איך אתם בליכוד מרגישים?

Carl Freeborne

New member
איך אתם בליכוד מרגישים?

להיות חלק ממפלגה שמרעיבה את העם? שבגלל לאמהות חד הוריות אין כסף ומשפחות ברוכות ילדים (וגם אם זה לא מוצדק, זו לא הדרך) נקלעות לרעב... זה הליכוד? זו מפלגה שמתיימרת להיות עממית?

Zack DA

New member
אני חושב שכבוד השר נתניהו צודק.

צריך להתחיל ולהבין שתרבות הקצבאות הורסת את המדינה ואת מוסר העבודה של האנשים. אמא חד הורית שעובדת יכולה, בהחלט, לפרנס את ילדיה (אלא אם כן יש לה 20 ילדים, או לחילופין שיש מקרה חריג כמו ילד נכה. ואז יש על מה לדבר).

במקרו אתה צודק,

בסופו של דבר, תרבות הקצבאות אכן בעייתית. השאלה היא האם במצב של המשק כיום, באמת יש מקומות עבודה שיוכלו לקלוט את מקבלי הקצבאות. האם אתה, אילו היית מעסיק, היית מוכן לקבל לעבודה אם חד הורית שחייבת לעזוב מוקדם בשביל לטפל בילדים ושנעדרת מהעבודה הרבה בגללם? גם ככה לא קל כיום למצוא עבודה, אז להן זה קשה עוד יותר. האם אתה בטוח שהאמהות החד הוריות חסרות ההשכלה באמת מסוגלות במצב של המשק כיום למצוא עבודה שתפרנס את משפחתן?

Zack DA

New member
אני חושב שמי שרוצה למצוא משרה

חלקית בשכר לא גבוה - בהחלט יכולה. אני מסתכל למשל על בני הנוער שסיימו עכשיו בי"ס - וכמעט כולם מוצאים עבודה חלקית. אני חושב שאמא חד הורית יכולה למצוא עבודה. אגב, אנחנו קצת שוביניסטים, יש גם אבות חד הוריים
. ------ מעבר לזה, שיר, שים לב לכך שהאוצר הציע מענק למעסיק של האם החד הורית (או האב), ומענק לאם החד-הורית עצמה (או לאב). אפשר וצריך לעודד - ואם רוצים למצוא עבודה - זה גם אפשרי. אגב - שים לב מה המענק עשה - רק המבצע של ידיעות אחרונות ורשת ב' הוליד בערך 1500 משרות תוך יום. תאמין לי שהמשרות הללו היו קיימות גם לפני היום הזה. רוב האימהות העדיפו לשבת בבית - ולמה ? בגלל שהן מעדיפות לחיות על חשבות משלם המיסים ולהרוויח אותו הדבר. צריך לשים לזה סוף.

הבעיה של אם חד הורית

היא שבניגוד לתלמיד שיצא לחופש, יש לה מחויבויות של טיפול בילדיה, ולכן מציאת עבודה שתאפשר לה להמשיך לטפל בילדיה היא בעייתית. אני לא מכיר את הצעת האוצר. באופן עקרוני, זה נשמע רעיון טוב, אבל אני בספק כמה משרות פנויות אכן ישנן. מהו המבצע של ידיעות רשת ב'?

Zack DA

New member
קודם כל, שר האוצר מציע סובסידיה

למעונות יום לילדיה של אמה חד-הורית שעובדת (אם לא סובסידיה מלאה אז גדולה מאוד). לבד מכך כבר ציינתי שאפשר בהחלט למצוא עבודה חלקית בימים אלו. לגבי רשת ב' וידיעות, כל אחת בנפרד בחליטה לצאת במבצע לפרסום מקומות עבודה, וכל מי שרוצה להציע עבודה לאם חד הורית יוכל לעשות זאת בחינם על דפי העיתון או ברשת ב'.

הרעיון ביסודו טוב - נקווה שגם ייושם

לגבי רשת ב' וידיעות, זה נחמד שהם יוצאים במבצע התנדבותי, אבל צריך לזכור שתפקידה של הממשלה הוא להבריא את המשק, וזה לא תפקידה של התקשורת.

Zack DA

New member
לדעתי ידיעות ורשת ב' רק הוכיחו

את האמת: שיש מקומות עבודה, צריך רק לחפש אותם. שנינו יודעים שחלק גדול מהאמהות החד הוריות בפרט והמובטלים ככלל מעדיפים להישען על הקצבה במקום לחפש עבודה. שלא לדבר על זה שיש הרבה אנשי מקצוע מובטלים שלא רוצים לעבוד במשהו שלא קשור להכשרה או להשכלה שלהם. או במשהו שהוא "עבודה שחורה".

אני הולכת עים הליכוד

אני הולכת עים הליכוד באש או במים גם אים אני אגבע מירעב אני לא יבגוד בתנועה הזו (כמו שנפלתי כך אני יקום )

המיפלגה לא מרעיבה אף אחד

רק שתדע מה שביבי עושה זה לטובת האזרכים וחץ מיזה ביבי הציעה להם עבודה והם סירבו זה כבר בעייה שלהם יש רק שתדע שאלה שכול הזמן בוכים שאיםן להם תאמין לי שיש להם אז תפשיקו להאשים את הליכוד כול הזמן ותישתקלו אל השמול כי כול השמול הם גנבים ונוכלים הכי גדולים

למעלה