונה, טופס, גלריה, רשימה, טבלה וכו' וכו') האם הרעיון הזה לדעתך יכול להיות פתרון טוב לעורכי תכנים? האם זה עדיף על עורך ה word שיש ברוב האתרים?

פנומן 72

New member
כן ולא

מצד אחד עורך WORD מאפשר לכל גולש לקבוע בעצמו היכן ימוקמו עמודי התוכן, "הבלוקים", אבל מצד שני העריכה לא יוצא יפה. ואם אתה קובע את מיקום הבלוקים מראש אתה בעצם מתבקש לייצר כל מיני סוגים של תבניות סופיות שכל אחד יצטרך לבחור מה שהוא רוצה. בשורה התחתונה - ישנן הרבה אופציות. אני אישית מעדיף לקבוע בעצמי היכן יהיו הבלוקים, וורדפרס לא תומך בזה ב-100%. אם מישהו ימצא דרך לעשות את זה - תבוא עליו הברכה.

SpecialNight

New member
הבעיה היא שהלקוחות ממש מסתבכים עם עורך התוכן

וכמו שאתה אומר הכל יוצא ממש ממש מחריד, אולי כדאי למשתמש הפשוט להשאר בתצורה הפשוטה...

פנומן 72

New member
אין דבר כזה "מסתבכים"

יש עורך תוכן שהוא לא ידידותי למשתמש - אז אפשר להסתבך בקלות. בתבניות וורדפרס למשל יש איזור ווידג'טים שהוא במילים אחרות "האיזור החופשי" - אפשר לעשות שם מה שאתה רוצה, להוסיף קוביות מיוחדות מהרשת או אף איזורי HTML פתוח לשימוש, אבל איזור התוכן המרכזי הוא בבחינת נעול (לכאורה) ולא ניתן לשחק איתו אלא מי שמבין בתכנות וגם אז הוא מסתכן בהריסת כל התבנית אם הוא ינסה לשחק יותר מדי. אם וורדפרס היה יוצר דף נקי לבניה מאפס זה היה מושלם, ועם זאת הסיכוי שזה יקרה לא נראה לי הגיוני כי מדובר על המון המון המון המון עבודת תכנות. אולי בעתיד. אז כן, סתם לזרוק עורך תוכן שנראה שמישהו "עבד" על זה שעה וחצי אז יותר טוב לא להתחיל עם זה.

למעלה